386 citiri

De ce e Plutarh “number one in leadership studies”? / 23 noiembrie 2019, București

Casa Paleologu organizează

De ce e Plutarh “number one in leadership studies”?

București

23 noiembrie 2019

Ne plîngem neîncetat de conducătorii pe care-i avem -nu doar în România și nu doar în politică-, dar sîntem inundați de sute de mii și chiar milioane de articole, cărți, studii, seminarii, cursuri despre leadership. Multe dintre ele intră, așa cum spunea Jeffrey Pfeffer, un mare profesor de la Stanford, la capitolul “leadership BS”, adică leadership bullshit.

Dacă vrem claritate în idei și calitate în gîndire, tot la clasici trebuie să recurgem. Homer, Tucidide, Xenofon, Platon sînt de bază. Dar la Plutarh găsim o sinteză colosală: în jur de 50 de studii de caz -toți oameni unul și unul- în spatele cărora se află o solidă reflecție filozofică.

În acest curs voi proceda invers față de cursurile de pînă acum despre Plutarh, în care am prezentat și discutat anumite biografii. Voi porni de la filozofia din spatele Vieților paralele: ce calități trebuie să aibă un lider, ce pericole să evite, ce atitudine să adopte față de putere, cum să se raporteze la soartă. În special ne vom concentra pe teoria virtuților care structurează demersul lui Plutarh și pe problematica relațiilor dintre virtute și fortuna, arete și tyche.

Cine vrea să facă pasul “from good to great” ar trebui să-l frecventeze pe Plutarh…

* La acest curs se primesc doi bursieri pe ediţie. Onorariile sunt subvenţionate din fondurile colectate de Fundaţia Paleologu de la sponsori şi donatori.

Lector: Theodor Paleologu
Onorariu total, TVA inclus: 200 lei

:: Formularul de înscriere

Evenimente conexe