305 citiri

Transparența justiției / 9 noiembrie 2018, București

ELSA București, prin departamentul Seminare & Conferințe, organizează

Transparența justiției

București, Facultatea de Drept, Aula Magna

9 noiembrie 2018, 16:00-18:00

Cât de transparentă este justiția în România? Care sunt diferențele în această privință dintre România și Regatul Unit?

ELSA București, prin departamentul Seminare & Conferințe, vă așteaptă pe 9 noiembrie, între 16:00 și 18:00, în Aula Magna a Facultății de Drept, Universitatea din București, pentru a observa evoluția conceptuală și practică a publicării deciziilor în România și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Discursul va fi unul practic și va încerca să răspundă, printre altele, următoarelor întrebări: unde și cum se publică toate deciziile judecătorești? cum accesează judecătorii și avocații aceste baze de date? cum se garantează că judecătorii de la curțile de apel ori de la tribunale aplică în mod coerent și obligatoriu spiritul unei decizii a Curții Supreme în cazuri analoage?

În calitate de speakeri, sunt invitați Simon Picken, judecător la High Court din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, care își va susține discursul în limba engleză, Gabriela Bogasiu, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și Andreea Artenie, Partener Reff & Asociații.

:: Formularul de înscriere

Evenimente conexe