GALA JURIDICE 2020

Parteneri eveniment: AD REGESTA, ALPHA BANK, ALLIANZ ȚIRIAC, AQUA CARPATICA, BAROUL BUCUREȘTI, certSIGN, CITR, CSALB, OMNIASIG, SARTO, SMARTBILL, WOLTERS KLUWER ROMÂNIA.

Free Live Online @ homepage juridice.ro, juridice.ro/live, https://www.facebook.com/JURIDICE.ro și youtube.com/c/videojuridice

Programul evenimentului
19:00-21:00: Mesaje. Prezentare: av. Alina Matei, Senior Editor JURIDICE.ro

GALA JURIDICE 2020, distincțiile Societății de Științe Juridice:

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru gândire juridică
Prof. univ. dr. Raluca Bercea. Dacă, ieșind din cinematograful de la periferie unde rulase un film mut, Detectivul Arthur ar recunoaște-o printre teoriile interpretării, ea ar exclama „Ceci n’est pas une pipe.” Dacă stând la o cafea cu poezia la cafeneaua „TAROM”, poetul cu plete ar avea 7 dileme, ea i-ar vorbi, la început, despre atomi și iceberguri. Dacă ne-ar povesti cum și-a petrecut vacanța de vară (vara e cel mai frumos anotimp, mai ales pentru scriitori), probabil compunerea ar suna ca o scurtă introducere în drept. Premiul pentru gândire juridică al Societății de Științe Juridice se acordă doamnei Profesor Raluca Bercea, pentru cum gândește înainte să scrie și cum te face să gândești după ce citești ce a scris. (Consiliul: Ionuț-Florin Popa, Nicolae-Horia Tiț, Radu Rizoiu, Lucian Bojin, Bogdan Dumitrache și Andrei Săvescu)


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru excelență avocațială
Av. dr. Gheorghe Florea este în continuare la cel mai înalt nivel. Îl învităm pe Maestrul Gheorghe Florea ca, începând cu anul 2021, să ne ajute să alegem destinatarul aprecierii noastre pentru excelență avocațială: “DIPLOMA DE APRECIERE pentru excelență avocațială”.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru management eficient și discret
Alexandru Berea, Head of Legal BCR. Pentru că domeniul bancar este în mare măsură unul juridic, unde legalitatea este o componentă mai importantă decât în majoritatea altor afaceri. Pentru că a reușit să conducă în mod eficient și cu discreție componenta esențială a celei mai puternice bănci din România.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții semnificative la consolidarea prestigiului profesiei de executor judecătoresc
Executor judecătoresc Marius Iacob Morari, Președinte UNEJ. Pentru viziune și tenacitate, pentru întărirea și extinderea colaborărilor interprofesionale, precum și pentru susținerea unor evenimente științifice în cadrul cărora executorii judecătorești pot fi cunoscuți ca profesioniști de cel mai înalt nivel științific.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru pledoarie
Av. Cătălina Dicu. Pentru că este un pledant onest și periculos: o pledoarie fundamentată, convingătoare și care pune în dificultate adversarul.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru avocatură cu pasiune
Olănescu Band. Armonia aproape muzicală a colaborării fraților Sandra Olănescu și Alexandru Olănescu, frați care acoperă în tandem o arie de specializari largă, având în centru dreptul penal și litigiile de business.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru activitatea de Real Estate
Av. Andreea Secu. Pentru că reușește să mențină steagul specializării și pe cont propriu, fiind foarte pricepută și rapidă. 


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții la soluționarea științifică a problemelor juridice practice
Av. Cosmin Sovar. A participat la numeroase dezbateri juridice organizate de Societatea de Științe Juridice, remarcându-se ca un speaker serios, organizat, documentat și constructiv.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții în domeniul Cyberlaw
Av. Silvia Uscov. Pentru articole publicate în domeniul Cyberlaw, cu precădere vizând inteligența artificială


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru metoda de organizare
Av. Radu Sora. Pentru că menține de mulți ani o casă de avocatură cu mai multe specializări, menține o versatilă echipă de avocați și menține legături internaționale remarcabile.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru domeniul Energy
Av. Anca Mihăilescu. Pentru implicarea în domeniul sensibil al schimbării furnizorului de energie


DIPLOMĂ de apreciere pentru profesionalism
Executor judecătoresc Iulian Coșoreanu. Pentru metoda prin care reușește să pună profesionalismul pe cea mai înaltă poziție într-o activitate plină de emoții.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții în domeniul Cyberlaw
Natalia Butnaru, Head of Legal CERTSIGN. Pentru că studiază cyberlaw din perspectiva celor activi, care construiesc business si structuri juridice adaptate viitorului proaspăt sosit. Exprimarea voinței prin semnătura electronică este noua paradigmă a actelor juridice. Natalia are atât reprezentarea tehnică a viitorului, cât și reprezentarea modului în care legiuitorul trebuie să aibă grijă de viitor.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru idei neașteptate, dar așteptate
Andra-Roxana Trandafir și Dragoș Pârgaru: “Tăcerea permite impostorilor să își facă loc, insidios, în spațiul cercetării juridice. Dintr-o mare de postări populiste, e la îndemână să alegi și să îți faci idoli din postaci. E și vina noastră că s-a întâmplat asta. No more, de acum înainte.”


