563 citiri

[ Cum a fost ] Școala de vară: Hai la facultate! Să descoperim împreună vara universitară la Cuza! – VINOlaUAIC! (ed. 2) / 16-29 iulie 2018, Iași

Cum a fost

În perioada 16-29 iulie 2018, Facultatea de Filosofie și Științe Social – Politice și Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) au organizat Școala de vară „Hai la facultate! Să descoperim împreună vara universitară la Cuza! – VINOlaUAIC!”, pentru un număr de 75 de elevi din toată țara.

Acest proiect s-a adresat elevilor aflaţi cu precădere în următoarele situaţii de risc: provin din familii cu venituri mici, sunt discriminaţi pe baza etniei, trăiesc în zone rurale sau alte zone în care nu există şcoli în proximitate, au unul sau ambii părinţi în străinătate, au cerinţe educaţionale speciale.

Aflată la a doua ediție, Școala de vară a fost organizată în cadrul Schemei de Granturi pentru Universități, finanțată prin Proiectul privind învățământul secundar (ROSE). Pe tot parcursul desfășurării proiectului, elevii participanți au beneficiat în mod constant de sprijinul personalului academic, reprezentanților asociațiilor studențești și al studenților voluntari, astfel încât să trăiască o autentică experiență studențească care să-i stimuleze să urmeze studiile universitare. „De-a lungul celor două săptămâni cât a durat programul, am încercat să îi convingem pe elevi că are rost să vină la facultate în Iași. Studenția este baza a tot ceea ce vor face în viață și sperăm că vor lua deciziile potrivite”, au declarat organizatorii proiectului.

Participarea la această Școală de Vară a fost gratuită, cazarea, masa și transportul fiind asigurate de organizatori. Elevii au avut parte de experiențe inedite, pe parcursul a două săptămâni având posibilitatea de a participa la diverse activități, cum ar fi: activități de consiliere profesională și orientare în carieră, ateliere de lucru în domenii specifice, participarea la cursuri și seminarii, la activități recreativ – sportive (jocuri de echipă, proiecții de film, concerte folk) sau diverse evenimente culturale, dar și de a descoperi obiectivele turistice ale Iașului în cadrul unor vizite ghidate.


Facultatea de Filosofie și Științe Social – Politice și Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași organizează

Școala de vară: Hai la facultate! Să descoperim împreună vara universitară la Cuza! – VINOlaUAIC! (ed. 2)

Iași

16-29 iulie 2018

Facultatea de Filosofie și Științe Social – Politice și Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași organizează Școala de vară „Hai la facultate! Să descoperim împreună vara universitară la Cuza! – VINOlaUAIC!”, dedicată unui număr de 75 elevi, prioritari fiind cei care finalizează clasa a 11-a, dar eligibili sunt și cei care finalizeză clasa a 9-a sau a 10-a, de la liceele cu performanțe scăzute din țară. Proiectul se adresează elevilor aflaţi cu precădere în următoarele situaţii de risc: provin din familii cu venituri mici, sunt discriminaţi pe baza etniei, trăiesc în zone rurale sau alte zone în care nu există şcoli în proximitate, au unul sau ambii părinţi în străinătate, au cerinţe educaţionale speciale.

Evenimentul se află la ediția a doua, iar anul trecut pe parcursul a două săptămâni, elevii au participat la diverse activități, cum ar fi: prezentarea ofertei educaționale și a facilităților oferite de UAIC studenților, participarea la cursuri și seminarii, activități de consiliere profesională și orientare în carieră, ateliere de lucru în domenii specifice. De asemenea, elevii au avut avea posbilitatea de a participa la activități recreativ – sportive (jocuri de echipă, proiecții de film, concerte folk) sau diverse evenimente culturale, dar și de a descoperi obiectivele turistice ale Iașului în cadrul unor vizite ghidate.

Pentru a participa la această școala de vară, elevii trebuie să completeze până pe data de 8 iulie 2018 formularul de înscriere.

Școala de vară este organizată în cadrul Schemei de Granturi pentru Universități, finanțată prin Proiectul privind învățământul secundar (ROSE). Elevii participanți vor beneficia constant de sprijinul personalului academic, reprezentanților asociațiilor studențești și al studenților voluntari, astfel încât să trăiască o autentică experiență studențească care să-i stimuleze să urmeze studiile universitare.

Prin organizarea acestui program se urmărește familiarizarea elevilor cu mediul academic și îmbunătățirea procesului de tranziție de la învățământul liceal la cel universitar. Participarea la această Școală de Vară este gratuită, cazarea, masa și transportul fiind asigurate de organizator.

Pentru mai multe informații, puteți trimite un e-mail la adresa marian.dalban@gmail.com.

Evenimente conexe