2,080 citiri

[ Cum a fost ] CKS-Challenges of the Knowledge Society (ed. 13) / 17-18 mai 2019, București

Cum a fost

Conferința Challenges of the Knowledge Society – ed. a XIII-a, sub patronajul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene

La încheierea (cu realizări importante) a mandatului României la Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, Universitatea „Nicolae Titulescu” din București își exprimă satisfacția și mulțumirea pentru integrarea și desfășurarea Conferinței sale internaționale Challenges of the Knowledge Society din acest an, desfășurată în zilele de 17-18 mai și aflată la a XIII-a ediție, în calendarul evenimentelor care s-au desfășurat sub patronajul acestei președinții.

Datorăm această integrare, care este și dovadă de recunoaștere a valorii ei, numărului de auditori înscriși la conferință și celor care au făcut ca audiența să fie atât de mare, adică partenerilor noștri tradiționali la eveniment, dar și celor trei invitați speciali în calitate de keynote speaker, judecători la Tribunalul Uniunii Europene, respectiv, Octavia Spineanu-Matei, Viktor Kreuschitz și Jesper Svenningsen.

Deschisă de prof. Gabriel Boroi, Rectorul Universității „Nicolae Titulescu” și de Corina Badea, director al Direcției Tratate Internaționale din cadrul Ministerului de Externe, care a vorbit invitaților despre activitatea României în îndeplinirea mandatului Președinției țării noastre la Consiliul Uniunii Europene, conferința s-a desfășurat apoi în plenul ei, când au luat cuvântul:
– jud. Octavia Spineanu-Matei, jud. Viktor Kreuschitz și jud. Jesper Svenningsen, judecători în cadrul Tribunalului Uniunii Europene, care au prezentat publicului cele mai noi decizii pronunțate de instanța europeană în domenii de actualitate, sub titlul „General Court case-low. Recent developments in the areas of: state aids, civil service and intellectual property”;
Eric Pardo Sauvageot, lector în cadrul Universității Deusto din Bilbao, care a prezentat studiul cu titlul ”The EU from the Neighbourhood Policy to the Eastern Partnership: changing geostrategies?”;
– jud. Rodica Aida Popa, judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a prezentat studiul „Aspects Regarding the Application of the Principle of Continuity in the Judging Stage in the Light of the European Conventionality Block”.

Plenului conferinței i-au urmat dezbaterile din cadrul secțiunilor conferinței, respectiv: Drept penal; Drept privat; Drept Public; Proprietate Intelectuală; Științe Economice; Științe Administrative și Politice.

Vă invităm să accesați website-ul Conferinței cks.univnt.ro, pentru a găsi caietul program și lucrările publicate cu ocazia acestei manifestări științifice de înaltă ținută academică.

În speranța că (și cu ajutorul jud. Octavia Spineanu-Matei) participarea judecătorilor Tribunalului Uniunii Europene va deveni una de tradiție în conferințele noastre viitoare, Comitetul de organizare al Conferinței „Challenges of the Knowledge Society” adresează mulțumiri invitaților și partenerilor care au făcut posibilă organizarea acestui eveniment.

:: Sursa


Universitatea “Nicolae Titulescu” din Bucureşti, în parteneriat cu Fundaţia de Drept şi Relaţii Internaţionale “Nicolae Titulescu”, Universitatea Complutense din Madrid şi Universitatea Deusto din Bilbao, organizează conferinţa știinţifică internaţională

CKS-Challenges of the Knowledge Society (ed. 13)

București

17-18 mai 2019

Conferința îşi propune să ofere specialiştilor din domeniul de cunoaştere al ştiinţelor sociale oportunitatea de a se întâlni, de a se cunoaşte şi de a face schimb de idei. CKS se adresează cadrelor didactice universitare şi cercetătorilor din ţară şi din străinătate, care sunt interesaţi de abordarea pluridisciplinară şi interdisciplinară a temelor de cercetare din domeniul ştiinţelor sociale, precum şi din domenii conexe ale acestora.

– participarea la conferinţă oferă posibilitatea acordării a 7 ore de pregătire profesională pentru înscrişii din partea Baroului Bucureşti;
– termenul de înscriere este de 31 ianuarie;
– termenul de expediere articol este de 20 martie
– CKS se desfăşoară exclusiv în limba engleză;
– pagina de web a conferintei este: http://cks.univnt.ro/

CKS 2019 / DOMENII DE INTERES
Sectiunea 1: Stiinţe juridice; Sectiunea a 2-a: Ştiinţe economice; Sectiunea a 3-a: Ştiinţe politice şi administrative; Sectiunea a 4-a: Inovare în mediere. Investiţii; Sectiunea a 5-a: IT în ştiinţele sociale.

ÎNSCRIERE ONLINE
Pentru înscriere on-line accesați: http://cks.univnt.ro/formular_de_inregistrare.html

Studiile se vor încadra între minim 3.000 de cuvinte şi maxim 12.000 de cuvinte. Studiile vor fi evaluate sub aspectul originalităţii, semnificaţiei ştiinţifice, clarităţii şi aportului de noutate adus cunoaşterii. Fiecare articol va fi supus unei evaluări anonime, în sistem peer review. Toate comentariile şi sugestiile vor fi expediate autorilor în vederea modificării sau completării studiilor înscrise. Se impune ca studiile propuse să NU fi fost publicate sau înscrise în vederea publicării în alte periodice sau în cadrul altor manifestări ştiinţifice asemănătoare.

CKS 2019 / POSIBILITATI DE PUBLICARE
Studiile acceptate în urma procesului de evaluare peer-review vor fi publicate în proceedings-ul conferinţei, Challenges of the Knowledge Society, ediţia 2019, editat de Editura Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, cu ISSN. Începând cu ediţia a V-a a CKS, proceedings-ul Conferinţei are statut de revistă, periodic cu apariţie anuală. În prezent, CKS e-book este indexat în EBSCO-CEEAS, DOAJ, Index Copernicus și Ulrich’s.

TAXA DE PARTICIPARE LA CONFERINTA
Taxa de participare este de 70 Euro pentru 1 studiu (indiferent de numarul de coautori) la care se aplică o reducere de 20% conform protocolului incheiat. Taxa acoperă: publicarea studiului, mapa conferinței (inclusiv materialele promoționale) și pauza de cafea. Fiecare autor poate participa la CKS 2019 cu maxim două studii.

Cheltuieli adiţionale (optionale), conform formularului de înregistrare online:
– 20 euro (sau echivalentul în lei la cursul zilei) – prânzul organizat la Restaurantul “Sare şi Piper”, http://www.sare-piper.ro/ (în imediata apropiere a Universităţii „Nicolae Titulescu”)
– 30 euro – cina festivă.


* mai multe detalii la adresa de e-mail: conference@univnt.ro

Evenimente conexe