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru o viziune socială
Av. Lucian Bondoc. Pentru viziunea asupra societății românești care provine din miezul conflictual al intereselor, nu dintr-o viziune tip panoramă, precum și pentru generozitatea de a o împărtăși.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru excelență în dreptul penal
Av. Augustin Zăbrăuțanu este un avocat atât de bun încât ți-ai dori un dosar penal ca să ai plăcerea să lucrezi cu el.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru promovarea unor valori
Av. conf. univ. dr. Lavinia Tec. Pentru promovarea cu mijloace științifice a unor valori vechi.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru soluții juridice blânde și echitabile
CSALB. Pentru facilitarea dialogului dintre consumatori și bănci/IFN.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul publicității mobiliare
AD REGESTA este cel mai important operator al Registrului Național de Publicitate Mobiliară. În afară de activitatea profesională cotidiană, AD REGESTA are o implicare generoasă în explicarea mecanismelor de funcționare a acestui domeniu juridic, foarte tehnic, precum și în susținerea rațiunii legiuitorului: transparență în domeniul publicității mobiliare.


DIPLOMA Local intelligence, International expertise
act BOTEZATU ESTRADE PARTNERS. Pentru oferirea de servicii juridice la cele mai înalte standarde europene, ca parte a alianței act legal
Biroul local al act legal s-a alăturat alianței în ianuarie 2020, reușind astfel să satisfacă interesele locale ale actorilor internaționali, având acces la cele mai inovatoare metode de lucru, un palmares impresionant de proiecte derulate cu succes și tehnologie de ultimă generație implementată, toate spre beneficiul clienților. În contextul pandemiei COVID-19, care a impactat puternic mediul de afaceri local și internațional, act Botezatu Estrade Partners a adus un plus valoare serviciilor juridice oferite, prin schimbul constant de experiență și know-how a peste 425 de avocați din cele 16 birouri ale act legal.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții în domeniul Telecom & Media
STOICA & Asociații. Pentru soluții juridice inovative în dosare complexe de litigii din domeniul Telecom & Media și pentru recunoașterea din partea clienților pentru cea mai bună expertiză juridică din domeniu.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru cele mai importante proiecte în domeniul energetic 2020
ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII. Avocații Țuca Zbârcea & Asociații au oferit consultanță juridică de specialitate, precum și reprezentare în litigii complexe, inclusiv arbitraje interne și internaționale, companiilor active în domeniul energiei, petrol și gaze, minerit etc. Printre cele mai importante mandate cu caracter public derulate în 2020 se numără: vânzarea operațiunilor CEZ în România, incluzând rețeaua de distribuție a energiei electrice, furnizarea de electricitate și cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa de la Fântânele – Cogealac, tranzacție pe care mass-media o consideră a fi cea mai mare din ultimii 12 ani în România; achiziția a 25% în Vestmoldtransgaz, subsidiara Transgaz din Republica Moldova, de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD); reprezentarea cu succes, până la Înalta Curte de Casație și Justiție, a cinci dintre cele mai importante societăți active în sectorul regenerabilelor în litigiul vizând anularea Ordinului Ministrului Finanţelor Publice nr. 1210/2014 şi a Deciziei Comisiei Fiscale Centrale nr. 5/2014 etc.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru pentru susținerea industriei ospitalității
ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII. Într-o perioadă în care domeniul HoReCa este pus la grea încercare, apreciem echipa Țuca Zbârcea & Asociații pentru setul de inițiative menit să ofere sprijin antreprenorilor din industria ospitalității pentru gestionarea impactului negativ cauzat de pandemia COVID-19, printre aceste inițiative numărându-se lansarea HoReCa Business Accelerator, primul accelerator de business pentru startup-urile care inovează în industria ospitalității (la ediția 2020 au participat peste 50 de business-uri, dintre care 15 au fost selectate în accelerator); lansarea platformei digitale CoMarket, adresate profesioniştilor din industria HoReCa; precum și asistența juridică acordată HORA (Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România) și altor jucători din domeniu în contextul pandemiei COVID-19.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru fuziuni și achiziții
POPOVICI NIȚU STOICA & ASOCIAȚII. Pentru că a asistat Orange în preluarea Telekom 


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru activitatea în LITIGII
FIRON BAR NIR. Pentru modul în care tratează litigiile, ca modalitate de rezolvare juridică a divergențelor de interese, fără ură și părtinire


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții în domeniul dreptului penal
HOTCA & ASOCIAȚII asigură nu doar reprezentarea în litigii, ci și consultanță pentru protecția împotriva greșelilor de business cu efecte penale. Anvergura activității și onestitatea practicii așează firma în topul aprecierilor clienților și magistraților.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții în domeniul dreptului penal
MAREȘ & MAREȘ. Firma este un nume de referință în domeniul dreptului penal de mulți ani. Anul 2020 a adus o extindere internațională a activității.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții în domeniul dreptului proprietății intelectuale
RĂZVAN DINCĂ & ASOCIAȚII este un reper în materia dreptului proprietății intelectuale, atât în ce privește practica avocațială, cât și în ce privește diseminarea valorilor științifice ale domeniului, prin susținerea unor evenimente de anvergură, care încurajează apropierea dintre teorie și practică.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru excelența practicii de drept penal
CRÂZNIC & ASOCIAȚII este un nume de referință în domeniul dreptului penal. Practică avocatura mereu cu legea aproape, fără ascunzișuri.


