931 citiri

Răspunderea pentru încălcarea obligațiilor contractuale – aspecte practice / 27 iunie – 1 iulie 2018, Mamaia

Expert Aktiv Group organizează

Răspunderea pentru încălcarea obligațiilor contractuale – aspecte practice

Mamaia, Hotel Condor

27 iunie – 1 iulie 2018

OBIECTIVE
Cursul se adresează juriştilor, avocaţilor, angajaţilor aparţinând diverselor organizaţii şi companii, societăţilor comerciale şi instituţiilor publice locale şi centrale, responsabililor cu încheierea contractelor şi urmărirea derulării acestora, inclusiv cele privind achiziţiile; de asemenea, prin participarea la acest curs, se urmăreşte însuşirea situaţiilor de răspundere contractuală, aşa cum este văzută de legiuitor într-o manieră intermediară, parţial tradiţională, parţial adaptată concepţiei europene. Lectorul stă la dispoziţia participanţilor cu o gamă largă de soluţii practice integrate cu accent pe ideea că răspunderea contractuală este o urmare a principiului forţei obligatorii a contractului şi pe ideea de reparaţie a prejudiciului, în conformitate cu prevederile Noului Cod Civil şi a legislaţiei de specialitate.

TRAINER
Bogdan DUMITRACHE – Formator la Institutul Naţional al Magistraturii în perioada 2003-2017, membru al Comisiei de redactare a Noului Cod Civil şi al Comisiei de redactare a Legii de punere în aplicare a Noului Cod Civil.

AVANTAJE!!!
La participarea a 4 PERSOANE din cadrul aceleiaşi organizaţii vă oferim a 5-a taxă de instruire, GRATUIT!
Cazarea şi micul dejun pentru însoţitor sunt oferite de organizator.
Hotel CONDOR este situat în centrul staţiunii Mamaia la 50 m de plaja, zona Cazino.

CERTIFICARE
Pentru economişti şi alte ocupaţii interesate, se eliberează CERTIFICAT de PARTICIPARE, iar pentru jurişti, în urma evaluării, se acordă CERTIFICAT de PERFECŢIONARE A.N.C. pentru ocupaţia “CONSILIER JURIDIC”, COD COR 261103, însoţit de supliment descriptiv în care sunt înscrise competenţele dobândite. Certificatele sunt eliberate în conformitate cu prevederile O.G. 129/2000 republicată.

ASPECTE PRACTICE, TEME ŞI DEZBATERI PRIVIND
• Premisa răspunderii contractuale: existența unui contract valabil încheiat. Efectele nulității. Delimitarea de răspunderea delictuală.
• Condițiile răspunderii contractuale:
▪ Prejudiciul. Condițiile de reparare. Tipologia prejudiciului. Prejudiciu cert – prejudiciu eventual – prejudiciu constând în pierderea unei șanse. Dovada prejudiciului: dobânda legală, clauza penală, arvuna confirmatorie.
▪ Neexecutarea obligației contractuale. Forme de neexecutare. Dovada neexecutării.
▪ Legătura de cauzalitate.
▪ Culpa debitorului obligației contractuale neexecutate. Dovadă. Relevanța formei de vinovăție în materie contractuală.
• Cauze de exonerare a răspunderii contractuale. Cauze legale și cauze convenite.
• Efectele răspunderii contractuale:
▪ Repararea în natură a prejudiciului. Discuție asupra posibilității executării (silite) în natură a obligațiilor de a face.
▪ Repararea prejudiciului prin echivalent. Evaluarea prejudiciului.

TARIF DE INSTRUIRE – 860 LEI/PARTICIPANT
Include mapă de lucru şi suport de curs în format electronic pe stick USB La tariful de instruire nu se aplică TVA conform LEGII 227/2015 art. 292 alin.2 lit. f. Costul cursului se deduce din impozitul pe profit/venit conform OG 129/2000, republicată, art. 34.

TARIF SERVICII HOTELIERE – 1.780 LEI/PARTICIPANT
Include cazarea şi pensiunea completă pe toată durata evenimentului. ( TVA 9% inclus în conf. cu LEGEA 227/2015 art. 291 alin.2 lit. d)
serviciile hoteliere sunt opţionale

ÎNSCRIERI
Participarea are loc în baza fişei de înscriere solicitată la coordonatorul de curs: Andreea DAVID – 0753 025 984, 021.311.71.01, 0234.313.320, e-mail: andreea.david@eag.ro, office@expertaktiv.ro, expert_audit_group@hotmail.com, eag.bucuresti@gmail.com.

TERMEN DE ÎNSCRIERE
18 iunie 2018, în limita locurilor disponibile

:: Formularul de înscriere

Evenimente conexe