3,603 citiri

Cum să operați eficient și fără greșeli în ReviSal / 19 iulie 2018, București

Rentrop & Straton organizeaza colocviul

Cum sa operati eficient si fara greseli in ReviSal

Bucuresti, Hotel Crowne Plaza

19 iulie 2018

Cum sunt afectate operatiunile in ReviSal de recentul Regulament privind Protectia Datelor Personale (GDPR), intrat in vigoare la 25 mai 2018?

Este doar una dintre numeroasele intrebari sensibile pe care trebuie sa le gestionati in contextul legislativ actual, cu modificari radicale aduse de H.G. nr. 905/2017, Legea nr. 88/2018 sau de noua versiune 6.0.6. a registrului de evidenta a salariatilor.

Care sunt aceste intrebari sensibile?
Cum le rezolvati?
Ce implicatii mai putin evidente au modificarile legislative de ultima ora?
Cu ce dificultati punctuale legate de ReviSal se confrunta in practica managerii HR?

Sunt probleme de maxima actualitate si ale caror solutii trebuie cunoscute in detaliu, pentru a evita sanctiuni dure. Poate nu stiati, dar sunt nu mai putin de 14 contraventii legate de ReviSal, sanctionabile cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 50.000 de lei.

Iata de ce va invitam in data de 19 iulie la Hotel Crowne Plaza, Bucuresti, la colocviul Cum sa operati eficient si fara greseli in ReviSal, un eveniment de elita sustinut de unul dintre cei mai buni specialisti in legislatia muncii – Andreea Tudorie.

Ce veti afla la acest colocviu?
De ce este extrem de important sa participati?

Contextul actual este foarte sensibil.
Exista modificari legislative majore care afecteaza modul cum lucrati in ReviSal, intervin multe neclaritati, iar asta creeaza cadrul perfect pentru aparitia erorilor (cu sanctiunile aferente).

Colocviul din data de 19 iulie va permite sa evitati aceste erori si sa va puneti la adapost de sanctiuni, fie si numai prin faptul ca va ajuta sa va formati o imagine de ansamblu, foarte precisa si foarte detaliata, a lucrurilor obligatoriu de stiut ACUM despre ReviSal.

Aflati la colocviu:
– Functionalitati ale aplicatiei ReviSal
– Aspecte care pot cauza probleme tehnice si de functionare ale aplicatiei ReviSal
– Noutati legislative de care sa tineti cont cand folositi ReviSal
– Procedura de completare de informatii noi, validarea unor operatiuni esentiale
– Ce elemente ale contractului individual de munca se inregistreaza in ReviSal? Care este procedura de inregistrare pentru fiecare element?
– Termenele in care se inregistreaza in ReviSal elementele obligatorii.

Aveti ocazia sa obtineti raspunsuri impecabile pentru probleme concrete intalnite in practica!

Care sunt situatiile in care absentele salariatului de la serviciu nu se inregistreaza in ReviSal?
Ce facem daca am inregistrat un concediu fara plata, iar salariatul prezinta un concediu medical?
In ce termen se inregistreaza suspendarea CIM? Dar modificarea functiei sau a salariului?
Procedam corect din punctul de vedere al protectiei datelor personale atunci cand inregistram in ReviSal datele personale ale salariatului?
Trebuie sa introducem in CIM o clauza prin care salariatii ne dau acordul pentru folosirea CNP-urilor?
Cum se poate contesta o sanctiune data de ITM pentru o abatere legata de ReviSal?

Raspunsurile in cadrul colocviului.
Si, desigur, aveti posibilitatea ca, in timpul evenimentului, sa puneti propriile dvs. intrebari.
Veti primi pe loc solutiile, excelent argumentate si in deplina concordanta cu cerintele inspectorilor ITM.

Aflati cum trebuie gestionate aspectele sensibile aduse de H.G. nr. 905/2017!

Va reamintim care sunt cele mai importante prevederi ale acestui act normativ:
– nu mai exista doua registre de evidenta a salariatilor, ci un singur registru in care se inregistreaza atat contractele individuale de munca din domeniul public, cat si contractele individuale de munca din domeniul privat;
– datele din actele de studii nu se mai inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor;
– in ReviSal se inregistreaza, alaturi de salariul de baza si de sporuri, indemnizatiile si adaosurile la salariul de baza;
– in ReviSal se inregistreaza nu doar elementele salariale prevazute in contractul individual de munca, ci si elementele salariale prevazute de contractul colectiv de munca;
– termenul in care se inregistreaza suspendarea si incetarea suspendarii se transmit cel tarziu in ziua anterioara datei suspendarii/datei incetarii suspendarii, cu exceptia situatiei absentelor nemotivate cand transmiterea in registru se face in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii;
– angajatorii au obligatia sa elibereze la incetarea contractului individual de munca alaturi de adeverinta de vechime, si un extras din registru;
– angajatorii au obligatia sa pastreze datele din registru si dosarele personale ale fiecarui salariat timp de 50 de ani.