DIPLOMĂ LEGAL NEXT GENERATION
POPOVICI NIȚU STOICA & ASOCIAȚII. Pentru că ștafeta stă în mai multe mâini. Concomitent în mâinile fondatorilor și generației următoare.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul DREPTURILOR OMULUI
LIVESCU & ASOCIAȚII este nu doar o casă de avocatură foarte cunoscută, ci și un reper al inițiativelor în susținerea Drepturilor Omului. Este de notorietate implicarea adâncă, generoasă și constantă a LIVESCU & ASOCIAȚII în acest domeniu.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru curaj
DOMOKOS PARTNERS. Pentru curajul de a aborda în mod idealist și pasional, dar împreună, cu valori comune, piața de servicii juridice de business.


DIPLOMĂ LEGAL NEXT GENERATION
DOBRA & CĂLIMAN. Pentru că ștafeta stă în mai multe mâini. Concomitent în mâinile fondatorilor și generației următoare.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru viziune pozitivă
MOLOMAN LAZĂR & ASOCIAȚII îmbină experiența și entuziasmul într-un mix fericit, care poziționează societatea de avocatură în rândul celor mai cunoscute din piață, cu un renume de acuratețe și energie.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții în domeniul contenciosului administrativ.
VLAD CENUȘE & ASOCIAȚII. Pentru practica frecventă în domeniul litigiilor de drept administrativ, apărători ai drepturilor particularilor împotriva abuzurilor autorităților.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru cel mai important eveniment științific al anului 2020
Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara a organizat, în luna noiembrie, cel mai important eveniment științific al anului, Bienala. Evenimentul s-a desfășurat în 4 limbi, a avut o largă participare internațională, timp de două zile, concomitent online în 7 paneluri, ceea ce a reprezentat o premieră absolută pentru lumea juridică din România.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru inovatie in domeniul dreptului financiar-bancar
ZAMFIRESCU RACOȚI VASILE & PARTNERS. Se acordă ZRVP pentru structura complexă a creditului sindicalizat în valoare de 150 milioane USD acordat Alro SA.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru preocuparea arătată profesiilor liberale
ALPHA BANK. Pentru că a dezvoltat pachetele Alpha Professional, dedicate profesiilor liberale, prin care vine în sprijinul avocaților, executorilor, notarilor și practicienilor în insolvență.


DIPLOMĂ LEGAL NEXT GENERATION
ZAMFIRESCU RACOȚI VASILE & PARTNERS. Pentru că ștafeta stă în mai multe mâini. Concomitent în mâinile fondatorilor și generației următoare.


Imagini: GALA 2019 | GALA JURIDICE 2018 | GALA JURIDICE 2017 | GALA JURIDICE 2016 | GALA JURIDICE 2015


GALA JURIDICE 2019, distincțiile Societății de Științe Juridice:

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru ținută științifică superioară
Prof. univ. dr. Nicolae Popa. Când eram studenți ni se părea plicticos TGD, ulterior dacă am fi intrat pe furiș la un curs am fi înțeles, dar nu am fi apucat să-i spunem domnului Profesor, pentru că am fugit fiecare la treaba lui.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru inegalabil discurs
Prof. univ. dr. Emil Molcuț. Pentru inegalabile discursuri adresate generațiilor de studenți și minunatelor sfaturi adresate unor studenți, pentru pasiunea pentru adevăr și puterii de a spune adevăruri înflăcărate.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în privința educației juridice și învățării dreptului
Prof. univ. dr. Dan Oancea. Pentru că sădește în studenți pasiune pentru drept, pentru că a făcut procese simulate de drept roman cu totul spectaculoase, precum și pentru că are o distincție în atitudine și o moderație în acțiune cum rar întâlnim.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru reprezentarea avocaturii la un nivel mai înalt
Av. Daniel Fenechiu. Pentru implicarea activă în viața politică a României și susținerea valorilor avocaturii în societate. Pentru că emană forță, încredere și bună-credință.


DIPLOMA DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul Banking
Dna. Mirela Iovu, Președintele Asociaţiei Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar. Pentru implicarea constantă în promovarea celor mai înalte standarde profesionale pentru asistența juridică în sistemul bancar, care trebuie să fie și este un model de claritate și onestitate, pentru menținerea încrederii în sistemul bancar. În calitate de reprezentant al unei bănci de stat, CEC BANK, a susținut conferințe și s-a implicat activ în organizare de evenimente științifice de înaltă ținută destinate atât consilierilor juridici din sistemul bancar cât și celorlalți profesioniști ai dreptului interesați de reglementările cu incidență asupra sistemului bancar.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile la cunoașterea jurisprudenței constituționale
Conf. univ. dr. Marieta Safta. Pentru inițiativa explicării deciziilor Curții Constituționale a României în mod minuțios, pentru comunitatea juridică.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru excelență în pledoarie
Av. prof. univ. dr. Traian Briciu. Doar nivelul cel mai înalt al științei de carte nu ar fi suficient pentru felul în care Traian Briciu pledează, este nevoie și de ceva foarte puternic nativ.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru excelență avocațială
Av. dr. Gheorghe Florea. Maestrul Gheorghe Florea este unul dintre vârfurile avocaturii românești din toate timpurile. Implicarea în activitatea organelor profesiei a fost o parte însemnată și excelență a activității sale, însă elementul său distinctiv este excelența avocațială.


