1,931 citiri

Ce înseamnă să fii civilizat? / București, 15 ianuarie 2019

Theodor Paleologu, fost elev al Ecole Normale Supérieure, a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne şi este doctor în filozofie politică al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales şi al Universităţii din München.

A fost fellow la Harvard, Notre Dame şi Wissenschaftskolleg zu Berlin, a predat la Boston College, Deep Springs College, European College of Liberal Arts de la Berlin şi Universitatea din Copenhaga. A fost ambasador al României în Danemarca şi Islanda şi Ministru al Culturii.

În prezent este președintele Fundației Paleologu.

AVANTAJE
# Explicații punctuale, practice
# Discuții în cerc restrâns
# Atmosferă relaxată
# Diplomă de participare
(eliberată de Societatea de Știinte Juridice)

Nu se filmează, nu se înregistrează.

Unde
SOCIETATEA DE ȘTIINȚE JURIDICE
București 3, str. Turturelelor 50, et. 4

Când
Marţi, 15 ianuarie 2019, 14:00-18:00

Programul și tematica

14:00-16:00
Pe stradă, în trafic, în instituții publice, în piețe și magazine, în relațiile cu vecinii și uneori chiar și în cele profesionale ne frapează “lipsa de civilizație”, faptul că alții – niciodată noi înșine – nu sînt “civilizați”.

Dar ce înseamnă să fii “civilizat”?

Jurist ca formație și moștenitor al unei lungi tradiții juridice familiale, Alexandru Paleologu spunea că civilizația se bazează pe distincția juridică între bunuri și persoane. Vom porni de la această idee pentru a explora noțiuni apropiate precum cultură și educație, politețe și civilitate, mentalitate și diferențe culturale.

Cultura juridică este o precondiție a unui trai civilizat. Valorile culturale și etice sînt cele care fac ca o civilizație să înflorească.

Pauză de cafea

16:00-18:00
Răspunsuri la întrebări

ATELIERE JURIDICE


Evenimente conexe