1,309 citiri

Raporturile de muncă în timpul pandemiei de coronavirus / 8 mai 2020, Webinar

Rentrop & Straton organizeaza

Raporturile de munca in timpul pandemiei de coronavirus

Webinar

8 mai 2020, 12:00

COVID-19!
Capcane in relatia cu angajatii in aceasta perioada!
Situatii practice cu care nici nu banuiati ca va puteti intalni!
Expertul Raluca Dimitriu va arata pericolele si solutiile pentru a le evita!

Ne face placere sa va anuntam o noua intalnire cu prof. univ. dr. Raluca Dimitriu, unul dintre expertii de top in legislatia muncii din Romania si, cu siguranta, cel mai bun lector in domeniu, o specialista unanim admirata pentru stilul alert si captivant al conferintelor, seminarelor si prezentarilor pe care le sustine!

Raluca Dimitriu este recunoscuta atat pentru modul in care identifica punctele sensibile din legislatia muncii (care conduc adesea la greseli grave din partea angajatorilor), cat si pentru solutiile impecabile si extrem de ingenioase pe care le ofera, rezultate dintr-o imensa experienta la catedra si in instantele de judecata!

Pe 8 mai, la ora 12:00, aveti ocazia sa va intalniti din nou cu aceasta specialista exceptionala!
Raluca Dimitriu va sustine atunci webinarul Raporturile de munca in timpul pandemiei, cu un avantaj imens pentru dvs.: pur si simplu va veti proteja de erori in acest context sensibil creat de coronavirus!

Trei intrebari sensibile! Stiti care sunt raspunsurile corecte?

1. Ce trebuie sa faceti in cazul in care un salariat se imbolnaveste in timpul somajului tehnic?
2. Poate fi poprita indemnizatia de somaj tehnic?
3. Telesalariatii beneficiaza de tichete de masa?

Sunt intrebari generate de situatii concrete intalnite de angajatori si manageri HR in ultimele saptamani, situatii pentru care legislatia actuala, conceputa in regim de urgenta, nu ofera solutii evidente.

Pentru rezolvarea lor este nevoie, in mod evident, de competenta si experienta unui specialist de top, de abilitatea lui de a interpreta si de a sti instantaneu ce permite si ce nu permite textul de lege (asa cum este formulat).

E nevoie de atentie, de capacitatea de a corobora eficient OUG-urile din ultimul timp cu alte acte normative si, mai ales, e nevoie de cunoasterea modului in care lucreaza ITM-ul, AJOFM-urile, instantele de judecata si alte institutii cu atributii in domeniul legislatiei muncii.

Raluca Dimitriu este un astfel de specialist.
Iar in cadrul webinarului va va oferi raspunsurile pentru cele mai frecvente intrebari ale angajatorilor in contextul actual, intrebari care sunt deja sau pot deveni imediat si ale dvs.

Acest webinar constituie o sesiune de consultanta de exceptie, de care orice angajator are acum nevoie!
– Cum gestionati cel mai bine raporturile de munca in perioada pandemiei?
– Ce probleme complet neasteptate apar in practica?
– Care sunt cele mai frecvente erori pe care le puteti face?

Aflati raspunsurile in data de 8 mai 2020, participand la webinarul sustinut de prof. univ. dr. Raluca Dimitriu! Trebuie doar sa va instalati comod acasa in fata calculatorului/laptop-ului si sa va conectati pe baza de username si parola pe platforma www.webinar.rs.ro (le veti primi prin e-mail, imediat dupa confirmarea taxei de participare de doar 84 de lei + 19% TVA).

Timp de 90 de minute, in intervalul 12.00-13:30, veti fi „bombardat” cu solutii extraordinar de utile in contextul legislativ specific crizei coronavirus!

