672 citiri

Conferința Națională de SSM / 15 octombrie 2019, București

Rentrop & Straton organizeaza

Conferinta Nationala de SSM

Bucuresti, Hotel Sheraton *****, sala Arizona

15 octombrie 2019, 9:00

Trei experti de top in domeniul SSM va prezinta aspectele cu impact major in 2019-2020 si va arata cum sa le gestionati corect!

Da, in data de 15 octombrie 2019, aveti ocazia sa intrati in contact cu trei profesionisti de calibru, oameni cu o experienta impresionanta in domeniul SSM si care cunosc le perfectie atat subtilitatile legislatiei specifice, cat si modul cum functioneaza institutiile de autorizare sau cu atributii de control.

Mariana Basuc, Doctor in Securitate si Sanatate in Munca, cu o experienta de peste 26 de ani in coordonarea activitatilor din domeniu

Ovidiu Daniel Mihaiu, Expert in Securitate si Sanatate in Munca si in coordonarea activitatilor de transport rutier si mentenanta auto la companii din tara si strainatate, avand la baza o experienta de peste 22 de ani in aceste domenii

Marian Badea, Inspector in cadrul Inspectiei de Prevenire la ISU B-IF, consultant in domeniul situatiilor de urgenta, 23 de ani de experienta

Cei trei experti vor fi lectorii Conferintei Nationale de Sanatate si Securitate in Munca organizate de Rentrop & Straton si va propun o tematica bogata si extrem de interesanta, axata pe problemele sensibile ale momentului.

Iata tematica abordata la Seminarul National de Sanatate si Securitate in Munca:

Mariana Basuc
1. Riscuri noi si emergente pe piata muncii
2. Securitatea muncii – abordari practice pentru angajatori

Ovidiu Mihaiu
1. Protectia lucratorului temporar in domeniul SSM
– reglementare
– obligatiile agentului de munca temporara
– obligatiile utilizatorului

2. Controlul in domeniul SSM
– tipuri de control
– documente verificate
– incalcari curente
– contraventii

Marian Badea
1. Securitatea la incendiu a cladirilor:
– elemente constructive
– limitarea izbucnirii si propagarii incendiului
– instalatii utilitare ale cladirilor
– instalatii de protectie impotriva incendiilor
– evacuare utilizatori si protectia fortelor de interventie

2. Organizarea apararii impotriva incendiilor pe locul de munca
– stabilire responsabilitati
– exercitii de interventie: alarmare, evacuare, interventie

IMPORTANT!
Prezentarea expertului Marian Badea va fi axata atat pe factorul uman, ca principal responsabil in prevenirea incendiilor, cat si pe factorul constructiv-tehnic, adica pe cerintele esentiale pe care trebuie sa le indeplineasca o constructie pentru a functiona in conditii de siguranta:
– estimarea stabilitatii elementelor portante pentru o perioada determinata de timp
– limitarea aparitiei si propagarii focului si fumului in interiorul constructiei
– limitarea propagarii incendiului la vecinatati
– posibilitatea utilizatorilor de a se evacua in conditii de siguranta sau de a fi salvati prin alte mijloace
– securitatea fortelor de interventie

Cei doi factori sunt strans corelati intre ei si, in final, daca prevederile legale sunt respectate, rezuta o siguranta sporita pentru utilizatorii constructiilor.

Tot in cadrul prezentarii realizate de Marian Badea (Lt. col.) veti afla raspunsul la o intrebare pe care sigur v-ati pus-o si dvs. de multe ori:

Ce aspecte verifica ISU in timpul unui control efectuat la agentii economici si la institutii? Sunt sapte puncte importante aici, detalii in cadrul Conferintei.

Foarte important! Conferinta va fi axata pe situatii practice!

Intr-adevar, conferinta va fi axata pe situatii concrete in care angajatorii si responsabilii SSM intampina mari dificultati si pe dezbaterea tuturor aspectelor semnificative (mai ales juridice) ale acestor situatii. Atragem atentia, este vorba nu despre chestiuni teoretice, ci despre probleme practice intalnite in activitatea de zi cu zi si care, cu siguranta, sunt si problemele dvs.!

Experienta editiilor anterioare ale Conferintei arata ca foarte apreciata este sectiunea de consultanta personalizata, in care participantii au posibilitatea sa puna propriile intrebari si sa primeasca pe loc raspunsuri absolut impecabile.

Iata mai jos cateva exemple de astfel de intrebari:

Intrebarea 1
Cum se realizeaza casarea echipamentelor pentru stingerea incendiilor, in conformitate cu cerintele legale in vigoare? Trebuie sa existe un permis de scoatere din uz pentru hidranti, grup de pompare, alarma de incendiu etc.?

Intrebarea 2
Sunt lucrator desemnat in cadrul companiei. Pot delega sarcinile catre sefii de departamente?

Intrebarea 3
Va rog sa-mi spuneti daca este abrogat Ordinul privind aprobarea Normativului-cadru de acordare si utilizare a e.i.p. nr.225 21.07.1995 si daca daca da, care este actul. Am citit ca este abrogat de Legea nr.319/2006, dar legea anuleaza doar Legea nr. 90/1996, Decretul 400/1981 si alte dispozitii contrare. Nu stiu sa existe vreo dispozitie contrara Ordinului nr.225/1995.

