1,479 citiri

[ Cum a fost ] Gala Excelenței în Mediere (ed. 6) / 27-29 septembrie 2018, Cluj-Napoca

Cum a fost

În perioada 27-29 septembrie 2018, la Cluj-Napoca, aproximativ 100 de mediatori, oameni de afaceri, avocați și reprezentanți ai autorităților publice au participat la activitățile organizate sub egida Galei Excelenței în Mediere – Medierea – Timpul solutiilor pentru business.

Mediatorii premianți, sărbătoriți la seara festivă

Premierea mediatorilor prezenți la seara festivă s-a facut pe baza activității desfășurate de aceștia și în acțiunile de promovare a medierii.

La ediția din 2018 a evenimentului s-au acordat cinci premii profesionale:
Premiul Exclusiv mediator – Matei Ioan
Premiul Mediator și om de afaceri – Fildan Sorin
Premiul Stiloul Mediatorului – profesor univeristar dr. Marieta Avram
Premiul Inițiativă în promovarea medierii – Teslovan Adreana
Premiul Mediatorul Anului 2018 – Bruno Demaille

Premiul Mediator 100 a fost acordat primarului Emil Boc

La cele cinci editii anterioare au fost premiati 94 de mediatori nationali si internaționali. În acest an, premiul onorific „Mediator 100” al Galei Excelenței în Mediere a fost înmânat lui Emil Boc.

Emil Boc,primar: “Încurajez clujenii să utilizeze această procedură pentru că, astfel, pot evita procesele din instanță și realiza economii de timp și bani. Medierea nu este suficient cunoscută în România și încă este insuficient utilizată. Dar sper că și în acest domeniu Clujul poate fi un model, în utilizarea medierii în procesul de soluționare a diverselor dispute sau conflicte. Am avut plăcerea să primesc în această seară, simbolic, de la organizatorii GEM 2018, Premiul “Mediatorul 100.

La panelul de discuții au participat și Gabriel Biriș, avocat și fost Secretar de Stat în Ministerul Finanțelor și Wouter Reijers, Consul onorific al Olandei la Cluj-Napoca.

Obiectivul Galei este promovarea medierii

Anca Lucia Stancu, organizatorul evenimentului: “Articolele și materialele de prezentare și promovare ale evenimentului au avut impact asupra câtorva zeci de mii de persoane, care datorită acestei campanii au primit informații despre mediere și mediatori. Sunt cele mai mari rate de audiență din istoria Galei Excelenței în Mediere. Fiecare ediție a evenimentului si-a avut provocările ei. Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără voi, cei prezenți aici și fără cei care au ales să se implice in acest proiect. Nu pot să va numesc doar parteneri, colaboratori, colegi, familie sau invitati speciali. Eu va consider prietenii medierii și ai mei. Vă multumesc fiecăruia dintre voi pentru prietenie și încredere, pentru că împreună facem dovada că medierea este dorită și susținută. Dedic Gala Excelenței în Mediere 2018 prieteniei și încrederii.”

Gala Excelentei in Mediere 2018 – un eveniment al prietenie și încrederii


MediereNet organizează

Gala Excelenței în Mediere (ed. 6)

Cluj-Napoca

27-29 septembrie 2018

Partener media: JURIDICE.ro

Gala Excelenţei în Mediere este unicul eveniment național și anual de business și mediere din România. Evenimentul, devenit deja tradiţie în lumea naţională şi internaţională a medierii, a ajuns în acest an la cea de-a VI-a ediţie.

Ediţia 2018 a GEM îşi propune să aducă medierea în atenția mediului de afaceri din Cluj-Napoca, prin încurajarea oportunităților de colaborare între instituția medierii și sectorul business.

Gala Excelentei in Mediere s-a născut din necesitatea de a răspândi informațiile despre mediere și mediatori în rândul cetățenilor, de a oferi presei prilejul să scrie despre această profesie și în alt context decât cel al modificărilor legii medierii. Educarea românilor prin schimbarea mentalității, crearea unei culturi a comunicării și a despărțirilor in caz de dispute sau conflicte este o muncă ce presupune timp, perseverență, implicare din partea mediatorilor împreună cu instituțiile statului, mediul de afaceri si instituții de învătământ.

Obiectivul acestui proiect este de acela de a oferii informații despre mediere și mediatori, de a promova rezultatele obținute până in acest moment de instituția medierii astfel incât să se știe că există mediatori în România și că medierea este varianta de soluționare personalizată aflată la îndemâna oricui are nevoie.

În acest an, cea de-a VI-a ediție, Gala Excelenței în Mediere se va desfășura în perioada 27-29 septembrie, în Cluj-Napoca, iar scopul este de a aduce medierea în atenția mediului de afaceri și de a incuraja colaborarea dintre oamenii de afaceri și mediatori.

Prima zi a evenimentului, 27 septembrie 2018, este dedicată workshop-urilor pe teme de mediere în contextul mediului de afaceri și a managementului disputelor în activitatea curentă a unei firme.

Agenda Galei conține activități diferite pentru mediul de afaceri și/sau mediatori, dar și o seară festivă comună, la care au confirmat participarea Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, avocatul de business Gabriel Biriș și Wouter Reijers, consul onorific al Olandei.

Ediţia din acest an a Galei Excelenţei în Mediere oferă profesioniştilor din companii oportunitatea de a participa la workshop-uri de soluționare a conflictelor prin metode alternative și de a întâlni mediatori și parteneri de afaceri la Seara festivă a Galei Excelenței în Mediere. În cadrul serii festive va avea loc tradiționala decernare a premiilor pentru mediatori, urmată de networking, cină și party.

Tema conferinței din 29 septembrie 2018 este Anul Centenarului – Anul Unirii Mediatorilor. În cadrul acesteia se vor discuta subiecte de mare actualitate și interes pentru prezentul și viitorul profesiei de mediator. Părerea ta contează! Prezența ta contează! Cu cât vom fi mai mulți mediatori prezenți, cu atât impactul va fi mai puternic și vocea noastră va fi auzită și ascultată.

Vor fi zile pline de oportunități de networking, de provocări și soluții!

DE CE SĂ PARTICIP?
– 4 workshop-uri despre medierea în domeniul business
– 300+ participanți din domeniul juridic, business și al educației
– Speakeri influenți din mediul de afaceri și mediul social din România
– Oportunități de networking și de dezvoltare a colaborărilor
– Panel cu invitații speciali și organizatorii evenimentului
– Dezbateri cu privire la temele medierii și situația legislativă din România

NOMINALIZĂRI
Perioada de trimitere a nominalizărilor este 15 august – 15 septembrie 2018 (ora 24:00).

Înscrierea se face prin completarea formularului și trimiterea acestuia în intervalul menționat anterior.

Înainte de a completa formularul, vă rugăm să citiți cu atenție întreg REGULAMENTUL disponibil. În cadrul său sunt precizați toți termenii și condițiile de nominalizare. Neîndeplinirea integrală a acestora va duce la descalificare.


* mai multe detalii la adresa de email: officeGEM@medierenet.ro sau nr. de telefon: +40744522372 (Anca Stancu)

Evenimente conexe