Iata ce teme vitale vor fi abordate la webinar!
1. Munca la distanta. Telemunca acum, telemunca dupa finele pandemiei
2. Somajul tehnic. Reguli, beneficiari, conditii. Impactul OUG nr. 53/2020. Regimul juridic al personalului in somaj tehnic
3. Zile libere in cazul parintilor. Probleme privind aplicarea Legii 19/2020. Zilele libere pe parcursul vacantelor scolare
4. Concedii. Noi reglementari:
– Concedii medicale si certificate pentru persoanele infectate cu COVID-19
– Concediul de odihna in sectorul bugetar
– Concediul paternal
– Concediul de crestere a copilului si stimulentul de insertie
5. Concedierea din motive economice – aspecte punctuale. Pot fi concediate salariatele gravide? O decizie surprinzatoare a Curtii Constitutionale
6. Adaptarea programului de lucru. Reducerea saptamanii de lucru la 4 zile. Cum ne pregatim pentru eventulele litigii
7. Noi reglementari ce vizeaza categorii speciale de personal: salariatii cumularzi, personalul bugetar, militarii, medicii, salariatii din serviciile esentiale, constructorii, programatorii
8. Reinceperea activitatii. Primii pasi

Exemple de intrebari la care se va raspunde in cadrul webinarului

Intrebarea 1
Poate beneficia de zile libere platite parintele unui scolar, daca celalalt parinte lucreaza in regim de telemunca?

Intrebarea 2
Daca munca in regim de telemunca este posibila, angajatorul are numai dreptul sau chiar obligatia de a decide munca la distanta? Ar putea salariatul sa introduca actiune in instanta impotriva angajatorului sau, pentru ca nu i-a permis sa lucreze de acasa?

Intrebarea 3
Cu ce alte venituri se poate cumula indemnizatia de somaj tehnic?

Intrebarea 4
Este admisibila o actiune in instanta introdusa de un salariat aflat in somaj tehnic, care pretinde o suma mai mare de 4.072 lei? In ce conditii?

Intrebarea 5
Daca societatea decide suspendarea tuturor contractelor de munca, inclusiv a personalului departamentului de contabilitate si HR, cum se depun declaratiile lunare si alte obligatii de raportare catre organele de stat?

Intrebarea 6
Pot fi disponibilizati unii salariati dupa incetarea somajului tehnic?

Cine este expertul Raluca Dimitriu?
Doctor in drept, specializarea dreptul muncii;
Coordonator al lucrarii „Consilier – Codul muncii ”, Editura Rentrop & Straton.
Profesor universitar doctor la Catedra de Drept a Academiei de Studii Economice, Bucuresti;
Cercetator stiintific principal la Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane, cu stagii de documentare in domeniul dreptului comparat al muncii in Marea Britanie, Franta, Suedia, Elvetia;
Formator al magistratilor specializati in litigii de munca, in cadrul Institutului National al Magistraturii;
Moderator a peste 20 de conferinte pe tema “Codul muncii – prezent si perspective” in intreaga tara

Cum se va desfasura webinarul din 8 mai?
In data de 8 mai, la ora 12:00, trebuie sa accesati www.webinar.rs.ro si sa va autentificati folosind username-ul si parola (acestea vi se vor comunica prin e-mail, imediat dupa confirmarea platii). Nu conteaza locul in care va aflati, conteaza doar sa dispuneti de o conexiune la Internet.

In prima parte, Raluca Dimitriu va sustine o prezentare live, iar in partea a doua va comenta si solutiona cele mai frecvente probleme intalnite in practica de angajatori, create de amenintarea coronavirus.

Informatii utile:
Webinar: Raporturile de munca in timpul pandemiei
Lector: prof. univ. dr. Raluca Dimitriu
Data desfasurarii webinarului: 8 mai 2020
Intervalul orar: 12:00-14:00
Conditii: conexiune la Internet
Taxa participare (pret special): 84 de lei + 19% TVA

Veti primi prin e-mail datele de conectare imediat dupa confirmarea platii (username, parola) astfel incat vineri, 8 mai, ora 12.00, sa va puteti loga si sa participati la webinar.

Retineti, va rugam!

Aveti posibilitatea sa urmariti oricand webinarul, inregistrat, pe platforma www.webinar.rs.ro, pana la data de 20 mai 2020! Username-ul si parola raman valabile in toata aceasta perioada!

Astfel, chiar daca nu puteti participa la eveniment in data de 8 mai, ora 12.00, beneficiati totusi de solutii eficiente pentru a gestiona cu succes relatia cu angajatii dvs. in aceasta criza! Solutii care va sunt prezentate in detaliu de unul dintre cei mai buni specialisti din Romania in relatii de munca!

Va asteptam cu placere sa va inscrieti chiar acum la webinar!

:: Formularul de inscriere

Evenimente conexe