579 citiri

[ Cum a fost ] Noile Provocări Globale în Securitate Cibernetică (ed. 8) / 16-17 octombrie 2018, București

Cum a fost

Cea de-a VIII-a ediție a conferinței anuale internaționale Noile Provocări Globale în Securitatea Cibernetică a adus împreună peste 300 de oficiali guvernamentali și factori de decizie politică, precum și reprezentanți ai companiilor private din diferite domenii și industrii, ONG-uri și reprezentanți ai mediului academic.

Prima zi de conferință de la Biblioteca Națională a fost deschisă printr-un panel la care au participat viceprim-ministru Viorel Ștefan, Houlin Zhao – Secretar General ITU, Generalul-maior Valentin Bechreu, Petru Bogdan Cojocaru – Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Sorin Grindeanu – președintele ANCOM.

În deschidere, Cătălin Aramă, Director General al CERT-RO, a punctat importanța cooperării în domeniul securității cibernetice și rolul structurilor de tip CSIRT în securizarea spațiului cibernetic național.

A doua zi a fost dedicată unor sesiuni paralele, unde experți din sectorul public sau privat și jucători cheie din industrie au prezentat cele mai noi provocări și soluții de management al incidentelor din domeniile machine learning, investigații, IoT și protecția infrastructurilor critice.


CERT-RO organizează conferința anuală

Noile Provocări Globale în Securitate Cibernetică (ed. 8)

16-17 octombrie 2018

București, Biblioteca Națională a României

Anul acesta, CERT-RO își propune să ofere dezbateri mixte, prezentări și ateliere de lucru care abordează politici publice și teme tehnice relevante pentru securitatea cibernetică din spațiul românesc, european și global. Invitații vor avea ocazia de a dezbate provocări diplomatice și juridice în atribuirea incidentelor cibernetice, oferind totodată perspective asupra capabilităților și combaterii amenințărilor la nivel global. Sesiunile paralele sunt dedicate discuțiilor tehnice asupra celor mai noi tehnologii și soluții de securitate cibernetică din domeniul protecției infrastructurilor critice, machine learning, investigațiilor criminalistice și IoT.

În fiecare an conferința CERT-RO a adus împreună experți în securitate cibernetică, oficiali guvernamentali și factori de decizie politică, precum și reprezentanți ai companiilor private din diferite domenii și industrii, ONG-uri și reprezentanți ai mediului academic.

:: Detalii


* mai multe informații la adresa de e-mail: paul.turcu@cert.ro

Evenimente conexe