1,424 citiri

[ Cum a fost ] Procedura trimiterii preliminare. Principii de drept al Uniunii Europene şi experienţe ale sistemului român de drept (ed. 2) / 14 iunie 2018, București

Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române, Asociaţia Forumul Judecătorilor din România, Asociaţia Română de Drept şi Afaceri Europene (ARDAE), în seria „IADUER – interpretarea si aplicarea dreptului Uniunii Europene în România”, organizează conferinţa internațională

Procedura trimiterii preliminare. Principii de drept al Uniunii Europene şi experienţe ale sistemului român de drept (ed. 2)

București, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Sala Nicolae Titulescu, et. 1, str. Vasile Lascăr, nr. 31

14 iunie 2018, 10:00-14:30

După mai bine de zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană trimiterile preliminare prezintă interes pentru justiţiabili, instanţe şi avocaţi, dar şi pentru ceilalţi practicieni. Instanţele din România au formulat peste 140 de trimiteri preliminare în domenii diverse, cum ar fi interpretarea principiilor dreptului Uniunii Europene, taxe, protecţia datelor, achiziţii publice, dreptul muncii şi securităţii sociale, clauze abuzive, mediu.
iaduer.ro şi-a îndeplinit menierea de a informa cu privire la trimiterile formulate şi soluţile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Conferinţa oferă un prilej de analiză şi dezbatere publică a rolului trimiterilor preliminare în societatea românească, în special în soluţionarea litigiilor în care se interpretează şi aplică dreptul Uniunii Europene.

:: Agenda

Participarea la conferință este gratuită. Înscrierea participanţilor se face în limita locurilor. Înscrierile se fac la adresa ardae2007@gmail.com până la 12 iunie 2018, ora 12:00. Având în vedere locul desfăşurării nu se va putea participa în sală fără o prealabilă înscriere.

Detalii: iaduer.ro, csde.ro, ardae.ro
Înscrieri: ardae2007@gmail.com

:: Prezentare Daniel-Mihail ŞANDRU
:: Prezentare Andra COTIGA-RACCAH
:: Prezentare Irina ALEXE
:: Prezentare Mihaela MAZILU-BABEL
:: Prezentare Florin IRIMIA
:: Prezentare Mihaela VRABIE

Evenimente conexe