1,077 citiri

Războiul troian / 28 noiembrie 2020, Webinar

Casa Paleologu pentru copii organizează

Războiul troian

28 noiembrie 2020

Webinar

Miturile, cu bogăția lor de semnificații, ne acompaniază toată viața, din copilărie pînă la adînci bătrîneți. De ce să nu punem, așadar, din timp temelii pentru mai tîrziu? Există mituri potrivite pentru nivelul de înțelegere și nevoile specifice ale tuturor vîrstelor.

Vom continua parcursul nostru mitologic cu povestea războiului troian. Vom vedea ce ne spune Homer despre acest conflict și ce mai putem afla de la alți autori care au tratat subiectul. Vom evoca principalii eroi care s-au ilustrat în luptă și ne vom întreba în ce măsură pot fi modele pentru noi.

Vom vorbi însă și despre Heinrich Schliemann, marele arheolog care a descoperit Troia și Micene, urmînd astfel un vis de-al său din copilărie. Iar pe copiii lui i-a numit Andromaca și Agamemnon…

Cursul va avea 4 întîlniri online, primele 2 în care lectorul Theodor Paleologu ne va însoți povestind miturile, mai apoi le vom aprofunda în alte 2 întîlniri, când micii participanții vor povesti prin cuvinte sau desen o bucată din miturile despre care am povestit în întâlnirile precedente. Ne vom vedea de două ori
pe săptămînă, sîmbătă și duminică, de la ora 17:00 la ora 18:30.

Cursanții pe care îi așteptăm la acest curs pot avea între 8 și 12 ani. Cursul li se adresează în întregime. Nu este nevoie să aibă cunoștințe în avans. Vom oferi diplome, le trimitem prin poștă sau curier.

Lector Theodor Paleologu
Data începerii 28 Noiembrie 2020
Ziua Sâmbătă și Duminică
Număr întâlniri 4

Evenimente conexe