1,556 citiri

[ Cum a fost ] Eveniment de omagiere a înaintașilor / 13 decembrie 2018, Craiova

Cum a fost

În data de 13.12.2018, la Baroul Dolj a avut loc un eveniment de omagiere a celor care, prin activitatea lor, și-au pus amprenta asupra istoriei. Au fost dezvelite, cu acest prilej, o Placă aniversară în memoria avocaților care au contribuit la înfăptuirea României Mari, cât și bustul uneia dintre cele mai ilustre figuri din Istoria Baroului Dolj, dacă nu chiar cea mai importantă, Dem D. Stoenescu, decanul baroului între 1921-1934.

Placa comemorativă dedicată avocaților care și-au adus contribuția la actul istoric de la 1 Decembrie 1918 încheie un program de evenimente dedicate de Baroul Dolj Centenarului Marii Uniri, derulat sub titulatura “12 trepte către Marea Unire”.

Av. Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj: „În anul aniversării unui secol de la Marea Unire, am considerat că cinstirea înaintașilor care au scris istorie este nu doar un lucru firesc, ci necesar. O astfel de întoarcere către trecutul valoros ne reamintește, în vremuri tulburi, care sunt căile de urmat pentru clădirea unui viitor asemenea.”

Av. Dragoș Nicu, prodecanul Baroului Dolj: „Nu este vorba doar de un omagiu adus avocaților care s-au numărat printre făuritorii României Mari, în urmă cu un veac sau figurii emblematice a decanului interbelic Dem D. Stoenescu, ci și de o conștientizare a generațiilor actuale și viitoare, care trebuie să se inspire din măreția acelor vremuri și acelor oameni.”

:: Detalii

Evenimente conexe