DIPLOMA DE APRECIERE pentru contribuții semnificative în domeniul dreptului penal
Av. dr. Mihai Mareș. Pentru cartea referitoare la nulitățile în procesul penal, apărută de curând la Editura Hamangiu, pentru intervențiile active și generoase din perspectiva informațiilor comunicate în cadrul evenimentelor științifice sunt larg cunoscute și recunoscute. Pe de altă parte, avocatul Mihai Mareș, în calitate de fondator al unei remarcabile case de avocatură specializată în drept penal, promovează oamenii echipei într-un mod rar întâlnit la avocații de penal.


DIPLOMA DE APRECIERE pentru contribuții semnificative în materia obligațiilor civile
Conf. univ. dr. Adriana Almășan. Pentru cutremurarea orizonturilor, prin publicarea unor cursuri care reașează perspectivele în materia fundamentală a obligațiilor, pentru organizarea și coordonarea științifică a unor conferințe juridice cu o anvergură care depășește cu mult granițele României, precum și pentru generarea unor oportunități speciale pentru studenții săi de a accesa linii de comunicare profesională care în mod obișnuit sunt rugoase.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru munca nevăzută a avocatului
Av. Dan Livescu. Deși casa de avocatură LIVESCU & ASOCIAȚII este foarte vizibilă, Dan Livescu nu, deși ar merita. Gândirea sa juridică strălucită este văzută doar de către cei care îl cunosc personal. Monica Livescu este un avocat strălucitor de bun, însă credem că se cuvine să apreciem și muncă nevăzută.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru investiția în oameni
Executor judecătoresc Ofelia Dobra. Pentru că a crescut și crește executori (a se vedea Emilian Căliman Habet), pentru că este o luptătoare îndârjită și pentru că are energia și curajul de a lucra curat, ceea ce pentru executori comportă riscuri mari.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru excelența practicii de drept penal
Av. Flavius Crâznic. Penalist de formație, avocatul Flavius Crâznic, care cunoaște din toate perspectivele procesului penal, este recunoscut pentru inteligența și abnegația apărării clienților cu argumente minuțios pregătite, ne-ostentativ, dar foarte eficient.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru eleganță avocațială
Av. George Moloman. Pentru că în orice împrejurare este un model de distincție și moderație.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru eleganța pledoariei
Av. Alexandru Olănescu. Eleganța pledoariei avocatului Alexandru Olănescu este nefirească pentru un avocat atât de tânăr. Precis, direct, onest, insistent, Alexandru Olănescu pledează pe linia excelenței. Seamănă cu maeștrii Gheorghe Florea și Traian Briciu.


DIPLOMA DE APRECIERE pentru lupta neobosită cu autoritățile pentru legalitate
Av. Ștefan Vlad. Pentru că luptă cu autoritățile, în procese de contencios administrativ, pentru ca și cei care au puterea să respecte legile.


DIPLOMA DE APRECIERE pentru lupta neobosită cu autoritățile pentru legalitate
Av. Georgiana Trandafir. Pentru că luptă cu autoritățile, în procese de contencios administrativ, pentru ca și cei care au puterea să respecte legile.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru Litigation Support
Expert Daniel Udrescu. Pentru contribuții semnificative în privința evidențierii rolului expertului în procedurile judiciare și sublinierea importanței activității expertului în susținerea activității avocatului.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru lupta neobosită în sprijinul valorilor susținute de Societatea de Științe Juridice
Av. Sandra Olănescu. Pentru promovarea valorilor importante în lumea juridică: seriozitatea, acuratețea, inteligența, pertinența și moderația, precum și pentru susținerea acordată studenților, care o iubesc.


DIPLOMA DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile la dezvoltarea mediului academic juridic din Republica Moldova
Prof. univ. dr. hab. Serghei Brînza, Facultatea de Drept a Universității de Stat din Republica Moldova. Distincția a fost acordată în semn de apreciere a demersurilor domnului prof. univ. dr. hab. Serghei Brînza pentru încurajarea cercetării științifice și dezvoltarea activității didactice, precum și pentru inițierea și susținerea de parteneriate științifice și profesionale de natură să pună în valoare forța creatoare a profesorilor și studenților Facultății de Drept a Universității de Stat din Republica Moldova.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile la popularizarea informațiilor juridice în mediul de afaceri
Av. Oleg Efrim, EFRIM ROȘCA & ASOCIAȚII, Republica Moldova. Pentru susținerea, coordonarea și dezvoltarea proiectului BIZLAW.md, destinat diseminării informațiilor juridice în rândul comunității de oameni de afaceri interesați de chestiunile legale.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul pregătirii profesionale a avocaților.
BAROUL BUCUREȘTI. Pentru implicarea în organizarea evenimentelor științifice JURIDICE.ro.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru dezvoltare și inovație în avocatură
ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII

