SpeakUp – competiție de public speaking. Etapa finală (ed. 4) / 12 decembrie 2018, București

Asociaţia Studenţilor în Drept organizează

SpeakUp – competiție de public speaking. Etapa finală (ed. 4)

București, Facultatea de Drept, Aula Magna

12 decembrie 2018

Cuvintele rezistă timpului dacă sunt folosite cu măiestrie artistică, iar un singur cuvânt poate schimba destine, deschide ochi, minți și suflete. Se întâmplă adesea ca oamenii să fie influențați prin cuvinte, iar un discurs bun poate să cucerească o lume întreagă.

Tocmai la aceste fapte mărețe se referă SpeakUp, competiția de public speaking ajunsă la a IV-a ediție, care depășește limitele impuse de cadrul formatului și provoacă studenții Facultății de Drept la a pune emoție în discurs, a empatiza și a-și adapta mimica, gesturile, vocea în funcție de reacția auditoriului.

În urma celor două etape anterioare, au fost selectați cei mai buni cinci concurenți, calitățile lor oratorice fiind recunoscute de juriul celorlalte două etape anterioare, compus din și membri ai Asociației Regionale de Dezbateri, Oratorie și Retorică Muntenia (ARDOR Muntenia).

De asemenea, finaliștii au beneficiat în prealabil de un training special de public speaking, susținut de către Radu Țigănaș, membru ARDOR Muntenia.

Astfel, finaliștii, Roxana Pașcu, Amallya Istrate, Mihnea Șerban, Matei Motfolea și Radu Ianoș urmează să își susțină discursurile pe tema „Inocența unui dictator” în etapa finală, ce va avea loc mâine, 12 decembrie, ora 20:00 în Aula Magna a Facultății de Drept, urmând ca persoana desemnată de către juriul avizat să primească titlul de „Speaker-ul anului”.

Juriul va fi format din specialiști în arta oratoriei și persoane publice. Printre aceștia se numără Rareș Urlaru, actor la Cuibul Artiștilor, Radu Țigănaș, trainer în cadru ARDOR MUNTENIA, Adrian Mălăieș, președinte ARDOR, Horia Benga și Cozmin Andrioae, traineri acreditați de public speaking.

Ca o recompensă pentru curajul și talentul pe care îl posedă, toți finaliștii vor fi premiați de către organizatori, concurentul de pe locul 1 primind și un premiu în bani.

După susținerea discursului de către fiecare dintre concurenți, în timpul deliberării de către juriu, membrii clubului de artă AIDOL vor susține „Spectacolul de Crăciun”.

Etapa finală a celei de-a patra ediții a competiției „SpeakUp” reprezintă încununarea eforturilor depuse de o echipă departamentului academic al Asociației Studenților în Drept, coordonată de Mădălina Luca și Anca Spiridon, pe parcursul a mai multe luni.