131 citiri

Frica și reconectarea la „cum a fost odată” / 20 iunie 2022, Webinar live

Casa Paleologu organizează

Frica și reconectarea la „cum a fost odată”

20 iunie 2022

Webinar

Ce-am pierdut în anii de pandemie? O molimă pe care o speram trecătoare ne-a confruntat cu frici, angoase și dezorientare. Ba mai mult, atunci când boala părea că slăbește, războiul ne-a adus aminte de efemeritatea vieții.

Ce putem face într-o astfel de situație? Vă propun un exercițiu de terapie filozofică în trei etape. La început, va fi nevoie să discutăm despre frică și surorile ei: teama, panica, anxietatea. În al doilea rând, ne vom apleca asupra sensului noțiunii de curaj: ce chipuri poate lua acesta și de unde pornim astfel încât să luptăm cu fricile descrise mai devreme. Vom împlini drumul nostru spre reconectare căutând cele mai bune metode de a pune în practică învățămintele de mai sus. Reperele vor fi doi gânditori care au trăit pe pielea lor destrămarea societăților în care trăiau: Lucrețiu și Confucius. Un gânditor roman și unul chinez: cine să ne sfătuiască mai bine despre cum recâștigăm lumea în care vrem să trăim?

Anunț pentru membrii JURIDICE.ro: Începând cu luna septembrie 2021, membrii JURIDICE.ro beneficiază de acces la orice eveniment cultural organizat de Casa Paleologu, în limita unui voucher de 500 lei. Detalii aici!

Evenimente conexe

Leave a Reply