1,119 citiri

SIINM – Simulare Interviu INM (ed. 2) / 6-7 aprilie 2019, Iași

Asociaţia Studenţilor la Drept din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi (ASD-UAIC Iaşi) organizează

SIINM – Simulare Interviu INM (ed. 2)

Iași, Facultatea de Drept, sala „Vespasian Pella”

6-7 aprilie 2019, 9:00

Proiectul își propune să simuleze proba interviului din cadrul examenului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, oferindu-le participanților o experiență unică ce vine în completarea pregătirii lor individuale.

De multe ori proba interviului le ridică adevărate probleme tinerilor absolvenți ai Facultății de Drept întrucât este o probă subiectivă care urmărește identificarea calităților umane pe care trebuie să le aibă un magistrat și nu este o probă de verificare a cunoștințelor. Experiența SIINM le va oferi celor înscriși în acest proiect o perspectiva reală asupra desfășurării probei interviului, chiar dacă este doar o simulare, deoarece întregul concept se bazează pe metodologia originală a acestei probe, cu tot ceea ce implică aceasta: componența comisiei, grila de evaluare și fișa de prezentare.

Interviul va cuprinde trei etape: o scurtă prezentare a candidatului, comentarea unui citat/maximă (se va face în scris, având la dispoziție 30 de minute) și comentarea unei spețe de etică.

Studenții vor fi notați, în funcție de răspunsurile date, pe baza grilei originale de evaluare a interviului, de către o comisie formată din cinci membri: un judecător, un procuror, un cadru didactic, un pedagog și un psiholog.

Înscrierile se pot face până pe 17 martie, ora 23:59, accesând următorul link.

Proiectul se adresează studenților din anii III, IV și celor de la Masterat, iar locurile vor fi repartizate direct proporțional cu numărul de studenți înscriși din fiecare an.

:: Detalii

Evenimente conexe