Conferință ministerială a Forumului Salzburg în România / 14-15 iunie 2018, București

Ministerul Afacerilor Interne organizează

Conferință ministerială a Forumului Salzburg în România

București

14-15 iunie 2018

Miniștrii de interne din șase state europene, reprezentanți ai conducerii ministerelor de interne și ai misiunilor diplomatice din alte nouă țări și directorii agențiilor de aplicare a legii din Uniunea Europeană vor aborda timp de două zile teme de maximă importanță pentru Uniune, în privința securității colective a statelor membre.

Participanții la Conferință vor discuta despre intensificarea cooperării polițienești în regiune, dezvoltarea Strategiei Europene de Gestionare Integrată a Frontierelor și adaptarea răspunsului agențiilor de aplicare a legii la particularitățile actualului mediu de securitate, cu accent pe managementul securității frontierelor și combaterea criminalității organizate transnaționale.

Printre invitați este și Directorul Europol, Catherine DE BOLLE, care efectuează prima vizită în România și participă pentru prima dată în calitate de director Europol la Forumul Salzburg. De altfel, Directorul Europol va avea vineri, în marja Conferinței, o întâlnire bilaterală cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan și cu conducerea Poliției Române.

Forumul Salzburg a fost fondat în anul 2000 la inițiativa Austriei și funcționează ca un parteneriat pentru securitate și cooperare în Europa Centrală, reunind ministerele de interne din cele 9 state membre: Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia și Slovenia. Din anul 2007, la activități sunt invitate și statele din Grupul Prietenilor (Albania, Bosnia și Herțegovina, Republica Macedonia, Muntenegru și Serbia) și Republica Moldova.

***

Vineri, 15 iunie a.c., în jurul orei 12.00, în ultima zi a lucrărilor Conferinței ministeriale, reprezentanții presei vor avea acces în sala de ședințe pentru oportunități de imagine din timpul sesiunii de lucru. Ulterior, începând cu ora 13.30, va avea loc o declarație de presă.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment sunt rugați să transmită acreditările pentru participarea la eveniment (nume, prenume, instituția media și datele personale de identificare) până joi, 14 iunie, ora 16:00, pe adresa de e-mail comunicare@mai.gov.ro.

Pentru accesul în Palatul Parlamentului este obligatoriu să aveți asupra dumneavoastră Cartea de Identitate.

Evenimente conexe