89 citiri

Roosevelt ca orator / 13 ianuarie 2022, Webinar

Casa Paleologu organizează

Roosevelt ca orator

13 ianuarie 2022

Webinar

Franklin Delano Roosevelt a fost fără îndoială unul dintre președinții americani care au marcat cel mai mult istoria Statelor Unite și a lumii întregi. Este, de altminteri, singurul care a fost ales de patru ori. Extraordinarul său talent oratoric a jucat un rol esențial în succesul lui și în atingerea scopurilor propuse. Unele dintre discursurile sale sunt în sine evenimente istorice de mare importanță sau asociate în mod indisociabil cu evenimente istorice covârșitoare (de pildă atacul de la Pearl Harbour și intrarea Statelor Unite în război).

În seria “Oratori și discursuri celebre” consacrăm cel puțin o întâlnire unui mare orator și câtorva dintre principalele sale discursuri în vederea identificării tehnicilor retorice folosite de fiecare dintre ei. Vom analiza modul în care au reușit să articuleze brand-ul lor personal, valorile asumate, argumentele folosite și emoțiile exprimate, adică în limbaj clasic ethos-ul, logos-ul și pathos-ul.

Anunț pentru membrii JURIDICE.ro: Începând cu luna septembrie 2021, membrii JURIDICE.ro beneficiază de acces la orice eveniment cultural organizat de Casa Paleologu, în limita unui voucher de 500 lei. Detalii aici!

Evenimente conexe

Leave a Reply