340 citiri

City break studios la Milano / 27-30 iunie 2019, Milano

Casa Paleologu organizează

City break studios la Milano

Milano

27-30 iunie 2019

Milano, unul dintre cele mai prospere orașe ale Europei, este totodată un oraș cu o imensă moștenire culturală, avînd muzee, biserici și monumente de prim ordin. Reședință imperială a lui Maximianus, colegul de domnie al lui Dioclețian, Milano este locul întîlnirii istorice dintre Constantin cel Mare și Licinius în 313 și deci al promulgării așa-zisului edict de toleranță. Vom putea vedea locul precis, sub actualul Duomo, în care Augustin a fost botezat de către episcopul Ambrozie în 387. Vom discuta astfel despre romanizarea Italiei, creștinarea imperiului roman, urmată de decăderea sa în Occident și ocuparea de către lombarzi. Sarcofagul regilor magi se află și el într-una din vechile biserici ale orașului, deși relicvele au fost luate de către Frederic Barabarossa și duse la Köln. Vom putea evoca legendele legate de ele și rolul lor în consolidarea ideologiei imperiale germanice. Vizitînd Castelul Sforza, vom analiza rolul familiilor Visconti și Sforza în istoria ducatului milanez și ulterioarele tribulații generate de rivalitățiile dintre monarhia franceză și imperiul habsburgic. Minunatele muzee milaneze -Brera, Ambrosiana, Poldi-Pezzoli- ne vor permite o incursiune în istoria artei italiene.

Vom locui fiecare în zona centrală, alegînd cazarea pe cont propriu. Ne vom întîlni în fiecare zi în același loc central, de unde vom porni excursia.

Data limită pentru înscrieri şi formarea unui grup de minimum 15 persoane: 5 iunie 2019. Pentru înscrieri ulterioare acestei date este valabil numărul de locuri libere afişate pe site-ul nostru, în căsuţa cu detalii.

Organizăm această călătorie pe cont propriu. Fiecare dintre participanți își va găsi pe cont propriu bilete de avion și cazare. Dacă doriți ajutorul nostru, vă stăm la dispoziție pentru recomandări, nu și pentru achiziții.

Vom sta la Milano de pe 27 pînă pe 30 iunie. Sînt trei nopți. Numărul total de ore de predare este de cel puțin 25. Pentru cei înscrişi, pregătim un program detaliat pe zile, îl veţi primi prin email.

***

Onorariul specificat pentru acest curs revine integral Fundației Paleologu și nu include costurile de cazare, masă, intrări la muzee și transport.

Suma afișată include toate taxele și TVA.

Celelalte costuri:
Transport: ne procurăm fiecare biletele de avion, în funcţie de compania aeriană dorită. La data publicării acestei descrieri, 13 mai 2019, cel mai mic tarif pentru un bilet dus-întors este de 65 EUR cu Ryanair.
Intrările la muzee şi alte locuri vizitate: în jur de 100 EUR de persoană
Alte costuri: după bugetul fiecăruia. Un minim pentru mese pe zi ajunge la 30 EUR, transportul de la aeroport la hotel, în jur de 15 EUR de persoană.
Asigurarea de călătorie: în jur de 20 EUR de persoană, în funcţie de compania aleasă
Taxa de oraș: între 2 și 5 Euro/zi/persoană, în funcție de hotel și numărul de stele al acestuia

Plăţile pentru onorariile de curs: cel puțin 50% pînă la data de 10 iunie, integral pînă la data de 22 iunie. Stîlpii Casei pot beneficia de sistem de plată în rate sau amînări.

Lector: Theodor Paleologu
Onorariu total, TVA inclus: 1200 lei

:: Formularul de înscriere

Evenimente conexe