Școala superioară de cadre: leadership, management și virtuți esențiale

Școala superioară de cadre nr. 1

 

Programul format din întâlniri online este dedicat liderilor din organizații, antreprenorilor și managerilor, celor care sunt la cârma unor grupuri numeroase de oameni care lucrează împreună.

6 luni de pregătire, 114 ore de curs, 5 ateliere, 2 pedagogi antrenați, 1 călătorie de studiu

Ca să avem organizații funcționale, care se mișcă în direcțiile dorite și care se adaptează la condițiile actuale, avem nevoie de leadership și de followership. Orice manager sau antreprenor are nevoie de echipă, adică de followeri, deci are nevoie de modele, de lecții de management și de followership. Are nevoie și să știe să se exprime, să vorbească, să motiveze, să explice, să mobilizeze. Ca să putem conduce avem nevoie să gândim logic și să luăm rapid decizii care îi afectează pe ceilalți.

Programul include pregătire în:

  • Retorică (în corporateză, public speaking) – exemple, exerciții, teorie
  • Dialectică (foarte des am auzit-o numită critical thinking) – exemple, teorie, exerciții
  • Modele de leadership aplicat, studii de caz
  • Followership
  • Gândire strategică
  • Etică

Adaptat mentalității românești, dar și feluritelor particularități ale națiilor occidentale, programul Casei Paleologu propune în același timp o abordare relaxată și bine documentată, presărată cu discuții din experiența proprie a lectorului și oaspeților cursului. Abordare relaxată pentru că programul nu este strict, însă are ca borne principale leadership-ul, văzut în mod critic și foarte sincer, followership-ul, ca o condiție sine qua non a leadership-ului, precum și virtuțile esențiale, alese pe sprânceană pentru a fi analizate.

La ce ajută cele de mai sus? Capacitatea de sinteză a informațiilor, gândire logică, raționament, analiză simultană de elemente multiple, în multiple medii, cu actori imprevizibili, abilitate decizională, alegeri asumate, abilități din lumea reală care contribuie la o viață echilibrată în business.

Vom începe pe data de 28 septembrie și ne vom vedea online aproape în fiecare săptămână, câte două ore, în serile de miercuri, de la ora 19. Am inclus cinci ateliere de weekend de câte o zi pentru retorică și gândire critică, tutoriale unu la unu cu lectorii cel puțin o dată cu fiecare participant – le vom stabili pe parcurs, un city break studios la final de program, trei zile de studiu intensiv la fața locului într-un oraș din Europa.

Mai multe detalii la următorul link.

Evenimente conexe