521 citiri

Ovidiu: manual de agățat / 19 februarie 2019, București

Casa Paleologu organizează

Ovidiu: manual de agățat

București

19 februarie 2019

O fi “Ars amandi”, cărticica erotică a lui Ovidiu, de vină pentru exilarea lui la Tomis, într-un colț îndepărtat și sinistru al vastului imperiu? L-o fi înfuriat pe Augustus o biată farsă literară? Cert este că poezia lui Ovidiu este una ironică, jucăușă, subversivă. Cel puțin la prima vedere ea se află într-un contrast total cu poezia oficială, gravă, patriotică a lui Virgiliu.

E plin în zilele noastre de cărți despre seducție și flirt, despre cum să cucerești o femeie sau un bărbat, despre cei trei, cinci sau șapte pași care nu dau greș, despre secretele lui Casanova sau ale lui Don Juan și alte asemenea baliverne. Or, într-o notă ironică și jucăușă, cartea lui Ovidiu tocmai asta e: un manual de agățat.

Așadar, dragi prieteni, în loc să căutați pe google după termeni precum “date”, “dating”, “draguer”, “flirter”, “cucerire”, “seducție”, vă sugerez să citiți sau să recitiți capodopera marelui poet.
Pe 19 februarie, între Valentine’s Day și Dragobete, vă invit să ne întoarcem la marele nostru clasic, mort de inimă rea în orașul lui Mazăre.

* La acest curs se primesc doi bursieri pe ediţie. Onorariile sunt subvenţionate din fondurile colectate de Fundaţia Paleologu de la sponsori şi donatori.

Lector: Theodor Paleologu
Onorariu total, TVA inclus: 130 lei

:: Formularul de înscriere

Evenimente conexe