820 citiri

Concursul de procese simulate în materia Dreptului Roman (ed. 4) / 15 aprilie – 21 mai 2019, București

Departamentul de Drept Public al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor în Drept, organizează

Concursul de procese simulate în materia Dreptului Roman (ed. 4)

București

15 aprilie – 21 mai 2019

Partener media: JURIDICE.ro

 

Cu respectarea tradiţiei începute în anul 2016, Departamentul de Drept Public al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor în Drept, organizează în perioada 15 aprilie 2019 – 21 mai 2019 cea de-a IV-a ediţie a Concursului de procese simulate în materia Dreptului Roman.

Evenimentul constituie singura activitate ştiinţifică de acest gen desfăşurată la nivel naţional şi se bucură în fiecare an de o participare numeroasă atât din rândul studenţilor implicaţi în mod direct cât şi din rândul spectatorilor.

Calendarul celei de-a IV-a ediţii este următorul:
Faza preselecţiei:
15 aprilie 2019 – publicarea speţelor
22 aprilie 2019 – depunerea memoriilor ce conţin rezolvarea spețelor
26 aprilie 2019 – publicarea selecţiei finaliştilor în baza evaluării memoriilor depuse
– publicarea speţei pentru finală

Finala – faza publică:
21 mai 2019 – Procese simulate, în baza speţei pentru finală, care se vor desfăşura în intervalul orar 10:00-14:00, în Amfiteatrul II (Amfiteatrul „Nicolae Titulescu”).

Concursul de procese simulate este destinat studenţilor din anul I şi urmăreşte să demonstreze, odată în plus, că Dreptul Roman, fundament al întregului sistem de drept privat continental, este o materie vie, în continuă evoluţie.

Pentru etapa finală, participanţii vor purta vestimentaţia adecvată epocii de referinţă.

Uşile Amfiteatrului II vor fi deschise oricărui spectator interesat, care doreşte să intre atmosfera unui proces civil roman din epoca clasică.

Evenimente conexe