Conferința internațională de Dreptul Tehnologiilor Financiare (Fintech Law Conference). Ed. 2 / 12 mai 2022, Online

Societatea de Științe Juridice și Administrative organizează

Conferința internațională de Dreptul Tehnologiilor Financiare (Fintech Law Conference)

– ediția a II-a –

12 mai 2022

Online – Zoom

Conferinţa Internaţională de Dreptul Tehnologiilor Financiare este o platformă de dezbateri care examinează implicațiile juridice ale dezvoltărilor recente din industria serviciilor financiare sub impactul noilor tehnologii şi perspectivele de evoluție din această industrie.

Conferinţa îşi deschide porţile către persoane provenind din diferite ţări, din mediul universitar juridic și din rândul practicienilor dreptului, încurajând susţinerea atât a lucrărilor de interes internaţional având ca obiect dreptul tehnologiilor financiare, cât şi a lucrărilor care să reliefeze particularităţile dreptului intern în acest domeniu.

TEMATICA CONFERINȚEI:
La Conferință se pot înscrie atât persoane care doresc să susțină o lucrare științifică, cât și persoane care doresc doar să audieze dezbaterile. Conferința se va concentra pe o gamă largă de subiecte legate de dreptul noilor tehnologii financiare, printre care enumerăm (enumerarea are rol exemplificativ, nu limitativ):

inovație și digitalizare în serviciile financiare; principiile etice de funcționare a noilor tehnologii financiare; dreptul noilor tehnologii de plăți; digitalizarea transferului de bani și a acordării de credite; retail banking; aspecte juridice vizând criptomonedele și portofele digitale; tehnologia blockchain; platforme de tranzacționare de acțiuni pe piețele de capital; impactul noilor tehnologii asupra burselor de mărfuri; tranzacții mobile pe bursele de mărfuri; rolul pieței digitale; digitalizarea economiei; impactul băncilor digitale (ex. Revolut) asupra piețelor financiare; sisteme bancare tradiționale vs. sisteme bancare inovative; servicii bancare deschise; aspecte juridice privind serviciile de telefonie mobilă; reglementarea companiilor de tehnologie financiară și noile modele de afaceri; impactul Directivei UE privind Serviciile de Plată (PSD2); impactul noilor tehnologii pe piața asigurărilor și gestionării riscurilor; sectoare și industrii implicate în revoluția digitală; tehnologii verzi; împrumuturile P2P; contractele smart; noile tehnologii financiare în sprijinul combaterii spălării banilor și a fraudelor; criminalitatea cibernetică; automatizarea mecanismelor de analiză și consiliere financiară; fintech și securitatea cibernetică; digitalizarea piețelor financiare și investițiile internaționale, drepturile de autor și noile tehnologii financiare, inovație IT și digitalizare în sprijinul reformării ramurilor dreptului; baze de date juridice; dreptul IT; dreptul telecomunicațiilor, companiile de ridesharing, gestionarea digitala a resurselor umane in companii etc.

Organizatorii Conferinţei îi invită pe toţi cei interesaţi să participe în cadrul uneia din cele două secţiuni să completeze formularul de participare până la data de 4 mai 2022.

Participanții au oportunitatea de a înscrie o a doua lucrare științifică plătind o taxă suplimentară. Pentru detalii click aici.

Toate lucrările susţinute în cadrul Conferinţei se vor regăsi într-una din publicațiile Conferinței. Pentru detalii despre publicațiile Conferinței click aici.

Autorii pot beneficia de serviciul de traducere în limba engleză a lucrării înscrise la conferință. Pentru detalii click aici.

Evenimente conexe