350 citiri

Atelier practic de exprimarea emoțiilor / 29 februarie 2020, București

Casa Paleologu organizează

Atelier practic de exprimarea emoțiilor

București

29 februarie 2020

Din experiența zecilor de cursuri de retorică de la Casa Paleologu reiese că una dintre cele mai mari provocări ale vorbitului în public este exprimarea eficientă a emoțiilor. Teoria e ușor de înțeles: în termeni aristotelicieni logos-ul și pathos-ul sînt cei doi piloni ai elocvenței. Atîta numai că autocenzura, teama de ridicol sau lipsa de antrenament ne fac cel mai adesea să neglijăm cel mai eficient mijloc de persuasiune.

Atelierul se va concentra pe modalitățile de a produce pathos prin utlizarea resurselor de „actio” (voce, intonație, ritm, gestică, mimică, postură etc.) și de „elocutio” (figuri de stil, imagini, elemente narative, vocabular etc.). Participanții vor avea pe rînd să exprime o varietate de emoții, atît negative, cît și pozitive, într-un mod vehement și reținut.

Detalii organizatorice: cursul începe la 9:30 cu o cafea din partea Casei. Se vor lua pauze după fiecare o oră jumătate sau două din curs. Durata totală este de opt ore, cu pauzele incluse. Se încheie la 17:30.

Pentru cei care doresc, pot lua prânzul împreună. Onorariu pentru curs nu acoperă costurile de consumație.

La aceste atelier se oferă un loc cu bursă integrală pentru elevi, studenţi sau pensionari.

Lector: Theodor Paleologu
Onorariu total, TVA inclus: 650 lei

Evenimente conexe