Intrebarea 4
Cum interpretati incheierea unui acord potrivit art. 5 din Legea 467/2006?

Cinci argumente solide pentru a participa la Conferinta Nationala SSM
Conferinta Nationala SSM este un eveniment de elita, rezervat profesionistilor, si se bucura de un prestigiu deosebit in mediul economic si de afaceri din Romania. Si asta gratie mai multor factori:
1. Experienta companiei organizatoare (Grupul romano-german Rentrop & Straton are in palmares peste 150 de seminarii si conferinte pe teme de legislatia muncii, care au primit toate, fara exceptie, calificativul “Ireprosabil!”)
2. Competenta si profesionalismul lectorilor
3. Calitatea informatiilor oferite (domeniul SSM a fost intotdeauna unul foarte sensibil, unde abaterile se sanctioneaza cu amenzi de pana la 10.000 de lei sau chiar cu inchisoare de la 1 la 2 ani)
4. Locatia de lux (Hotel Sheraton, Bucuresti)
5. Atmosfera “cu greutate”, generata de atat de numarul masiv de participanti (peste jumatate din locuri s-au ocupat in prima zi de inscrieri), cat si de profesionalismul acestora – directori de la mari companii, juristi, consultanti, manageri.

Trei avantaje clare pentru dvs.!
1. Participarea dvs. la aceasta Conferinta va va imbogati spectaculos bagajul de cunostinte profesionale;
2. Diploma obtinuta va constitui un punct cu greutate in CV-ul dvs., cu consecinte benefice pentru cariera dvs.
3. Veti avea ocazia sa cunoasteti persoane importante din domeniul dvs. de interes si, in plus, veti avea in agenda dvs. de contacte cartile de vizita ale celor trei lectori de top – un lucru care se poate dovedi de mare ajutor la un moment dat.

Conferinta Nationala SSM a ajuns deja la editia a VII-a!

Ce spun cei care au participat la editiile trecute?
“M-au surprins in mod foarte placut subiectele abordate, foarte semnificative in contextual actual, precum si acuratetea si eleganta solutiilor prezentate. Am observat ca participantii nu mai pridideau sa isi ia notite. Felicitari!” Ramona Corina Hortean, Tehnoinstrument, Brasov

“Jos palaria pentru informatiile prezentate si pentru atmosfera generala! O nota maxima pentru cei doi lectori si pentru organizatori!” Marcian Rusu, BLC Services, Otopeni

“Nu-mi inchipuiam ca exista subtilitati atat de intersante legate de atributiile conducatorilor locurilor de munca pe linie de SSM. Am aflat lucruri la care, recunosc, nu ma gandisem vreodata.” Andrada Netoiu, Alpex Group, Bucuresti

Tarif instruire/participant: 168 lei + 19% TVA = 199.92 lei (TVA inclusa), pret redus cu 20% de la 210 lei + TVA

Programul conferintei
9:00-9:30 Inregistrarea participantilor
9:30-11:30 Prezentare partea I
11:30-12:00 Pauza de cafea
12:00-14:00 Prezentare partea a II-a

Atentie! Sala gazduieste participarea a doar 40 de persoane, pentru eficienta discutiilor!
Va rugam, rezervati acum locul dvs. la dezbateri!

Grabiti-va sa va inscrieti! Jumatate din locuri s-au ocupat deja!!

P.S. Inscrieti-va acum la Conferinta Nationala de SSM si primiti CADOU lucrarea 125 modele si formulare vitale in SSM.

Lucrarea este in format PDF si se livreaza exclusiv pe plaforma RS Online, imediat dupa confirmarea platii.

Avantajele dumneavoastra:
Motorul de cautare utilizat de www.rsonline.ro este extrem de performant – gasiti instantaneu informatia dorita;
Accesul nu este restrictionat la un singur utilizator – colegii dumneavoastra de birou se pot conecta si ei cu aceleasi username si parola, de pe orice dispozitiv (telefon, tableta, PC, laptop);
Puteti printa direct din www.rsonline.ro capitole intregi ale lucrarilor achizitionate, puteti folosi cu copy/paste toate pasajele care va intereseaza.

Achitati tariful de participare la conferinta, de 199.92 lei (TVA inclusa) si, astfel, beneficiati imediat de CADOUL dumneavoastra si va asigurati locul in sala de evenimente!

* Parcarea nu este asigurata.

Nota: Daca va inscrieti la un eveniment Rentrop&Straton, dar nu mai puteti participa, va rugam sa trimiteti o notificare cu minimum 3 zile inainte de desfasurarea evenimentului — in scris, la adresa seminarii@rs.ro, sau telefonic, la numarul 021.209.45.45. In aceste conditii, suma deja achitata va permite participarea la alt eveniment similar organizat de Rentrop&Straton. In lipsa notificarii in conditiile specificate mai sus, suma achitata nu se va restitui.

Va asteptam cu placere, completati chiar acum formularul de inscriere!

Pentru orice fel de informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati prin e-mail rs@rs.ro sau direct la telefon 021-209.45.45!

Evenimente conexe