
Administrație și justiție socială – echitate, incluziune, legalitate / 20 octombrie 2023
Centrul de Drept Public și Științe Administrative, în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2023-F-0121 – CRESC – Echitate, incluziune socială şi acces la educaţie de calitate în SNSPA, în parteneriat cu Societatea Academică de Științe Administrative din București (S.A.Ș.A.) organizează
Cea de-a XVI-a Conferință anuală
Administrație și justiție socială – echitate, incluziune, legalitate
20 octombrie 2023
Online
Teoria și practica administrației publice se află în fața unor provocări deosebite, generate de realitățile lumii contemporane. Evoluţiile democratice au impus adaptarea administraţiei la noi standarde, iar cercetarea fenomenelor administrative a cunoscut o evoluție semnificativă.
În pofida progresului înregistrat, societatea contemporană nu este una care se bazează în totalitate pe echitatate şi justiţie socială. Persistă deosebiri între diferite grupuri sociale cu privire la accesul egal la resurse sau egalitatea de şanse. O societate incluzivă presupune ca oricare persoană să reuşească să îşi atingă potenţialul maxim indiferent de origine sau circumstanțele de viaţă. Spaţiul administrativ reprezintă segmentul societăţii în care fenomenele de inechitate şi excluziune se manifestă şi pot fi uşor observate. Exerciţiul autorităţii publice în mod transparent şi participativ poate corecta abaterile de la standardele de justiţie socială, iar educaţia reprezintă temelia acestui proces.
Conferința Centrului de Drept Public si Stiinte Administrative – aflată la a XVI-a ediție – reunește, tradițional, specialiști în domeniul guvernării, al dreptului public și științelor administrative, al ştiinţelor sociale în general. Prin cele două secţiuni ale sale, Administraţie şi justiţie socială în statul de drept şi Abordări strategice în promovarea echităţii şi incluziunii sociale prin programe de tineret, evenimentul își propune să supună dezbaterii modalitatea în care cercetarea, reglementarea și practica administrativă se adaptează noilor provocări și să formuleze soluții adaptate viitorului european.
Participarea la conferință va înlesni constituirea unui grup de reflecție asupra problematicii anunțate, din perspectiva multidisciplinară extinsa oferită de ştiinţele sociale.
Pentru contact: [email protected]; 0724 956 673