Motivare:
– Colaborarea exclusivă cu Andersen Global în România
– Promovări parteneri – firma de avocatură cu cel mai mare număr de parteneri din România
– Parteneriat unic pe piața de România, în zona de de investment banking, cu Trident Capital Investment
– Cea mai semnificativă tranzacție telecom: Vodafone – Liberty Global
– Intrarea gigantului american Morgan Stanley pe piața din România: tranzacția Morgan Stanley – America House


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul PHARMA
STOICA & Asociații. Pentru identificarea unor soluții juridice creative în legătură cu problemele cauzate de reglementările actuale din industria farmaceutică.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru excelență în Fuziuni & Achiziții
POPOVICI NIȚU STOICA & ASOCIAȚII. Pentru aprecierea superlativă din partea clienților implicați în operațiuni complexe de fuziuni și achiziții, atât din perspectiva cumpărătorilor cât și din perspectiva vânzătorilor, precum și pentru asistența acordată Dedeman în achiziția clădirilor de birouri The Office și The Bridge și lansarea fondului de investiții.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru Dispute Resolution în Construcții
ZAMFIRESCU RACOȚI VASILE & PARTNERS. ZRVP este casa de avocatură care are cel mai mare portofoliu de Dispute în materia construcțiilor, atât în litigii naționale cât și în arbitraje domestice și internaționale. Cea mai recentă concretizare a acestei activități este semnătura partenerului coordonator, av. dr. Cosmin Vasile, pe lucrarea Construction Arbitration in Central and Eastern Europe: Contemporary Issues, apărută recent la editura Wolters Kluwer.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru excelență în achiziții publice și parteneriat public-privat
ZAMFIRESCU RACOȚI VASILE & PARTNERS. Pentru implicarea în proiecte majore de infrastructură și recunoaștere din partea clienților pentru cea mai bună expertiză combinată.


DIPLOMA DE APRECIERE pentru inovație juridică
BOTEZATU & ASOCIAȚII | TheCounsel. Pentru soluții complexe, care corelează domenii juridice și de afaceri în modalități inovative eficiente, pentru abordarea frontală a problemelor juridice ale noilor tehnologii digitale, precum și pentru asimilarea deplină a noilor tehnologii în activitatea profesională curentă a avocaților.


DIPLOMA DE APRECIERE pentru contribuții semnificative în domeniul dreptului penal
HOTCA & ASOCIAȚII. Pentru activitatea permanentă de susținere a abordărilor legale pertinente și deslușire și promovare a valorilor din textele legale, pentru promovarea apărării și a drepturilor omului. Deși eminența profesională a casei de avocatură este av. prof. univ. dr. Mihai Hotca, este de remarcat omogenitatea și vizibilitatea științifică a echipei de avocați valoroși de drept penal reuniți în cadrul HOTCA & ASOCIAȚII.


DIPLOMA DE APRECIERE pentru contribuții semnificative în domeniul dreptului penal
ZĂBRĂUȚANU POPESCU & ASOCIAȚII. Pentru efortul constant de diseminare a informațiilor juridice valoroase și abordarea holistică a procesului penal, orientată spre respectarea drepturilor, în favoarea respectării legalității. În mod special remarcabile sunt contribuțiile av. Augustin Zăbrăuțanu în susținerea valorilor legalității, activismului și moderației în domeniul dreptului penal.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru practica White Collar Crime
BUDUȘAN ALBU & ASOCIAȚII. Pentru asigurarea apărării în procese penale la nivelul de civilizație și pregătire specifice mediului de business, prin îmbinarea expertizei în domeniul corporatist, economic și financiar cu experiența în procedurile penale.


PREMIUL WEST LAW FIRM, pentru orientarea fermă spre valorile occidentale
BERCEA & ASOCIAȚII. Pentru că are aceeași orientare spre valorile occidentale ca Societatea de Științe Juridice. Domeniile de practică în care BERCEA & ASOCIAȚII deține o solidă și diversă experiență sunt dreptul societar, dreptul contractelor, dreptul bancar, dreptul insolvenței, dreptul muncii, dreptul consumului, contenciosul administrativ și fiscal, precum și protecția națională și internațională a drepturilor omului.


DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru excelență academică
Prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, Director al publicațiilor Dreptul. Pentru neobositul efort și excepționalele rezultate în domeniul încurajării cercetării științifice și menținerii unui climat academic elevat în comunitatea juridică, prin activitatea desfășurată în cadrul Uniunii Juriștilor din România, Academiei de Științe Juridice din România și Revistei Dreptul.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru gândire juridică
Prof. univ. dr. Ionuț-Florin Popa. Specialist în conformitatea lucrului vândut și alte obligații plăcute, discipol al Profesorului Liviu Pop, iată că Ionuț-Florin Popa a devenit, în sfârșit, profesor universitar. Cu o minte strălucitoare și un caracter de respirație germană, Ionuț-Florin Popa este unul dintre invitații speciali ai Profesorului Valeriu Stoica. Acestea ar putea fi, dacă nu chiar explicații, cel puțin indicii ale verbului său tăios dar neobișnuit de solid. Deși este din Cluj, nu crede ca tot Codul civil este prost scris. Societatea de Științe Juridice se alătură celor care exprimă admirație și încredere spre Profesorul Ionuț-Florin Popa.
(Consiliul: Nicolae-Horia Tiț, Radu Rizoiu, Lucian Bojin, Bogdan Dumitrache și Andrei Săvescu)

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru implicare în chestiuni de interes juridic
Ion Cristoiu. Pentru preocuparea susținută a celui mai important jurnalist din România – și totodată unul dintre cei mai importanți vectori de influență publică – cu privire la chestiuni de interes juridic.


