2,594 citiri

[ Cum a fost ] TEDxBucharest | Crossing Boundaries / 30 noiembrie – 1 decembrie 2018, București

Cum a fost

Ediția aniversară TEDxBucharest a avut loc în acest weekend și a adunat peste 800 de participanți care s-au lăsat inspirați de idei care merită împărtășite!

Ediția cu numărul 10 a TEDxBucharest a avut loc pe datele de 30 noiembrie – 1 decembrie 2018, la Auditorium Pallady, tema evenimentului fiind ”Crossing Boundaries”, o invitație onestă la introspecție, învățare și deschidere către idei care înving stereotipuri.

25 de momente unice au fost prezentate pe scenă menite să inspire prin poveste, subiect sau munca din spatele celor 18 minute de prezentare.

Accentul a fost pus pe inspirație și povestea fiecărui vorbitor, secretul pe care l-au păstrat și valorificat, motivul pentru care au credințele actuale și lecții din experiența lor de viață.

Nadya Zhexembayeva, specialistă în reinventare, autoare și femeie de afaceri, a introdus conceptul „Sindromul Titanic” care compară eșecul companiilor cu tragedia vasului Titanic, vorbește despre schimbare și necesitatea acesteia într-o lume care se schimbă continuu. Gabriel Hallevy, profesor la cea mai mare facultate de Drept din Israel, a vorbit despre legea aplicată roboților și a explicat conceptul „Machinasapiens” – cum roboții vor împrumuta comportament uman și vor fi pedepsiți conform normelor umane. Alexa Valianatos, activistă pentru comunitatea LGBT+, a explicat cum se dezvoltă persoanele transexuale, procesul prin care trec și cum barierele sociale îi împiedică să aibă o viață normală. Marius Ursache, fondatorul Eternime, a făcut o paralelă între moartea unei persoane dragi și ideea creării unei aplicații care folosește Inteligență Artificială pentru a trece peste o barieră majoră: moartea.

De la psihologia în relație până la probleme mentale precum schizofrenia; de la pasiunea din copilărie pentru robotică până la dezvoltarea unei noi specii de roboți (Machinasapiens); de la salvarea planetei până la protejarea și conservarea spațiilor; de la forța de a trece peste verdicte medicale și a fonda un centru sportiv pentru cei din jur până la a înota fluviul Dunărea în 89 de zile fără echipament adecvat. Idei inedite, uimitoare și inspiraționale, toate acestea s-au găsit pe scena TEDxBucharest în vreme de Centenar.

Au urcat pe scenă experți, maeștri în domeniu, profesori și învățăcei cu o dorință arzătoare de a-și urma pasiunea. Ne-am bucurat de momentul artistic realizat de Corul „Cantus Mundi”, de momentul dintre Soundapomine și Aural Eye, în care muzica și imaginile s-au combinat pentru a crea un cocktail de simțuri, iar momentul coreografic regizat de Millo Simulov a depășit barierele creative și a pus în valoare talentul celor doi dansatori: Simona Dabija și Răzvan Stoian.

Gazda evenimentului a fost JAZZ 8, Cosmin Dominte, artist care a urcat pe scena TEDxBucharest în 2017, iar anul acesta a avut rolul de MC al evenimentului și a recitat pe 1 decembrie noua poezie din seria GÂNDURI.

Andrei Dinu, deținătorul licenței TEDxBucharest și curatorul evenimentului: “Ediția acestui an ne-a arătat, dacă mai era nevoie, că există inițiative valoroase și idei inspiraționale demne de împărtășit, precum și oameni dispuși să facă un pas în plus pentru a schimba lumea, un pas în plus pentru a-și depăși barierele. Pentru noi, echipa TEDxBucharest și toți susținătorii acestui eveniment: parteneri, susținători, participanți, prieteni și familie, a fost o sarbătoare extraordinară, am marcat împreună 10 ani de pasiune pentru acest fenomen TEDx și am aniversat Centenarul României în stilul nostru propriu. Am arătat, timp de două zile, alături de cei peste 800 de participanți ai evenimentului, că unirea înseamnă atât depășirea granițelor fizice cât și a celor mentale, tehnologice sau sociale.”

Experiența participanților a fost completată de diverse activări ale partenerilor: de la depășirea fricilor prin simulare VR la interacțiunea cu panouri cu senzori, de la spații pentru fotografii amenajate conform brandului TEDxBucharest la spații confortabile unde se printau vederi.

Cu ocazia aniversării celor 10 de existență, TEDxBucharest a oferit 30 de locuri celor mai interesante 30 de idei care pot schimba lumea, primite din rândul publicului, într-o competiție susținută de partenerul său, 2Checkout. Cele 30 de persoane au fost selectate în urma aplicării dintr-un număr de peste 180 de înscrieri, care arată apetitul publicului TEDxBucharest de a schimba cu adevărat comunitatea în care trăiesc. Susținerea celor de la 2Checkout arată înțelegerea lor cu privire la rolul unui partener într-un astfel de eveniment inspirațional.

