3,983 citiri

Limba engleză pentru dreptul penal al afacerilor [praxis] / 13 ianuarie 2020

Dragos Lucian Ivan

Av. dr. Dragoș Lucian Ivan este avocat în Baroul București și traducător autorizat de Ministerul Justiției.

Dragoș a absolvit facultatea de drept și facultatea de limbi străine, a publicat 27 de articole științifice indexate ISI și BDI, a participat la peste 25 de conferințe științifice internationale.

AVANTAJE
# Explicații punctuale, practice
# Discuții în cerc restrâns
# Atmosferă relaxată
# Diplomă de participare
(eliberată de Societatea de Știinte Juridice)

Nu se filmează, nu se înregistrează.

Unde
SOCIETATEA DE ȘTIINȚE JURIDICE
București 3, str. Turturelelor 50, et. 4

Când
Luni, 13 ianuarie 2020, 14:00-18:00

Practicienii în domeniul dreptului penal al afacerilor constată o tot mai largă utilizare a limbii engleze. Fie că discutăm de profesioniști ce soluționează spețe cu elemente de drept penal, alături de elemente din dreptul afacerilor, fie că vorbim de teoreticieni ce diseminează conținut juridic în cadrul unor evenimente internaționale, observăm necesitatea de a dezvolta limbajul juridic în limba engleză. Atelierul se adresează avocaților, judecătorilor, procurorilor, juriștilor cu un nivel de cunoaștere a limbii străine minim B1 (Nivel intermediar conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi).

Tematica

Tematica seminarului va acoperi terminologie, noțiuni de semantică, pragmatică și comunicare profesională folosind limba engleză la un nivel avansat. Practicarea abilităților de tip soft skills din zona engleză juridică va reprezenta puntea de legătură între dreptul penal și dreptul afacerilor. Formatul seminarului va îmbina prezentările cu clusterele de lucru interactive prin aplicarea unei metode didactice transactivă.

Acest atelier interdisciplinar își propune dezvoltarea cunoștințelor lingvistice de limba engleză ale participanților, apelând la practici de contextualizare. Metoda va consta în combinarea, într-o manieră practică și dinamică, a informației juridice din dreptul penal, de procedură penală și dreptul afacerilor, cu exerciții personalizate de dezvoltare a abilitătilor lingvistice. Atelierul se va concentra pe producerea de conținut juridic în limba engleză, pornind de la teorie și practică.

Răspunsuri la întrebări
La înscriere, participanții sunt rugați să adreseze invitatului întrebări/solicitări de precizări, care vor fi analizate în cadrul atelierului.

ATELIERE JURIDICE


Taxa de participare: 400 lei + TVA
Gratuit pentru membri


Vă rugăm să ne scrieți doar după ce consultați politica de confidențialitate. Datele dumneavoastră vor fi utilizate pentru a menține contactul cu dumneavoastră, nu în scop de marketing. Pentru a fi informați cu privire la evenimente pe care le considerăm interesante pentru juriști, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru special dedicat evenimentelor.

Înscrieri, informații suplimentare și întrebări
Irina RrimaruIrina Rîmaru
Key Projects Manager JURIDICE.ro
evenimente@juridice.ro

0764792895

Evenimente conexe