164 citiri

Biografia politică a unui scriitor român – curs non profit pentru adunare de fonduri / 25 ianuarie

Casa Paleologu organizează

Biografia politică a unui scriitor român născut otoman

25 ianuarie 2022

Webinar

  • Acest curs este organizat împreună cu Cristian Preda cu scopul de a aduna fonduri ce vor folosi la finanțarea mai multor burse ale Fundației Paleologu.
  • Pentru cei care doresc să participe, donațiile vor fi înregistrate și vor fi folosite pentru ca Fundația Paleologu să ofere și mai multe burse în anul 2022.

A debutat, sprijinit de E. Lovinescu, pe același afiș pe care stătea scris și numele lui Sadoveanu, a fost acuzat de trădare în Primul Război Mondial, a căpătat cetățenia română doar ca să poată fi numit director al Teatrului Național, a scris un pamflet contra Brătienilor înainte de a deveni membru al PNȚ, s-a luptat ca deputat cu A.C Cuza și I. Zelea Codreanu, iar ca gazetar cu Stelian Popescu, a sperat ca toată dreapta naționalistă să se reunească în jurul lui O. Goga, a fost internat în lagărul de la Tg. Jiu fiind bănuit că e comunist, în 1946 i-a cerut lui Stalin să dezvolte transporturile în URSS. a intrat în Academia Română și, după nouă zile, s-a trezit dat afară, a fost urmărit 15 ani de Securitate, deși era prieten cu Dej, acum jumătate de secol s-a întâlnit cu Enver Hogea, care-l considera cel mai mare scriitor albanez și a murit la spitalul Elias, după ce a fost transferat de autoritățile române de la Tirana cu un avion special.

Azi se vorbește despre el foarte rar, deși a avut nu doar o operă vastă, ci și o viață fabuloasă. Vă invit să-l (re)descoperim împreună pe Victor Eftimiu.

Anunț pentru membrii JURIDICE.ro: Începând cu luna septembrie 2021, membrii JURIDICE.ro beneficiază de acces la orice eveniment cultural organizat de Casa Paleologu, în limita unui voucher de 500 lei. Detalii aici!

Evenimente conexe

Leave a Reply