În cadrul GALEI JURIDICE 2019

Acordarea următorului premiu:

Premiul EASYLAW
pentru avocatul/avocații cu cel mai mare punctaj la examenul de definitivat (licență single user EASYLAW 12 luni)

Acordarea următoarelor burse:

Bursă de performanță SARTO pentru rezultate deosebite
acordată celui mai bun student la finalizarea anului III de studii licență al Facultății de Drept a Universității din București

Bursă de performanță SARTO pentru rezultate extraordinare
acordată șefului/șefei de promoție licență al Facultății de Drept a Universității din București

*

*               *

GALA JURIDICE 2018, distincțiile Societății de Științe Juridice:

* instituțional

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul pregătirii profesionale a avocaților
BAROUL BUCUREȘTI

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul pregătirii profesionale a avocaților
BAROUL ILFOV

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul pregătirii profesionale a avocaților
BAROUL DOLJ

* ordine alfabetică arii de practică

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul ARBITRAJ
ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS. Avocații ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS au condus litigiul pentru cea mai mare suma obținută într-un arbitraj internațional implicând o parte română – peste 400 de milioane de euro plătiți de Enel statului român – SAPE. Spectaculozitatea sentinței, a sumei, nu au făcut altceva decât să confirme expertiza complexă a ZRP, Curtea Arbitrală de la Paris acceptând, într-o majoritate covârșitoare, pozițiile și interpretarea problemelor juridice susținute și dezvoltate în cadrul disputei.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul ASIGURĂRI
SCHOENHERR & ASOCIAȚII. Doamna avocat Adina Jivan, partener în cadrul SCHOENHERR & ASOCIAȚII a dezvoltat o practică solidă de asistență acordată societăților de asigurări în litigii având ca obiect daune din asigurări, cu implementarea unei abordări inovative a gestionării proiectelor specifice.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul BANKING
AVRAM LAW. Doamna avocat prof. univ. dr. Marieta Avram a avut o remarcabilă implicare în clarificarea unor chestiuni legate de contractele de credit.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul CONCURENȚĂ
STOICA & Asociații. Am apreciat activitatea STOICA & Asociații pentru câștigarea definitivă a cauzei în care unul din cei mai mari producători de medicamente pe plan mondial a fost acuzat de abuz de poziție dominantă.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul CORPORATE
ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII. Am apreciat activitatea ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIATII pentru implementarea Cooperativa Agricolă Vărăști, proiect în care avocații TZA au acordat asistență juridică grupului Carrefour.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul DREPTUL PENAL AL AFACERILOR
HOTCA & ASOCIAȚII. Profesorul Mihai Adrian Hotca si ceilalți avocați ai HOTCA & ASOCIAȚII au contribuit la delimitarea și poziționarea grupului de norme penale aplicabile domeniului afacerilor în sistemul dreptului românesc.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul DREPTUL SPORTULUI
ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII. Am apreciat activitatea ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII pentru succesul în litigiul Federației Române de Fotbal privind dezafilierea Clubului de Fotbal Universitatea Craiova.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul DREPTUL UNIUNII EUROPENE
BERCEA & ASOCIAȚII. Am apreciat activitatea BERCEA & ASOCIATII pentru analiza critică a transpunerii directivelor Uniunii Europene în materia dreptului afacerilor.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul DREPTUL UNIUNII EUROPENE
LIVESCU & ASOCIAȚII. Articolele și participările la conferințe (drept fiscal, data protection), ale doamnei avocat Monica Livescu își bazează în mod esențial argumentele pe argumente din dreptul UE. Mai mult, domnia sa a coordonat din partea UNBR proiectul ACTIONES, axat pe problematica aplicarii Cartei DFUE în dreptul intern, a susținut dialogul interprofesional în problematica asimilării dreptului european, a inițiat și susținut proiectele HELP și E-NACT la nivelul UNBR.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul GAMBLING
ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII. Am apreciat activitatea ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIATII, pentru încheierea cu succes a unora dintre cele mai reprezentative tranzacții pe piața jocurilor de noroc, și anume (i) achiziția Hattrick Bet, operatorul „Casa Pariurilor”, de către Fortuna Romania; (ii) achiziția Fortuna Romania de către Fortuna Entertainment Group NV.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile cu privire la LEGAL COMPLIANCE & BUSINESS ETHICS TERMS
POPOVICI NIȚU STOICA & ASOCIAȚII

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul LITIGII
SCHOENHERR & ASOCIAȚII. Domnul avocat Emeric Domokos-Hancu, partener în cadrul SCHOENHERR & ASOCIATII, a câștigat, după lupte grele, cazul Bărbulescu vs. România în fața CEDO, un caz care a redefinit la nivel european modul în care angajatorii pot monitoriza comunicările angajaților la locul de muncă.

