[ Cum a fost ] Forumul Anual ARIR –  Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia / 28 mai 2020, Online

Cum a fost

Guvernanța corporativă a salvat afacerile, concluzia a peste 20 de profesioniști invitați de ARIR:
• Elementul cheie pentru a ne echilibra a fost comunicarea, chiar zilnică cu furnizorii și angajații
• Este nevoie de sprijin și din partea instituțiilor, ne dorim un rol al ASF-ului mai flexibil care să ne ajute pentru a comunica mai bine cu investitorii
• Comunicarea cu autoritățile a fost mult mai bună și s-a văzut a fi mult mai constructivă

București, 29 Mai 2020 – Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a organizat a doua ediție a Forumului anual AR&IR, o conferință care a adus în prim plan guvernanța ca instrument prin care să ne adaptăm la noile condiții economice. Peste 150 de participanți au fost în dialog cu cei 20 de speakeri, locali și internaționali, manageri de top ai celor mai mari companii românești – ALRO, Banca Transilvania, Electrica, Nuclearelectrica, TeraPlast, reprezentanți ai instituțiilor, specialiști în finanțe, comunicare și administrarea afacerilor. Comunicarea activă cu investitorii, cu angajații, cu instituțiile, clienții și furnizorii și-a dovedit eficiența în asigurarea continuității afacerii.

Daniela Nicolescu, Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri: Marii investitori au trecut destul de bine prin criză, cele mai multe companii s-au adaptat și fie au întrerupt activitatea pe termen foarte scurt, fie au continuat cu măsuri suplimentare. Guvernul a adoptat ca măsuri pentru susținerea mediului de afaceri: acordarea șomajului tehnic (75%), eliberarea certificatelor pentru situații de urgență (52.000 companii), programul IMM Invest, schema de ajutor de stat în valoare de 400 milioane de euro pentru marile companii consumatoare de energie (ALRO este cea mai mare companie din producție care poate beneficia de acest ajutor) și fondurile nerambursabile pentru IMM-uri în valoare de 1 miliard de euro.

Marian Năstase, Președinte Consiliu de Administrație ALRO: Vom vedea o schimbare de paradigmă a activității economice și este nevoie să avem instrumentele necesare pentru a ne adapta. Se vede foarte clar acum cât este de important rolul evaluării riscurilor. Este nevoie de sprijin și din partea instituțiilor, ne dorim un rol al ASF-ului mai flexibil care să ne ajute pentru a comunica mai bine cu investitorii. Flexibilitatea și adaptabilitatea au fost elemente vitale care ne-au ajutat să asigurăm continuitatea afacerii. Cel mai important lucru este să comunici permanent în interiorul companiei și să cunoști foarte bine nevoile și obligațiile companiei.

Corina Popescu, Director General Electrica: La nivelul Grupului, regulile clare și stricte ne-au ajutat să trecem peste această perioadă într-un mod sustenabil. Impactul nu a fost atât de mare, iar perioada de revenire trebuie controlată pentru a diminua impactul. Elementul cheie pentru a ne echilibra a fost comunicarea – au fost provocări, inclusiv pentru organizarea AGA, dar am reușit să comunicăm planurile de redersare și am dezvoltat cadrul de guvernanță.

Alexandru Stânean, Director General TeraPlast: Ne-am făcut planuri de contigență, am avut 10 scenarii, unele chiar drastice, pentru a fi pregătiți. Am pus foarte mare accent pe comunicare: comunicăm zilnic cu angajații, am avut discuții constante cu furnizorii. În privința investitorilor, am emis pentru prima dată o previziune pentru primul semestru în care vedem o creștere de 15% față de anul trecut. Statutul de companie listată impune niște restricții din punct de vedere al comunicării, dar ne adaptăm și ne-am bucurat să vedem că avem investitori care își majorează participațiile.

Mihaela Nădășan, Director General Adjunct, Instituții și Piețe Financiare, Banca Transilvania: Comunicarea cu autoritățile a fost mult mai bună și s-a văzut a fi mult mai constructivă. Dacă reușim să avem o voce comună pe termen mai lung, cu siguranță economia României își va putea reveni mult mai ușor din situația actuală. Avem o structură de guvernanță foarte robustă, care atinge toate palierele afacerii. Am comunicat activ cu clienții și investitorii. În cadrul IMM Invest o proporție mare a companiilor a ales Banca Transilvania pentru a participa în acest program.

