1,485 citiri

Simularea Parlamentului României (simPRO) / 25-27 mai 2018, București

Societatea Europeană pentru Justiție în parteneriat cu Societatea Studenților Universității București (SSUB), Asociația JUNII și cu sprijinul Camerei Deputaţilor, organizează

Simularea Parlamentului României (simPRO)

București, Palatului Parlamentului

25-27 mai 2018

Proiectul se va desfasura în cadrul Palatului Parlamentului, atât în sala plenului Camerei Deputaţilor, cât şi în săli ale grupurilor parlamentare.

Simularea Parlamentului României (simPRO) este un proiect ce deservește intereselor elevilor şi studenţilor, prezentându-se sub forma unei simulări instituționale. Simularea Parlamentului României reprezintă un proiect naţional care pune accentul pe dezbatere și acțiune. Este un proiect care încurajează tânăra generație și noua elită în implicarea în viaţa comunităţii, dezvoltarea simţului civic.

Acest proiect este o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului României pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum şi în plen. Participanţii vor învăţa cum să identifice și să rezolve problemele unei comunități, cum să scrie şi să modifice un proiect legislativ pentru a respecta atât voinţa cetăţenilor, cât şi rigorile legislative.

Pentru înscrieri, participanții trebuie să completeze formularul de înscriere până pe 4 mai 2018.

Pentru a-și spori șansele de participare, aceștia sunt invitați să trimită o inițiativă legislativă proprie pe care doresc să o discute în cadrul proiectului, la adresa de mail: simulare.parlament@gmail.com până la aceeași dată.

Evenimente conexe