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții remarcabile în domeniul PROPRIETATE INTELECTUALĂ
STOICA & Asociații. Am apreciat activitatea STOICA & Asociații pentru câștigarea definitivă a primei cauze în care Consiliul Național al Audiovizualului a acuzat de publicitate înșelătoare și publicitate comparativă ilegală unul din cei mai mari producători de ape minerale din România.

* ordine alfabetică oameni

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții la dezvoltarea educației juridice de tip occidental în România
LUCIAN BERCEA

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții teoretice și practice în domeniul drepturilor omului
TITUS CORLĂȚEAN

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții în chestiuni spinoase de proprietate intelectuală
SONIA FLOREA

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții la studiul și promovarea valorilor istorice ale avocaturii românești
IOSIF FRIEDMANN-NICOLESCU

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții privind conștientizarea și respectarea dispozițiilor legale în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor
ELENA HACH

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru proiectul Legal Days
CRISTIAN JURA

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru proiectul Integritatea – încredere în raporturile sociale
RODICA AIDA POPA

DISTINCȚII SPECIALE

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru gândire juridică (Consiliul: Radu Rizoiu, Lucian Bojin, Bogdan Dumitrache și Andrei Săvescu)
NICOLAE-HORIA ȚIȚ
Pentru un avocat care pretinde (in scris) ca nu știe sa scrie, scrie destul de bine… Pentru un profesor de procedura civilă, știe (prea) mult civil… Pentru un specialist în executare silită, are prea multe argumente împotriva dării în plată… În general, Horia Țiț are prea multă bunăvoință și bună cuviință pentru a fi un autor consacrat. Așa că nu-i rămâne decât să fie un excelent gânditor al fenomenului juridic și să surprindă într-o viziune unificatoare puntea cu dublu sens între dreptul substanțial (civil) și cel procesual (civil).

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru eleganță juridică (potrivit aprecierii internilor SSJ)
CLAUDIU BUGLEA

*

*               *

GALA JURIDICE 2017, distincțiile Societății de Științe Juridice:

CASE DE AVOCATURĂ

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii domeniul LITIGII
ŢUCA ZBÂRCEA & ASOCIAŢII

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în domeniul ARBITRAJULUI
STOICA & Asociaţii

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în domeniul FINANCIAR BANCAR
SCHOENHERR & ASOCIAŢII

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în domeniul TRANZACȚII TRANSFRONTALIERE
POPOVICI NIȚU STOICA & ASOCIAŢII

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în domeniul ACHIZIȚIILOR PUBLICE
LEAUA & ASOCIAȚII

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în domeniul ENERGIE ȘI RESURSE NATURALE
VILĂU & ASOCIAŢII

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în domeniul DREPTULUI PENAL
MAREȘ DANILESCU MAREȘ

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în domeniul INSOLVENȚEI
AKTIV-LEX

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în domeniul DREPTULUI EUROPEAN ȘI DREPTULUI EUROPEAN AL DREPTURIOR OMULUI
LIVESCU & ASOCIAȚII

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții la susținerea excelenței în rândul tinerei generații de juriști
IONESCU SAVA

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru construirea unei școli de avocatură de înalt profesionalism
MUȘAT & ASOCIAȚII

* * *

* ordine alfabetică

DIPLOMA DE EXCELENȚĂ pentru contribuții la știința dreptului în domeniul procedurii civile
Gabriel Boroi

DIPLOMA DE EXCELENȚĂ pentru contribuții la dezvoltarea dreptului constituțional
Ioan Muraru

DIPLOMA DE EXCELENȚĂ pentru contribuții speciale în domeniul dreptului civil
Marian Nicolae

DIPLOMA DE EXCELENȚĂ pentru contribuții la inocularea respectului față de știință și legi
Brândușa Ștefănescu

DIPLOMA DE EXCELENȚĂ pentru contribuții la construirea propriu-zisă a Dreptului
Camelia Toader

DIPLOMA DE EXCELENȚĂ pentru contribuții la dezvoltarea dreptului penal
Tudorel Toader

DIPLOMA DE EXCELENȚĂ pentru contribuții la învățarea magistraților
Nicolae Volonciu

* * *

* ordine alfabetică

DIPLOMĂ DE RECUNOASTERE pentru contribuții juridice la menținerea echilibrului în Statul Român
Klaus Werner Iohannis

DIPLOMĂ DE RECUNOASTERE pentru contribuții la întărirea legalității in România
Augustin Lazăr

DIPLOMĂ DE RECUNOASTERE pentru contribuții la combaterea corupției în România
Laura Codruța Kovesi

DIPLOMĂ DE RECUNOASTERE pentru lupta neobosită pentru avocați
Gheorghe Florea

DIPLOMĂ DE RECUNOASTERE pentru contribuţii în ce priveşte cultura juridică şi diseminarea informaţiei juridice
Viorel Mănescu

* * *

* ordine alfabetică

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții la dezvoltarea universitară
Lucian Bercea

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții la studiul procedurii civile
Traian Briciu