Mircea Preda, Departament Relații Internaționale și Politici Europene Nuclearelectrica: Noi reprezentăm companii puternice, care au fonduri de criza și o guvernanță corporativă care va face față tuturor provocărilor. Nuclearelectrica are deja de cațiva ani o îmbunătațire continuă a principiilor de guvernanță corporativă, de la structuri procedurale și logistice, până la responsabiliatea și calitatea actului managerial. O bună guvernanță corporativă reprezintă acest mare avantaj al oricărei organizații, listate sau nu. Ne-am adaptat foarte rapid și nu am avut sincope în ceea ce privește asigurarea continuității.

Partenerii strategici ai Forumului AR&IR sunt: ALRO (unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, membru fondator ARIR), Bursa de Valori București (organizează și gestionează piețele reglementate de instrumente financiare, membru fondator ARIR), Electrica (jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, membru Asociat ARIR), TeraPlast (compania-mamă a Grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, membru fondator ARIR), Banca Transilvania (cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est, membru Asociat ARIR).

Partenerii principali sunt: Antibiotice (unul dintre cei mai importanți producători români de medicamente generice din industria farmaceutică, membru Asociat ARIR), ENVISIA (Prima Școală de Afaceri din România pentru Membri in Consilii de Administrație, membru Afiliat ARIR), Innova Project Consulting (companie de consultanță în sustenabilitate, membru Afiliat ARIR), Invoke (companie care oferă soluții software pentru conformare cu obligațiile de raportare), Mazars (companie internațională de audit și consultanță), Bondoc & Asociatii (una dintre firmele de avocatură de top cele mai active în piață).

Partenerii instituționali sunt: ACCA (Asociația Contabililor Certificați), Econosofia (asociație de studenți în domeniul financiar și economic), Institutional Investor (lider al industriei de cercetare și analiză comparativă a companiilor).

Partenerii media sunt: Radio România Actualități,  Money.ro, Financial Intelligence, JURIDICE.ro, avocatnet.ro, IR Magazine, Bizis.ro, Economistul, Club Economic, România Durabilă.

Partenerii de monitorizare sunt Klarmedia, Issue Monitoring.

***

Despre Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR):
ARIR este o organizație non-guvernamentală și non-profit care a fost înființată cu scopul de oferi emitenților actuali și potențiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniștilor în relația cu investitorii (IR) și pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și în guvernanță corporativă. A fost înființată în Noiembrie 2018 și are ca membri companii listate, companii cu potențial de a deveni companii listate, administratori de fonduri,profesioniști în relația cu investitorii, precum și consultanți. Membrii fondatori sunt Bursa de Valori București (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – suc. București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Idea Bank, BRK Financial Group și Banca Transilvania, s-au alăturat ca Membri Asociați, INNOVA Project Consulting și ENVISIA ca Membri Afiliați.

Urmăriți-ne pe LinkedIn, Facebook și Instagram


ARIR organizează joi, 28 mai 2020, începând cu ora 9:30, a doua ediție a Forumului anual – “Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia”. Peste 20 de speakeri locali și internaționali, manageri de top ai celor mai mari companii românești, specialiști în finanțe, comunicare și administrarea afacerilor vor discuta lecțiile învățate în ultimele săptămâni și viziunea lor despre viitor.

Conferința este dedicată companiilor active în România interesate de aplicarea celor mai bune standarde de guvernanță corporativă și economică, performanță în comunicarea cu investitorii, transparență și responsabilitate în comunitatea în care activează.

Pentru a vă alătura discuțiilor online, este necesară înregistrarea.


Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) organizează

Forumul Anual ARIR –  Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

Online

28 mai 2020, 9:00

Partener media: JURIDICE.ro

 

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) organizează al doilea Forum anual în data de 28 mai 2020, online, începând cu ora 9:00. Ne-am adaptat la noile condiții economice și vom scoate la lumină ”Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia”, un nou mod de guvernanță prin care să facem față noii realități economice.

