696 citiri

Tinerii din România: griji, aspirații și valori / 26 martie 2019, București

Fundația Friedrich Ebert (FES) România organizează

Tinerii din România: griji, aspirații și valori

București, Hotel Intercontinental, sala Rondă, etaj 1

26 martie 2019, 17:00-19:30

Tinerii reprezintă viitorul, se spune adesea. Studierea lor este importantă pentru că vârsta este un predictor puternic pentru o gamă largă de convingeri, cunoștințe și comportamente. Totodată, adolescenții și tinerii adulți au tendința de a se schimba mai repede atunci când se schimbă condițiile externe. Este important să știi cine sunt tinerii din prezent pentru a anticipa câte ceva din parcursul lor pe durata vieții și, prin însumare, viitorul societății.

În anul 2018, Fundația Friedrich Ebert (FES) România a realizat studiul sociologic despre tinerii din România. Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de persoane cu vârsta cuprinsă între 14-29 de ani din cele zece state menționate au participat la sondaj. Cercetarea a acoperit un spectru larg de întrebări legate de valorile, credințele, dar și experiențele și aspirațiile tinerilor în diverse domenii, cum ar fi educația, ocuparea, participarea politică, familia, timpul liber și utilizarea mijloacelor de comunicare. Studiul conține o comparație cu alte state din regiune, dar și cu un studiu similar realizat de FES România în 2014.

Cercetarea face parte dintr-un proiect mai vast al FES despre tinerii din Europa de Sud- Est 2018/2019, desfășurat simultan în zece state din Europa de Sud-Est : Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Macedonia, Montenegro, România, Serbia și Slovenia.

Vă invităm la evenimentul de lansare a studiului pe România, pentru a discuta împreună rezultatele și concluziile cercetării.

Program
17:00-17:30 Cafea de bun venit și înregistrarea participanților
17:30-17:40 Cuvânt de deschidere
Stephan Meuser, reprezentantul Fundației Friedrich Ebert în România și Republica Moldova
17:40-18:40 Prezentarea studiului Tineri ȋn România: 2018-2019
Gabriel Bădescu, autor
Daniel Sandu, autor
18:40-19:30 Sesiune de discuții
Moderator: Victoria Stoiciu, Coordonator programe, Fundația Friedrich Ebert România
19:30 Recepție

R.S.V.P: Victoria Stoiciu, victoria.stoiciu@fes.ro

Evenimente conexe