Casa Paleologu la Cluj: Studii clasice de leadership: Homer, Xenofon, Plutarh

Casa Paleologu organizează

Studii clasice de leadership: Homer, Xenofon, Plutarh

28 ianuarie 2023

Lumea noastră pare obsedată de leadership: o simplă căutare pe Google indică în jur de patru miliarde jumate de referințe. Evident, cea mai mare parte e ”bullshit”. De aceea vă propun să recurgem la marii clasici ai antichității, dintre care i-am ales pe Homer, Xenofon și Plutarh.

Pe Homer, pentru că “Iliada” și “Odiseea” reprezintă adevărate manuale de leadership, oferind o galerie extraordinară de portrete de conducători. Pe Xenofon, pentru că a abordat tema leadership-ului din mai multe puncte de vedere (ca istoric și continuator al lui Tucidide, ca filozof și discipol al lui Socrate, ca om de acțiune și prieten al regelui Agesilaos). Pe Plutarh, în sfîrșit, pentru că “Viețile paralele” constituie cel mai amplu proiect de studii de caz într-o perspectivă filozofică și comparatistă.

  • Lector: Theodor Paleologu
  • Data începerii: 28 ianuarie 2023
  • Număr întâlniri: 1
  • Locul desfășurării cursului: Turnul Croitorilor, Strada Baba Novac 2
  • Linkul către curs: https://paleologu.com/curs/leadership-cluj

Anunț pentru membrii JURIDICE.ro: Începând cu luna septembrie 2021, membrii JURIDICE.ro beneficiază de acces la orice eveniment cultural organizat de Casa Paleologu, în limita unui voucher de 500 lei. Detalii aici!

Evenimente conexe