Cea mai important derby al sezonului aduce peste 15 speakeri locali și internaționali, manageri de top ai celor mai mari companii românești, specialiști în finanțe, comunicare și administrarea afacerilor care vor discuta lecțiile învățate în ultimele săptămâni și viziunea lor despre viitor.
Evenimentul este dedicat companiilor active în România interesate de aplicarea celor mai bune standarde de guvernanță corporativă și economică, performanță în comunicarea cu investitorii, transparență și responsabilitate în comunitatea în care activează.

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR: “Mediul de afaceri așteaptă predicitibilitate ca să poată acționa, în condițiile în care suntem asaltați de semnale de alarmă și multiple mesaje din partea administrației. Aducem pe terenul dezbaterii jucători cheie din economie, o echipă câștigătoare cu o valoare de piață de sute de milioane de euro. Prin experiența și determinarea lor, prin standarde înalte de guvernanță, economia României poate intra mult mai bine pregătită în a doua repriză din confruntarea cu criza”.

Speakeri confirmați: Adrian Tănase, Director General BVB; Alexandru Stânean, Director General TeraPlast; Amani Korayeim, Director Institutional Investor EMEA; Prof. Andrew Kakabadse, Președinte Consiliu Director ENVISIA; Andreia Stanciu, Director ACCA Europa de Sud-Est; Corina Popescu, Director General Electrica; Corneliu Bodea, Preşedinte Centrul Român al Energiei (CRE) și CEO ADREM; Daniela Șerban, Președinte ARIR; Gaetano Casale, Managing Partner Innova; Mihaela Croitoru, Managing Partner Innova; Mircea Preda, Director Relații Internaționale și Politici Europene, Nuclearelectrica; Narcisa Oprea, Partner Schoenherr & Associates; Olivier Cornet, Director Invoke UK; Răzvan Butucaru, Partner, Financial Services & Advisory Leader, Mazars; Sergiu Neguț, Business Angel; Vlad Popa, Senior Partner, Avocatnet.ro.

Pentru a vă alătura evenimentului, vă rugăm să vă înregistrați aici  Forumul AR&IR 2020.

Partenerii strategici ai Forumului AR&IR sunt: ALRO (unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, membru fondator ARIR), Bursa de Valori București (organizează și gestionează piețele reglementate de instrumente financiare, membru fondator ARIR), Electrica (jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, membru Asociat ARIR), TeraPlast (compania-mamă a Grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, membru fondator ARIR).

Partenerii principali sunt: Antibiotice (unul dintre cei mai importanți producători români de medicamente generice din industria farmaceutică, membru Asociat ARIR), ENVISIA (Prima Școală de Afaceri din România pentru Membri in Consilii de Administrație, membru Afiliat ARIR), Innova Project Consulting (companie de consultanță în sustenabilitate, membru Afiliat ARIR), Invoke (companie care oferă soluții software pentru conformare cu obligațiile de raportare), Mazars (companie internațională de audit și consultanță).

Partenerii instituționali sunt: ACCA (Asociația Contabililor Certificați), Econosofia (asociație de studenți în domeniul financiar și economic), Institutional Investor (lider al industriei de cercetare și analiză comparativă a companiilor)

Partenerii media sunt: Money.ro, Financial Intelligence, Radio România Actualități, avocatnet.ro, IR Magazine, Bizis.ro, Economistul, Club Economic, România Durabilă.

Partenerii de monitorizare sunt Klarmedia, Issue Monitoring.

***

Despre Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR):
ARIR este o organizație non-guvernamentală și non-profit care a fost înființată cu scopul de oferi emitenților actuali și potențiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniștilor în relația cu investitorii (IR) și pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și în guvernanță corporativă. A fost înființată în Noiembrie 2018 și are ca membri companii listate, companii cu potențial de a deveni companii listate, administratori de fonduri,profesioniști în relația cu investitorii, precum și consultanți. Membrii fondatori sunt Bursa de Valori București (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – suc. București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Idea Bank, BRK Financial Group și Banca Transilvania, s-au alăturat ca Membri Asociați, INNOVA Project Consulting și ENVISIA ca Membri Afiliați.

Urmăriți-ne pe LinkedIn, Facebook și Instagram

Evenimente conexe