646 citiri

Călătorie de studiu la Roma / 16-24 august 2019, Roma

Casa Paleologu organizează

Călătorie de studiu la Roma

Roma

16-24 august 2019

Roma e un oraş atît de mare şi de covîrşitor prin bogăţia sa culturală, încît vizitarea sau revizitarea lui necesită un fir conducător de ordin tematic. Pentru călătoria noastră de studiu firul tematic va fi problematica „idee romană” despre care vorbea Dostoievski într-unul dintre articolele sale. Iar „ideea romană” a unităţii lumii -Roma caput mundi- o vom urmări în muzee, monumente şi situri arheologice cu ajutorul unor autori precum Virgiliu, Titus Livius, Plutarh sau Suetoniu. Ne vom întreba dacă aceeaşi „idee romană” este prezentă de la începuturile republicii pînă la măreţia imperiului şi de la catacombele primilor creştini pînă la grandoarea papilor.

Cursurile vor avea loc pe stradă, în pieţe şi, evident, în muzeele şi bisericile pe care le vom vizita. Desigur, ne va fi imposibil să vizităm tot ce este de văzut la Roma şi tocmai de aceea ne vom folosi de firul conducător despre care vorbeam. Vom vizita muzeele capitoline sau cele vaticane, muzeul Barberini sau cel etrusc, Ara Pacis sau Pantheonul, Villa Hadriana sau Castelul Sant’Angelo, catacombe sau biserici, avînd mereu în minte ideea unificatoare a Romei „caput mundi”.

De stat, vom sta împreună. Este, așadar, extrem de important să știm din timp, pînă la data e 25 mai, cîți cursanți vor participa pentru a închiria camerele destinate grupului.

Organizăm această călătorie în parteneriat cu Paralela 45.

Vom sta la Roma de pe 16 până pe 24 august. Sînt opt nopți în care vom fi cazați în același loc. Numărul total de ore de predare este de cel puțin 68. Pentru cei înscrişi, pregătim un program detaliat pe zile, îl veţi primi prin email.

Vom face o întîlnire cu toţi participanţii înscrişi la o dată pe care o vom anunţa ulterior, în luna iulie.

***

Onorariul specificat pentru acest curs revine integral Fundației Paleologu și nu include costurile de cazare, masă, intrări la muzee și transport.

Suma afișată include toate taxele și TVA.

Celelalte costuri:
Cazare: 300 Euro / persoană în cameră dublă / sejur 8 nopţi; 600 Euro / cameră single. Pentru ambele variante, micul dejun este inclus.
Transport: ne procurăm fiecare biletele de avion, în funcţie de compania aeriană dorită.
Intrările la muzee şi alte locuri vizitate: în jur de 150 EUR de persoană
Alte costuri: după bugetul fiecăruia. Un minim pentru mese pe zi ajunge la 30 EUR, transportul de la aeroport la hotel, în jur de 15 EUR de persoană.
Asigurarea de călătorie: în jur de 20 EUR de persoană, în funcţie de compania aleasă.

Plăţile se vor face în avans, în proporţie de 50% pentru cazare, în momentul înscrierii.

Lector: Theodor Paleologu
Onorariu total, TVA inclus: 2500 lei

:: Formularul de înscriere

Evenimente conexe