Tematica detaliata a colocviului:
Termene de transmitere a elementelor componente ale registrului public; regulile privind ReviSal, documentul care se aplica si ce prevede prelungirea termenului de raportare in ReviSal a majorarii salariilor brute;
Obligatii ale angajatorului ce decurg din legislatia specifica care reglementeaza registrul general de evidenta a salariatilor; dosarul de personal, intocmire, utilizare si arhivare;
Dispozitii tranzitorii ale H.G. nr. 905/2017 privind ReviSal;
Sanctiuni contraventionale si modalitatea de contestare a acestora in contextul aplicarii corecte a legislatiei specifice;
Prevederi specifice de completare a registrului, reglementate de Legea nr. 88/2018 privind modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii;
Versiune electronica 6.0.6. a registrului general de evidenta a salariatilor:
– elemente de noutate – transferul/schimbare loc de munca/schimbare gestiune registru in conditiile prevazute de lege, salavarea bazei de date de catre angajatori, elemente suplimentare de validare de date, actualizarea COR, interfata prietenoasa, proceduri de recuperare baze de date de la Inspectia Muncii, etc.
– structura si formatul fisierului aferent registrului electronic care trebuie transmis la Inspectia Muncii
– metodologia de intocmire, completare si transmitere catre inspectoratele teritoriale de munca a datelor in registrul general de evidenta a salariatilor, care este administrat de Inspectia Muncii
– spete frecvente si modalitati practice de solutionare a acestora prin exemple

In cadrul colocviului veti afla care sunt modificarile generate de ReviSal 6.0.6, ce implicatii au acestea asupra activitatii dvs. si cum trebuie sa actionati in mod corect pentru a evita erorile de aplicare a legislatiei in vigoare.

Ce spun participantii la editia de anul trecut a colocviului “Cum sa operati eficient si fara greseli in ReviSal”?

Dna Andreea Tudorie a facut o expunere clara si completa privind problemele ReviSal. Mi-am lamurit toate neclaritatile, am petrecut 6 ore pline, cu informatii utile. Foarte sugestive exemplele practice.
Adrian Barascu, manager HR, Bucuresti

ReviSal a fost afectat de numeroase acte normative noi, s-au operat modificari importante. Apreciez initiativa dvs. de a ne tine la curent, in mod profesionist, cu zonele unde putem intampina dificultati si unde putem comite greseli. Felicitari!
Cipriana Balint, director resurse umane, Cluj-Napoca

Am avut 4 intrebari concrete legate de versiunea 6.0.6. ReviSal, am primit raspunsurile dorite. Colocviul a fost dens si alert, plin de comentarii si sfaturi practice.”
Mariana Dontu, manager HR, Galati

Agenda evenimentului:
08:30-09:00 Intampinarea participantilor
09:00-11:00 Colocviu, sesiunea 1
11:00-11:30 Pauza de cafea
11:30-13:00 Colocviu, sesiunea 2
13:00-14:00 Pauza de pranz
14:00-15:30 Colocviu, sesiunea 3

Pret: 500 lei (TVA inclusa)
reducere 10% pentru 2 participanti (de la aceeasi firma)
reducere 15% pentru 3 participanti (de la aceeasi firma)

Nota: Daca va inscrieti, dar nu mai puteti participa, va rugam sa trimiteti o notificare cu minimum 3 zile inainte de desfasurarea evenimentului — in scris, la adresa lilianag@rs.ro, sau telefonic, la numarul 021.209.45.45. In aceste conditii, suma deja achitata va permite participarea la alt eveniment similar organizat de Rentrop&Straton. In lipsa notificarii in conditiile specificate mai sus, suma achitata nu se va restitui.

Marele avantaj al acestui eveniment este ca lamureste impecabil toate aspectele care tin de ReviSal, prin prisma noutatilor legislative, incluzand aici atat H.G. nr. 905/2017, cat si recentul Regulament privind Protectia Datelor Personale (GDPR), intrat in vigoare la 25 mai 2018!

Va asteptam cu placere, completati chiar acum formularul de inscriere!

Pentru orice fel de informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati prin e-mail rs@rs.ro sau direct la telefon 021-209.45.45!

Evenimente conexe