103 citiri

Câtă globalizare mai suportă omul? / 30 iunie 2022, Webinar live

Casa Paleologu organizează

Câtă globalizare mai suportă omul?

30 iunie 2022

Webinar

Globalizarea este un proces de interconectare economică, politică, culturală a lumii în care trăim. Este un fapt pe care nu-l putem evita. Globalismul, însă, este o opțiune ideologică care pune accent pe creșterea interdependenței economice, pierderea atașamentului față de patrie și preocuparea pentru probleme transfrontaliere precum încălzirea globală. Cum explicăm rezistența la impulsurile globaliste chiar de la cei care ar putea beneficia de pe urma lor?

Vă propunem să pornim de la cartea lui Rudiger Safranski: „Câtă globalizare suportă omul?” și de la o întrebare esențială pe care o ridică acesta: cum se formează și se protejează identitatea umană și în ce măsura globalizarea și globalismul o amenință sau, din contră, sunt ingredientele esențiale pentru a o forma. Vom îmbogăți discuția noastră cu analize economice și filozofice care, mergând dincolo de ce scria Safranski în 2003, vor încerca să evidențieze sursele controverselor despre globalizare.

Anunț pentru membrii JURIDICE.ro: Începând cu luna septembrie 2021, membrii JURIDICE.ro beneficiază de acces la orice eveniment cultural organizat de Casa Paleologu, în limita unui voucher de 500 lei. Detalii aici!

Evenimente conexe

Leave a Reply