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții la clarificarea Drepturilor Omului
Valentin Constantin

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții în domeniul arbitrajului
Crenguța Leaua

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru cutezanță juridică
Gheorghe Piperea

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții în domeniul dreptului civil
Liviu Stănciulescu

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții la clarificarea chestiunilor fiscale pentru juriști
Daniel Udrescu

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții la promovarea argumentului juridic
Bogdan Gubici și Anda Tănase

* * *
* ordine alfabetică

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în ce priveşte diseminarea informaţiei juridice
ARTMARK

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în domeniul organizării în avocatură
BAROUL BUCUREȘTI

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții în ce privește facilitarea studiului dreptului
LEGALIS

* * *

DIPLOMĂ SPECIALĂ pentru gândire juridică (Consiliul: Lucian Bojin, Bogdan Dumitrache și Andrei Săvescu)
Radu Rizoiu

DIPLOMĂ SPECIALĂ pentru cel mai elegant avocat (acordată de CEZAR FILIP)
Florian Nițu

*

*               *

GALA JURIDICE 2016, distincțiile Societății de Științe Juridice:

DIPLOMĂ DE EXCELENŢĂ pentru contribuţii în domeniul dreptului civil
Corneliu Bîrsan

DIPLOMĂ DE EXCELENŢĂ pentru contribuţii în domeniul dreptului procesual civil
Viorel Mihai Ciobanu

DIPLOMĂ DE EXCELENŢĂ pentru contribuţii în domeniul dreptului comercial
Stanciu Cărpenaru

DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ pentru contribuţii în ce priveşte consolidarea respectului faţă de lege
Laura Codruţa Kovesi

DIPLOMĂ DE EXCELENŢĂ pentru contribuţii în ce priveşte cultura juridică şi diseminarea informaţiei juridice
Viorel Mănescu

DIPLOMĂ DE EXCELENŢĂ pentru contribuţii în domeniul dreptului civil
Valeriu Stoica

DIPLOMĂ DE EXCELENŢĂ pentru contribuţii în domeniul dreptului muncii
Ion Traian Ştefănescu

* * *

* ordine alfabetică

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în ce priveşte diseminarea informaţiei juridice
ARTMARK

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în ce priveşte învăţământul juridic
Flavius Baias

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții la educația juridică preuniversitară
Cristi Danileț

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în domeniul organizării în avocatură
BAROUL DOLJ

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții în ce privește facilitarea studiului dreptului
LEGALIS

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în domeniul politicii profesionale în profesia de avocat
Gheorghe Florea

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii tehnologice în ce priveşte activitatea avocaţilor
ISOLEX

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuții în ce privește cultura juridică
Monica Livescu

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în ce privește învățământul juridic
Radu Motica

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în ce priveşte studiul aprofundat al dreptului
Marian Nicolae

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în ce priveşte consolidarea respectului faţă de lege
Tiberiu Nițu

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în domeniul deontologiei interprofesionale
Rodica Aida Popa

DIPLOMA DE APRECIERE pentru contribuţii în ce priveşte diseminarea informaţiei juridice
Marius Tudose

* * *

CASE DE AVOCATURĂ

* ordine alfabetică

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii teoretice şi practice în domeniul arbitrajului comercial
ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii teoretice şi practice în domeniul dreptului bancar și finanțărilor
NESTOR NESTOR DICULESCU KINGSTON PETERSEN

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii teoretice şi practice în domeniul dreptului administrativ
LEAUA & ASOCIAŢII

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii teoretice şi practice în domeniul dreptului concurenţei
STOICA & Asociaţii

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii teoretice şi practice în domeniul Data Protection
ŢUCA ZBÂRCEA & ASOCIAŢII

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii teoretice şi practice în domeniul dreptului fiscal
LEAUA & ASOCIAŢII

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii teoretice şi practice în domeniul dreptului insolvenţei
ŢUCA ZBÂRCEA & ASOCIAŢII

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii teoretice şi practice în domeniul dreptului penal
ZAMFIRESCU RACOŢI & PARTNERS

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii teoretice şi practice în domeniul dreptului proprietăţii intelectuale
STOICA & Asociaţii

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii teoretice şi practice în domeniul dreptului societăților
SCHOENHERR & ASOCIAŢII

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii teoretice şi practice în domeniul garanțiilor reale în insolvență
SCHOENHERR & ASOCIAŢII

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii teoretice şi practice în domeniul Real Estate
NESTOR NESTOR DICULESCU KINGSTON PETERSEN

DIPLOMĂ DE APRECIERE pentru contribuţii în ce priveşte promovarea culturii juridice
GRIGORAŞ & PARTNERS

* * *

DIPLOMĂ SPECIALĂ PENTRU GÂNDIRE JURIDICĂ, pentru lucrarea Personalitatea juridică în dreptul organizațiilor
Lucian Bojin

*

*               *

GALA JURIDICE 2015, distincțiile Societății de Științe Juridice

În cadrul Galei au fost acordate distincții tuturor speakerilor in cadrul dezbaterilor JURIDICE.ro, iată aici imagini!

Vă mulțumim că suntem împreună!

Echipa JURIDICE.ro