Despre TED
TED este o organizație non-profit devotată ideilor care se ghidează după dictonul Ideas Worth Spreading. A început acum 28 de ani ca o conferință de patru zile ținută în California și a ajuns astăzi o conferință globală care anual invită liderii lumii să-și prezinte ideile în 18 minute.

Despre TEDx
În spiritul ideilor care merită  împărtășite, TEDx este o platformă de evenimente locale, independente. La un eveniment TEDx, TED Talkurile video și vorbitorii de pe scenă creează un mix care va genera discuții profunde și conexiuni. Evenimentele locale TEDx sunt marcate TEDx, unde x = eveniment TED organizat independent. Conferința TED oferă instrucțiuni generale pentru programul TEDx, dar evenimentele TEDx sunt organizate independent (pe baza anumitor reguli și reglementări).

Despre TEDxBucharest
În spiritul ideilor care merită  împărtășite, TEDx este o platformă de evenimente locale, organizate independent, ce adună oameni care împărtășesc o experiență tip TED.

TEDxBucharest. Crossing boundaries. Because you don’t just happen.

Credit photo: FotografulTAU | www.fotografultau.ro


TEDxBucharest organizează

TEDxBucharest | Crossing Boundaries

București, Auditorium Pallady

30 noiembrie – 1 decembrie 2018

Partener media: JURIDICE.ro

 

TEDxBucharest sărbătorește 10 ani de la prima ediție care a marcat începutul evenimentelor anuale sub sloganul ‘ideas worth spreading’. Anul acesta, evenimentul este organizat în jurul temei CROSSING BOUNDARIES care îndeamnă participanții să își depășească barierele, să își învingă fricile și să treacă peste stereotipurile impuse de societate. Așadar, pe 30 Noiembrie – 1 Decembrie, la Auditorium Pallady, este celebrată INSPIRAȚIA, sunt încurajate poveștile îndrăznețe și sunt așteptați participanți care sunt dornici să afle idei care schimbă perspective. Experți în domeniu, profesori, începători cu ambiție, inițiatori și cataliști sociali, cei 25 de vorbitori care vor urca pe scenă vă vor lăsa cu gura deschisă.

Două zile pline de discursuri motivaționale structurate în 18 minute, 25 de vorbitori cu povești care mai de care mai interesante, peste 700 de participanți cu care poți interacționa și poți lega prietenii, experiențe complete și construite în jurul ideii CROSSING BOUNDARIES.

Consultă lista vorbitorilor și hai să îi întâlnim la eveniment:
Gregory Caremans, Fondator al Brain Academy, fost Director al The Institute of Neurocognitivism din Bruxelles;
Andrew Chakhoyan, Futurist | Globalist | Optimist și Fondator & CEO la Strategic Narrative Consulting;
Emil Pantelimon, Manager al Corului Madrigal;
Gabriel Hallevy, profesor de Drept la cea mai mare facultate de drept din Israel, specializat în Drept Penal, conflicte de lege, lege corporatistă și legile tehnologiei;
Eugen Rădescu, Director al Bucharest Biennale;
Alexa Valianatos, Vice-președinte al Asociației MozaiQ și activistă pentru drepturile persoanelor transgender;
John Florescu, Producător TV, antreprenor și jurnalist;
Steven D’Souza, Associate Fellow la Saïd Business School, University of Oxford și Leadership Consultant & Executive Coach pentru INSEAD;
Ian Bradbury, fost militar în Canadian Forces și fondator al «The 1st New Allied Expeditionary Force»;
Laura Diana Raetchi, Political Affairs Officer la Department of Peacekeeping Operations at United Nations;
Dr. Tammy Nelson, Sexologist Certificat, Terapeut de Cuplu, Profesor;
Alyssa Carson, Astronaut în pregătire, Fondatoare a The Blueberry Foundation;
Nadya Zhexembayeva, Chief Reinvention Officer;
Marius Ursache, Designer, Antreprenor și fost doctor. A fondat 4 companii și un ONG.
Andrei Tudor, Tânăr inventator, în vârstă de numai 10 ani;
David Mattin, Head of trends & insights la Trendwatching;
Tom London, Tech magician;
Lucian Constantinescu, Fost ofițer în marină și Mental Illness Fighter;
Claudiu Miu, Cățărător de performanță și Antreprenor social
Radu Paltineanu, Alpinist, Biciclist aventuros, Primul român care a traversat cele două Americi și a mers peste 34.000 km pe bicicletă
Soundopamine & Aural Eye, grup de artiști care vor pune în scenă un moment audio-vizual inedit
Avram Iancu, Înotător, Primul român care a traversat Canalul Manecii înotând

Aceștia nu sunt toți și lista se mărește. Mai multe informații despre ei pe site-ul www.tedxbucharest.ro.

Nu uita să urmărești toate noutățile pe canalele de comunicare Facebook, LinkedIn și Instagram.

Îndrăznește să îți depășesti limitele anul acesta în vreme de Centenar și sărbătorește 10 ani de idei care merită împărtășite.

Evenimente conexe