384 citiri

[ Cum a fost ] Elemente de analiză comportamentală şi profiling. Modaltăți de identificare a persoanelor aflate în nevoie de protecție internațională. Multiculturalitatea în contextul migrației / 30-31 mai 2018, Orșova

Cum a fost

În perioada 30-31 mai 2018 a avut loc simpozionul ştiințific cu tema “Elemente de analiză comportamentală şi profiling. Modaltăți de identificare a persoanelor aflate în nevoie de protecție internațională. Multiculturalitatea în contextul migrației“, activitate organizată şi găzduită de Şcoala de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin.

La acest eveniment a fost prezent din partea Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea de Poliție de Frontieră, subcomisarul de poliție Ion-Cristian CĂLEA. Activitatea a reunit ofițeri psihologi din cadrul diferitelor arme ale Ministerului Afacerilor Interne (Poliție de Frontieră, Jandarmi, Penitenciare și Pompieri), specialişti cu experiență în teatrele militare internaționale, procurori, actuali şi foşti reprezentanți ai conducerii Poliției de Frontieră, respectiv Inspectoratului General pentru Imigrări.

Reprezentantul Facultății de Poliție de Frontieră a prezentat un articol ştiințific şi avut o prelegere interactivă în cadrul căreia a dezbătut două teme constând în modele de bune practici la nivelul Aeroportului Internațional “Henri Coandă”, şi anume modelul organizării şi pregătirii ofițerilor de detecție comportamentală, precum şi modalități de detecție şi control ale persoanelor vulnerabile, concentrându-se în special pe problema minorilor neînsoțiți.

Activitatea a fost apreciată de specialiştii participanți şi se doreşte a fi continuată şi în anii viitori datorită tematicii de strictă actualitate abordate.

Evenimente conexe