Seminarul Național de Salarizare și Contribuții / 14 octombrie 2019, București

Rentrop & Straton organizeaza

Seminarul National de Salarizare si Contributii

Bucuresti, Hotel Crowne Plaza, Sala de Conferinte Magnolia

14 octombrie 2019

S-au produs schimbari legislative majore in domeniul SALARIZARII!

Aflati cum trebuie aplicate modificarile participand la Seminarul National de Salarizare si Contributii!

Nu ratati cel mai important eveniment de specialitate in domeniul dvs. de interes – Seminarul National de Salarizare si Contributii, organizat anual de Grupul romano-german Rentrop & Straton.

Astfel, in ziua de 14 octombrie 2019, in Sala de Conferinte Magnolia de la Hotel Crowne Plaza din Bucuresti, trei specialisti de calibru (Luminita Obaciu, Rodica Mantescu si Gabriel Jinga) va vor oferi:
– solutiile celor mai controversate probleme de salarizare in contextul actual
– o analiza profesionista a implicatiilor modificarilor legislative din 2019
– exemple de spete sensibile, comentarii, previziuni pentru 2020

Experienta editiilor anterioare ale Seminarului arata ca foarte apreciata este sectiunea de consultanta personalizata, in care aveti posibilitatea sa puneti propriile intrebari si sa primiti pe loc raspunsuri impecabile.

Retineti!
Seminarul National de Salarizare si Contributii este un eveniment extrem de binevenit in contextul actual, caracterizat de modificari legislative consistente, cu prevederi insuficient intelese si care pot genera erori sanctionate prompt de ITM. Cei 3 specialisti vor limpezi impecabil toate neclaritatile!

Subiecte care vor fi analizate la Seminar:

Concediul pentru realizarea unei proceduri de fertilizare in vitro

O.U.G. nr. 26/2019 a introdus un nou tip de concediu. Astfel, salariatele care urmeaza o procedura de fertilizare “in vitro” beneficiaza anual de un concediu de odihna suplimentar, platit, de trei zile care se acorda dupa cum urmeaza:
– 1 zi la data efectuarii punctiei ovariene;
– 2 zile incepand cu data efectuarii embriotransferului.

Facilitati fiscale in sectorul constructiilor.
Modificari/clarificari aduse de OUG nr. 43/2019

Modificarile/completarile aduse prin prezentul act normativ:
Se mentine salariul minim brut pe tara garantat in plata pentru salariatii din domeniul constructiilor la suma de 3.000 lei lunar (fara a include indemnizatiile, sporurile si alte adaosuri), in perioada 01 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2028, pentru un program normal de lucru in medie de 167,333 ore pe luna, reprezentand 17,928 lei/ora.
Nerespectarea de catre angajatori a acestui nivel salarial minim constituie contraventie (si se sanctioneaza conform legislatiei muncii, cu amenda de la 300 lei la 2.000 lei), si atrage anularea acordarii facilitatilor fiscale. De asemenea, legiuitorul precizeaza in mod expres ca pentru diferentele de obligatii fiscale rezultate ca urmare a recalcularii contributiilor sociale si impozitului pe venit se percep dobanzi si penalitati de intarziere potrivit Codului de procedura fiscala.
Sunt introduse 3 noi domenii de producere a materialelor de constructii care pot beneficia de facilitatile fiscale, definite de urmatoare coduri CAEN: 2351 – Fabricarea cimentului, 2352 – Fabricarea varului si ipsosului, 2399 – Fabricarea altor produse din minerale nemetalice n.c.a.

Concediile medicale, o sursa continua de probleme pentru angajator

Cei 3 experti vor raspunde la intrebari de genul:
Care este baza de calcul a indemnizatiilor de concedii medicale?
Care sunt concediile medicale pentru care nu este necesara indeplinirea conditiei de stagiu de cotizare?
Ce putem face in situatia in care avem suspiciuni ca certificatul medical prezentat de salariat nu reflecta realitatea?
Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical pentru un salariat care are doua contracte de munca la acelasi angajator?
Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical pentru un salariat care are o parte din stagiul de cotizare in alta tara (de exemplu, in Polonia)?

Tematica Seminarului National de Salarizare si Contributii
Modificarile legislative din domeniul salarizarii si impactul acestora in politicile de stabilire a drepturilor salariale
Regimul fiscal si declarativ al salariilor din domeniu constructiilor – O.U.G. nr. 43/2019:
– regim fiscal aplicabil pentru luna iulie 2019– solutii de calcul si declarare;
– regim fiscal aplicabil incepand cu luna august 2019;
Regimul fiscal al avantajelor angajatilor acordate de terti. Obligatia platitorului (tertului) de calcul, retinere si declarare a taxelor.
Regimul fiscal al tichetelor cadou acordate de terti
Modificari aduse declaratiei 112
Modificari privind regimul fiscal si declarativ al zilierilor
Modificarea Codului Fiscal
Aspecte practice privind concediile
Intrebari si raspunsuri

Cine sunt cei trei lectori care vor sustine Seminarul National de Salarizare si Contributii?

