604 citiri

Seminarul Național de Legislația Muncii / 27 februarie 2019, București

Rentrop & Straton organizeaza

Seminarul National de Legislatia Muncii

Bucuresti, Hotel Crowne Plaza

27 februarie 2019

Iata mai jos o lista de subiecte super-fierbinti pentru dvs. in 2019!
Gasiti aici atat modificari legislative recente, cu efect in acest an, cat si anumite probleme foarte sensibile de legislatia muncii, care se afla constant in vizorul inspectorilor ITM.

Parcurgeti va rugam aceasta lista.
Si pregatiti-va sa participati la Seminarul National de Legislatia Muncii 2019 in cadrul caruia 2 specialisti de top vor prezenta cu profesionalism subiectele in cauza si implicatiile lor majore pentru dvs.!

Subiecte fierbinti in 2019 pentru orice manager de resurse umane!

Noutati legislative – cele mai recente evolutii in legislatia muncii

Salariul minim
– Efectele majorarii salariului minim
– Salariul minim in cazul posturilor care presupun studii superioare
– Salariul minim in constructii
– Controverse privind modul de calcul

Modificarea Codului muncii – primele consecinte
Hartuirea psihologica la locul de munca
Agentiile de plasare a fortei de munca in strainatate

Registrele de personal
– Registrul internilor
– ReviSal
– Registrul sindicatelor si al federatiilor sindicale
– Registrul de evidenta a voluntarilor
– Registrul zilierilor

Clauze speciale in contractele de munca. Ce putem negocia?
– Clauza de neconcurenta si de confidentialitate
– Nerespectarea obligatiei de fidelitate
– Clauza de formare profesionala. Evolutii ale practicii judecatoresti.
– Interzicerea demisiei
– Clauza de mobilitate. Problema diurnei
– Alte clauze specifice – discutii privind valabilitatea acestora

Raspunderea disciplinara si raspunderea patrimoniala
– Practica judecatoreasca. Greseli frecvente ale angajatorilor
– Ce putem face daca salariatul ne-a produs un prejudiciu?
– Etape, procedura, consecinte
– Recuperarea pagubelor
– Nota de evaluare si constatare
– Cercetarea disciplinara a conduitei prejudiciabile
– Cazuri in care concedierea salariatului este exclusa/nerecomandabila.

Participati la Seminarul National de Legislatia Muncii in data de 27 februarie si va garantam ca toate aspectele enumerate mai sus vor fi lamurite in cele mai mici detalii!

Foarte important!
Facem o mentiune speciala pentru sesiunea interactiva de discutii si studii de caz, in cadrul careia veti avea posibilitatea sa puneti exact intrebarile care va intereseaza in mod special si sa primiti pe loc raspunsurile – complete, 100% profesioniste, impecabile.

Este important sa participati la Seminar deoarece:
1. Va rezolvati PE LOC cele mai spinoase probleme de legislatia muncii, discutand chiar cu expertii: specialisti-practicieni cu o bogata experienta in domeniu, persoane care stiu exact care sunt punctele slabe ale legislatiei (din punctul de vedere al angajatorului) si cum pot fi ele depasite.
2. Obtineti pe loc raspunsuri corecte si eficiente pentru toate intrebarile concrete pe care le aveti.
3. Primiti informatii de ultima ora din domeniul legislatiei muncii.
4. Aveti posibilitatea de a invata din experienta celorlalti participanti la seminar. In felul acesta veti sti sa evitati greseli si veti descoperi solutii pentru problemele dvs. similare.
5. Beneficiati de suportul de curs al seminarului. Veti primi ulterior, prin e-mail, prezentarile celor 2 lectori.

Seminarul este un eveniment de elita!
Iata ce spun cei care au participat la editiile trecute ale Seminarului National de Legislatia Muncii!

Apreciez faptul ca a fost abordat un subiect sensibil – hartuirea psihologica la locul de munca – o chestiune care se intampla frecvent in firme, dar pe care nu stiam cum s-o gestionez. Am aflat ce spune legea in acest caz, sunt foarte multumita.”
Ramona Corina Hortean, Tehnoinstrument, Brasov

„M-au surprins in mod foarte placut subiectele abordate, foarte semnificative in contextual actual, precum si acuratetea si eleganta solutiilor prezentate.”
Marcian Rusu, BLC Services, Otopeni

„Am aflat la seminar un lucru surprinzator: clauza de neconcurenta nu prea are rost. Noi, managerii HR, ne gandim ca ea ne va proteja in viitor, dar solutiile date din instanta sunt, fara exceptie, in sensul nulitatii acestei clauze. S-a constatat ca aceasta clauza nu produce efecte juridice. Foarte interesana informatia si utila, desigur.”
Ana Dornea, manager HR, Bucuresti

