829 citiri

[ Cum a fost ] Lansare de carte in honorem prof. univ. dr. Ioan Muraru

Cum a fost

153 ani pe altarul Constituției României: eveniment in honorem prof. univ. dr. Ioan Muraru

Luni, 1 iulie 2019, în Salonul Carol I al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a avut loc lansarea ediției revizuită și adăugită, autori prof. univ. dr. Ioan Muraru și prof. univ. dr. Nasty Vlădoiu, Editura Hamangiu, a volumului „CONTENCIOS CONSTITUȚIONAL”.

Evenimentul a fost deschis de directorul general, Mireille Rădoi, care a adus în atenția publicului faptul că Biblioteca deține una dintre cele opt copii oficiale ale Magna Carta, emise cu prilejul împlinirii a 800 de ani de la semnarea sa în 1215, aceasta fiind expusă distinsului auditoriu.

Profesorul și avocatul Nasty Vlădoiu a făcut un laudatio pentru prodigioasa carieră a profesorului Ioan Muraru și a anunțat fondarea Institului de Drept Constituțional Internațional, care va purta numele marelui corifeu al Constituției din România. De asemena, domnia sa a subliniat coincidența extraordinară a datei de 1 iulie 1866 – Promulgarea Constituției României și 1 iulie 2019 – Proceduri și Teorie în CONTENCIOS CONSTITUȚIONAL.

Profesorul Ioan Muraru a împărtășit din înțelepciunea deceniilor sale de viață, emoționând asistența alcătuită din personalități remarcabile: judecători, foști miniștri, profesori universitari de la București, Sibiu și Brașov, precum și reprezentanți ai presei.

La acest eveniment au luat cuvântul prof. univ. dr. Cristinel Murzea, decanul Facultății de Drept a Universității Transilvania din Brașov și prof. univ. dr. Ștefan Deaconu, profesor universitar al Faculății de Drept din cadrul Universității din București.

Evenimente conexe