1,291 citiri

[ Cum a fost ] Specialiști de referință despre probleme actuale în Codurile României / 15 septembrie 2018, Timișoara

Cum a fost

Baroul Timiș și Universul Juridic au organizat sâmbătă, 15 septembrie 2018, începând cu ora 9:00, Conferința “Specialiști de referință despre probleme actuale în Codurile României“. Evenimentul a avut loc în Aula Magna “Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara. Au participat peste 170 de avocați, majoritatea lor din Baroul Timiș, dar și din Baroul Arad și Baroul București. Au participat în calitate de invitați, reprezentanți ai corpului profesional al judecătorilor din cadrul Judecătoriei Timișoara, ai corpului profesional al procurorilor din cadrul Parchetului Curții de Apel Timișoara, ai corpului profesional al judecătorilor din cadrul Tribunalului Militar Timișoara, precum și Domnul Prof.univ.dr. Avocat Lucian Bercea, Decanul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Au participat de asemenea, în calitate de invitați, Domnul Avocat dr. Cristian Alunaru, Decanul Baroului Arad și Domnul Avocat dr. Mihai Baco, Decanul Baroului Alba.

În cadrul Conferinței au fost susținute următoarele teme:
1. Prof. univ. dr. Valeriu STOICA – “Dreptul de proprietate: un concept juridic cu geometrie variabilă. Consecințe practice
2. Prof. univ. dr. Gheorghiță MATEUȚ – “Rolul avocatului inculpatului în procedura acordului de recunoaștere a vinovăției”
3. Jud. dr. Mihail UDROIU – “Despre controlul legalității administrării probelor – exemplum habemus: recentele evoluții jurisprudențiale și legislative în materia incidenței sancțiunii nulității
4. Prof. univ. dr. Mihai Adrian HOTCA – “Probleme dificile din practica judiciară penală
5. Conf. univ. dr. Mircea URSUȚA – “Probleme recente în procedura civilă, contravențională și în contenciosul administrativ

Prelegerile susținute au fost deosebite, ridicându-se la un înalt nivel calitativ, determinând dezbateri susținute în rândul participanților. La reușita evenimentului au contribuit în mod determinat speakerii conferinței, reputați teoreticieni și practicieni ai dreptului. De asemenea, un merit deosebit aparține echipei Universul Juridic, condusă de Nicolae Cîrstea, pentru eforturile depuse în organizarea evenimentului, în calitate de partener al Baroului Timiș.

Se cuvin a fi adresate mulțumiri și reprezentanților Universității de Vest din Timișoara, respectiv prof. univ. dr. Marilen Pirtea, Rector al Universității și dr. Laurențiu Georgescu, Director General Administrativ al Universității, pentru punerea la dispoziția Baroului Timiș a edificiului în care s-a desfășurat evenimentul și pentru modul eficient în care Universitatea de Vest răspunde întotdeauna solicitărilor noastre.

Conferința a fost inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA.


Baroul Timiș și Universul Juridic organizează conferința

Specialiști de referință despre probleme actuale în Codurile României

Timișoara, Universitatea de Vest, Aula Magna “Ioan Curea”

15 septembrie 2018, 9:00

Speakeri
Prof. univ. dr. Valeriu STOICA
Robert-Marius CAZANCIUC, Președintele Comisiei Juridice a Senatului României
Prof. univ. dr. Liviu POP
Prof. univ. dr. Gheorghiță MATEUȚ
Jud. dr. Mihail UDROIU
Prof. univ. dr. Mihai Adrian HOTCA
Conf. univ. dr. Mircea URSUȚA

Condiții de participare
Taxa de participare este de 50 lei pentru avocații definitivi membri ai Baroului Timiș, de 75 lei pentru avocații cu sediu secundar în Baroul Timiș și, respectiv, de 100 lei pentru ceilalți participanți.

Pentru avocații stagiari membri ai Baroului Timiș, participarea este gratuită.

Taxa de participare se poate achita în contul RO15BREL0002001437590100, deschis la Banca Libra Internet Bank Timișoara, titular Baroul Timiș, CIF 4759527, pe ordinul de plată făcându-se mențiunea “taxă de participare Conferință 15.09.2018 pentru……………………….. (nume, prenume)”. Copia ordinului de plată se transmite prin email la corespondenta.avocati@baroul-timis.ro.

Înscrierile se fac până în data de 14 septembrie 2018.

Evenimente conexe