Luminita Obaciu, Payroll Partner Soter & Partners
Experienta in domeniu – 25 ani
Payroll Partner Soter & Partners, firma cu peste 25 de ani experienta pe piata locala in domenii precum Contabilitate, consultanta, salarizare si audit financiar
Expert Contabil – membru CECCAR, consultant fiscal – membru CCF
Formator recunoscut de Autoritatea Nationala pentru Calificari
Lector Seminarii Open si In-House organizate de Rentrop & Straton

Gabriel Jinga, consultant Rentrop & Straton
Doctor in economie, domeniul contabilitate, incepand cu anul 2009
Lector in Catedra de Contabilitate, Audit si Control de Gestiune din cadrul ASE Bucuresti
Lector Seminarii Open si In-House organizate de Rentrop & Straton

Rodica Mantescu, consilier juridic
Licentiata in stiinte juridice
Experienta profesionala de peste 20 ani in domeniul dreptului muncii si al asigurarilor sociale, consultanta de specialitate dar si reprezentare in fata instantelor de judecata
Experienta profesionala in domeniul dreptului contencios administrativ si fiscal, consultanta de specialitate si reprezentare in fata instantelor de judecata
Lector Seminarii Open si In-House organizate de Rentrop & Straton

Programul
9:00-9:30 Intampinarea si inregistrarea participantilor
9:30-11:00 Dezbateri in plen (cei trei lectori vor discuta cu dvs. despre ultimele modificari legislative si implicatiile lor, precum si despre cele mai controversate probleme ale legislatiei muncii actuale, cu accent pe domeniul salarizare)
11:00-11:30 Pauza de cafea
11:30-13:00 Dezbateri in plen
13:00-14:00 Pranz intr-unul din cele mai bune restaurante din Bucuresti, restaurantul Crowne Plaza
14:00-16:00 Intrebari si raspunsuri. Consultanta personalizata. Mese rotunde

Pret: numai 790 lei + 19% TVA/participant (940.1 lei, TVA inclusa)

IMPORTANT!
In calitate de abonat la Consilier Ghid complet Salarizare, ReviSal si Contributii sociale, beneficiati de o REDUCERE de 15% din taxa de instruire la Seminarul National de Salarizare si Contributii Sociale,
astfel incat achitati doar 671 de lei + 19%TVA, in loc de 790 lei + 19% TVA.

Beneficiati de experienta, solutiile si recomandarile unor super-specialisti in domeniul sensibil al salarizarii – totul corelat cu recentele modificari ale Codului fiscal si ale Codului muncii!

Nu uitati, salarizarea este un domeniu ultra-reglementat si aflat permanent in vizorul organelor de control. Este un domeniu in care erorile abunda si care, din acest motiv, constituie o sursa majora de pericole si de stres pentru dvs. Protejati-va participand la Seminarul National de Salarizare si Contributii!!

Impresii de la participantii la editiile trecute:

“Il cunosc pe dl Jinga de la alte seminare, faptul ca se numara printre lectori constituie o garantie pentru reusita evenimentului. Este un profesionist desavarsit, cunoaste toate subtilitatile legislatiei, iti transmite un sentiment de siguranta si, foarte important, stie sa antreneze publicul. Prestatia lui mi s-a parut intotdeuana un argument solid pentru seminarele organizate de Rentrop & Straton.”
Maria Boroghina, responsabil salarizare, Bucuresti

“Apreciez foarte mult partea interactiva a seminarului, sectiunea cu intrebari si solutii. Te conectezi cu problemele reale ale firmelor, afli lucruri la care nu te-ai fi gandit.”
Georgiana Costache, manager HR, Constanta

“Am participat, cred, la 12 seminare Rentrop & Straton, am acordat de fiecare data calificativul maxim. Mi-au placut profesionalismul si atitudinea lectorilor, temele abordate (foarte actuale si relevante), organizarea, atmosfera, grija pentru detalii. Felicitari!”
Silvia Tudor-Stan, Manager HR, Brasov

Atentie! Parcarea nu este asigurata!

Nota: Daca va inscrieti, dar nu mai puteti participa, va rugam trimiteti o notificare cu minimum trei zile lucratoare inainte de desfasurarea evenimentului — in scris, la adresa seminarii@rs.ro, sau telefonic, la numarul 021.209.45.45. In aceste conditii, suma deja achitata va permite participarea la alt eveniment similar organizat de Rentrop&Straton. In lipsa notificarii in conditiile specificate mai sus, suma achitata nu se va restitui.

P.S. Inscrieti-va acum la Seminarul National de Salarizare si Contributii si primiti CADOU din partea noastra lucrarea pe Stick: Ghid Practic – Noutatile din Legislatia Muncii 2019 – 60 de Studii de Caz rezolvate si explicate. Culegere cu studii de caz rezolvate de catre specialisti, conform noilor reglementari, pentru rezolvarea rapida, cu usurinta si in deplina siguranta a tuturor problemelor generate de acte normative intrate in vigoare in 2019.

Va asteptam cu placere, completati chiar acum formularul de inscriere!

Pentru orice fel de informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati prin e-mail rs@rs.ro sau direct la telefon 021-209.45.45!