467 citiri

Sănătatea mintală la locul de muncă / 10 octombrie 2018, București

Fundația Estuar în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Sector 6, Bucureşti, cu suportul Mental Health Europe, Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități din Senatul României, al Asociației Penumbra din Scoția și al Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie organizează conferința

Sănătatea mintală la locul de muncă

București, Palatul Parlamentului, Intrarea A1 – Calea 13 Septembrie, nr. 1-3, Sala Avram Iancu.

10 octombrie 2018

Șapte din zece români sunt stresați la locul de muncă. Statistica e dată de Organizația Mondială a Muncii și ne situează deasupra mediei europene în materie. Mai mult de jumătate dintre europenii care au un loc de muncă sunt afectaţi de stresul profesional.

Potrivit unui raport al Agenției Europene pentru Sănătate și Securitate în Muncă, acest stres se află pe locul 2 în ierarhia problemelor de sănătate. Același raport arată că 80% dintre manageri sunt îngrijorați în ceea ce privește stresul profesional, însă doar o treime dintre aceștia iau măsuri pentru diminuarea lui.

Printre efectele negative ale stresului profesional la nivelul organizațiilor se numără: performanța slabă, creșterea absenteismului, prezenteismul (prezența lucrătorilor la locul de muncă atunci când sunt bolnavi sau când nu își pot îndeplini în mod eficient sarcinile de serviciu) și înmulţirea accidentelor. Absențele în acest caz sunt mai lungi decât cele care au la bază alte cauze, stresul la locul de muncă putând să contribuie și la creșterea ratei de pensionare anticipată. Estimările costurilor suportate de companii și de societate din cauza stresului la locul de muncă sunt importante, ridicându-se la miliarde de euro la nivel național.

Vă invităm să dezbatem această chestiune, alături de experți europeni, în cadrul conferinței naționale „Sănătatea mintală la locul de muncă“, ce va avea loc pe 10 octombrie 2018, la Palatul Parlamentului.

:: Agenda

Evenimente conexe