Cinci argumente solide in favoarea participarii dvs. la Seminarul National de Legislatia Muncii:
1) Experienta companiei organizatoare (Grupul romano-german Rentrop & Straton are in palmares peste 90 de seminarii si conferinte pe teme de legislatia muncii, care au primit toate, fara exceptie, calificativul „Ireprosabil!”)
2) Competenta si profesionalismul lectorilor (prof. univ. Raluca Dimitriu, doctor in dreptul muncii, formator al magistratilor specializati in litigii de munca, in cadrul Institutului National al Magistraturii si consilier juridic Rodica Mantescu, cu o experienta profesionala de 16 ani in domeniul dreptului muncii si al asigurarilor sociale)
3) Calitatea informatiilor oferite (in contextul actual, caracterizat de multe ambiguitati, orice “secret” de legislatia muncii dezvaluit de specialisti este nu numai util, ci si extrem de oportun)
4) Locatia de lux (Hotel Crowne Plaza, Bucuresti)
5) Atmosfera „cu greutate”, generata de atat de numarul masiv de participanti (peste jumatate din locuri s-au ocupat in prima zi de inscrieri), cat si de profesionalismul acestora – directori HR de la mari companii, juristi, consultanti, manageri.

Va rugam sa retineti!
Seminarul va fi axat pe situatii concrete in care managerii HR au neclaritati si pe dezbaterea tuturor aspectelor juridice/fiscale ale situatiilor cu probleme. Va atragem atentia, este vorba despre solutionarea unor probleme practice intalnite in activitatea de zi cu zi si care, cu siguranta, sunt si problemele dvs.!

Programul
9:30-11:00 Sesiunea 1
11:00-11:30 Pauza
11:30-13:00 Sesiunea 2
13:00-14:00 Pranz
14:00-16:00 Sesiunea 3

Lectori
Raluca Dimitriu – Profesor universitar si conducator de doctorate in dreptul muncii
– formator in cadrul Institutului National al Magistraturii, pentru magistratii specializati in litigii de munca
– formator de dreptul muncii in cadrul Corpului Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR)
– formator de drept european al muncii in cadrul Academy of European Law (ERA – Trier, Germania)
– a publicat numeroase studii in domeniul dreptului muncii si al raporturilor industriale in reviste de specialitate din Romania, Austria, Franta, Germania, Belgia, Portugalia, precum si monografii dedicate dreptului romanesc si comparat al muncii
– cercetator stiintific principal in cadrul Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane; a coordonat pe parcursul anilor proiecte de cercetare si lucrari internationale in domeniu.
In prezent, participa in calitate de expert national in mai multe retele de cercetare europene de notorietate – cum ar fi European Labour Law Network – si sustine constant seminarii si workshop-uri in domeniul dreptului muncii, in Romania si peste hotare.

Rodica Mantescu – consilier juridic
– licentiata in stiinte juridice, Rodica Mantescu are o experienta profesionala de 10 ani in domeniul dreptului muncii, al dreptului contencios administrativ si fiscal si al asigurarilor sociale, consultanta de specialitate, dar si reprezentare in fata instantelor de judecata
Alte aspecte relevante:
– master in domeniul „Relatii de munca si industriale” – Universitatea Bucuresti
– consultanta in domeniul contributiilor sociale la seminariile organizate de Rentrop & Straton – Grup de Editura si Consultanta in Afaceri
– autor al lucrarii „Contributii sociale aferente veniturilor impozabile” – Editura Rentrop & Straton – Grup de Editura si Consultanta in Afaceri.

Pret: 672 lei + 19% TVA = 799.68 lei

Rezervati-va chiar acum un loc la Seminarul National de Legislatia Muncii, editia din 27 februarie 2019. Completati formularul de inscriere de mai jos si un reprezentant Rentrop & Straton va va contacta pentru confirmare si achitarea locului dvs.

La finalul evenimentului veti fi recompensat cu diploma de participare.

Atentie! Parcarea nu este asigurata!

Nota: Daca va inscrieti, dar nu mai puteti participa, va rugam trimiteti o notificare cu minimum 3 zile inainte de desfasurarea evenimentului — in scris, la adresa lilianag@rs.ro, sau telefonic, la numarul 021.209.45.45. In aceste conditii, suma deja achitata va permite participarea la alt eveniment similar organizat de Rentrop&Straton. In lipsa notificarii in conditiile specificate mai sus, suma achitata nu se va restitui.

P.S. Inscreti-va acum la Seminarul National de Legislatia muncii si primiti CADOU din partea noastra lucrarea pe stick: 57 Modele de Fise de post, care contine modele de fise de post actualizate conform GDPR, perfect legale!

Va asigura:
– usurinta in munca
– siguranta actiunilor
– profesionalism
– rapiditate de executie
– protectie impotriva amenzilor ITM.

Va asteptam cu placere, completati chiar acum formularul de inscriere!

Pentru orice fel de informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati prin e-mail rs@rs.ro sau direct la telefon 021-209.45.45!

Evenimente conexe