Conferinta Internationala Core, Peripheral, and Supranational Correlates of the Rule of Law: Emerging Synergies and Tensions / 29-30 septembrie 2023

Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara și New Europe College organizează Conferința Internațională Core, Peripheral, and Supranational Correlates of the Rule of Law: Emerging Synergies and Tensions. Conferința este parte din proiectul de cercetare cu titlul Rule of Law at the European Periphery: (Dis)incentive Structures and Conceptual Shifts (ROLPERIPHERAL), finanțat de UEFISCDI – Exploratory Research (PN-III-P4-PCE-2021-0319) împreună cu New Europe College și coordonat de profesorul Bogdan Iancu, de la Facultatea de Științe Politice a Universității din București.

Evenimentul, care va avea loc la Timișoara în perioada 29-30 septembrie 2023, reunește nume importante din universități și institute de cercetare din România și din străinătate, care își propun să discute despre modul în care dihotomia centru / periferie este relevantă pentru construcția europeană și extinderea acesteia, cu o atenție particulară acordată rolului pe care rule of law îl joacă în interacțiunea centru – periferie.

Programul conferinței poate fi accesat aici.

Evenimentul se va desfășura, în prima sa parte (vineri, 29 septembrie 2023), la Galeria Mansarda din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara (Str. Oituz nr. 4), iar cea de-a doua parte (sâmbătă, 30 septembrie 2023) va avea loc în sediul central al Universității de Vest din Timișoara (Amfiteatrul A01, Bd. Vasile Pârvan nr. 4).

Evenimente conexe