1,478 citiri

Învață să fii student! (ed. 6) / 24-29 septembrie 2018, București

Asociaţia Studenţilor în Drept organizează

Învață să fii student! (ed. 6)

București

24-29 septembrie 2018

Asociația Studenților în Drept anunță organizarea, în perioada 24-29 septembrie 2018, a celei de-a VI-a ediții a celui mai mare proiect al începutului de an universitar în cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București – „Învață să fii student!”

Proiectul „Învață să fii student!” se adresează studenților de anul I, proaspăt admiși la Facultatea de Drept, Universitatea din București, indiferent de forma de învățământ (ZI sau ID).

Ajuns la cea de-a VI-a ediție, proiectul își propune informarea studenților din anul I de studii cu privire la funcționarea sistemului universitar (materii de studiu, metode de evaluare, sistemul de credite și reclasificarea, burse etc.), asigurând cadrul ideal pentru familiarizarea studenților cu mediul academic. Totodată, proiectul are o latură socială, ce presupune facilitarea cunoașterii noilor colegi prin participarea la diverse activități pe parcursul săptămânii premergătoare începutului anului universitar.

Vlad Nagîț, coordonator: „Învață să fii student! reprezintă atât o predare a ștafetei între generații, cât și primul moment în care bobocii experimentează sentimentele vieții de student. De la a-și cunoaște colegii de generație și locurile pe care vor avea nevoie să le frecventeze după începerea anului universitar și până la interacționarea pentru prima dată cu reprezentanți ai lumii juridice, toate activitățile ISFS vor provoca bobocii să-și testeze zona de confort și să dobândească abilități și cunoștințe care le vor ușura tranziția către anii studenției.”

Rareș Lucian Plășoianu, coordonator: „Învață să fii student! reprezintă „încălzirea” dinaintea începerii cursurilor și seminarelor. Este momentul în care se leagă primele prietenii cu viitorii colegi și în care, de asemenea, se poate experimenta cu adevărat viața de student. Împreună cu echipa de organizare am pregătit o experiență unică pentru boboci, iar aceștia cu siguranță vor fi încântați de complexitatea proiectului și de multitudinea de activități potrivite atât pentru cei care preferă să participe la conferințe, cât și pentru cei mereu pregătiți de puțin efort fizic. La final, sperăm că toți participanții vor cădea de acord că nu există alt mod mai bun de a începe facultatea!

ÎNSCRIEREA LA ISFS18

Înscrierea se poate face până sâmbătă, 15 septembrie 2018, ora 23:50, prin completarea formularului de înscriere.

CALENDARUL PROIECTULUI

Ziua 1 – luni, 24 septembrie 2018
Prima zi a proiectului are drept scop prezentarea Facultății de Drept și a oportunităților pe care le oferă. Programul va cuprinde discursurile conducerii facultății, prezentarea noțiunilor de curs, seminar, sistem de credite, reclasificare, burse, a orarului și a site-ului facultății, prezentarea tuturor materiilor studiate în anul I și a modalităților de evaluare, a Colegiului juridic franco-român, a sistemul de la ID și a altor informații relevante. La finalul zilei, se organizează ieșiri informale, pe grupuri, în diverse locații din centrul Bucureștiului.

Ziua 2 – marți, 25 septembrie 2018
În prima parte a zilei, vor avea loc vizite, pe grupuri, la Palatul Parlamentului, pentru ca în a doua parte a zilei să aibă loc o ieșire la Berăria H.

Ziua 3 – miercuri, 26 septembrie 2018
În prima parte a acestei zile, ASD le propune participanților conferința interactivă „Discuții, de-a dreptul”, ce va avea ca temă o prezentare comparativă a profesiilor juridice din perspectiva unor practicieni consacrați în ariile lor de practică. Ulterior conferinței, vor avea loc activități sociale ce vor consta în ieșiri la laser tag și escape room.

Ziua 4 – joi, 27 septembrie 2018
Ziua a patra a proiectului aduce prezentarea Asociației Studenților în Drept (istoric, organigramă, departamente, recrutări, beneficiile voluntariatului), prezentare ce va fi urmată de o seară de film.

Ziua 5 – vineri, 28 septembrie 2018
ASD îi invită pe proaspeții studenți la Drept la o petrecere într-un local din centrul orașului.

Ziua 6 – sâmbătă, 29 septembrie 2018
În ultima zi a proiectului, va avea loc un joc de tip treasure hunt, organizat în facultate. Câștigătorii vor fi premiați.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Pentru informații suplimentare și pentru a rămâne la curent cu anunțurile organizatorilor, se poate accesa evenimentul de Facebook dedicat proiectului.


DESPRE ASD

Asociaţia Studenţilor în Drept este unica asociaţie reprezentativă a studenţilor Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti. Misiunea asociaţiei constă în reprezentarea intereselor studenţilor în forurile decizionale constituite la nivelul Facultăţii şi al Universităţii, promovarea acţiunilor cultural-civile ale studenţilor, precum şi sprijinirea dezvoltării lor personale şi profesionale prin activitatea de voluntariat.

• Web: http://asd-ub.ro/
• LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/asociaţia-studenţilor-în-drept
• Facebook: http://facebook.com/ASDrept
• Instagram: http://instagram.com/asd_ub


* pentru informaţii suplimentare, vă invităm să ne contactaţi la adresa de e-mail office@asd-ub.ro

Evenimente conexe