Start Curs Admitere INM & Magistratură 2025 / 7 septembrie

Curs Admitere INM & Magistratură 2025

:: Click aici pentru înscriere

Cursul vizează pregătirea teoretică și practică și are următoarele obiective: analiza tehnicilor de întocmire și de soluționare a grilelor, organizarea materiei obligatorii de concurs pe obiective tematice, învățarea activă și interactivă cu parcurgerea integrală a materiei de studiu pe perioada cursului, analiza spețelor teoretice, dozarea eforturilor personale prin organizarea timpului de pregătire, menținerea nivelului optim de motivare, resetarea stilului de învățare.


Cursul acoperă toate probele de concurs INM/Magistratură: Probă Juridică (grilă + scris), Probă Psihologică, Probă Interviu, Modul de Dicție.Pregătirea este intensivă, iar tehnica de lucru implică dezbateri și aplicații din practica judiciară.Cursul este actualizat permanent conform regulamentelor de organizare a concursurilor de intrare în magistratură – Hotărârea nr 91/ 21.05.2019, Secțiunea a III-a – Desfășurarea concursului, art. 15, prin care a fost introdusă proba scrisă de verificare a cunoștințelor juridice, teoretice și practice, susținută la drept civil și drept procesual civil, respectiv la drept penal și drept procesual penal.La curs participă juriști, avocați, grefieri sau studenți în drept.

Experiență și Rezultate

Obiectivele de Pregătire​

Cine participă la curs?

Cursul se adresează studenților și absolvenților de studii juridice care doresc să urmeze o pregătire specializată în vederea participării la concursurile organizate de INM. La curs participă:

 

Ce obțineți de la Curs admitere magistratura?

În acest moment, în instanțele și parchetele din România există un deficit de magistrați fără precedent. Situația a fost determinată de ieșirea la pensie a unui număr mare de magistrați, în contextul schimbărilor legislative care se preconizează. Având in vedere această realitate, accesul direct în magistratură sau în INM poate fi o oportunitate de carieră pentru parcursul dumneavoastră profesional.


La curs participă: studenți ai facultăților de drept din întreaga tară, consilieri juridici, grefieri, avocați, polițiști și alte categorii de absolvenți ai facultăților de drept. În susținerea pregătirii, cursanții primesc materiale sistematizate pe tematici, special concepute de lectorii noștri pentru ajutor în pregătirea susținerii tuturor probelor de concurs și alte materiale ajutătoare în pregătirea dezvoltării competențelor necesare carierei de magistratură.


Cursul de pregătire pentru admitere INM și Magistratură / Avocatură oferă un program complet și intensiv de pregătire pentru toate probele de concurs, prin:  înțelegerea și soluționarea grilelor, pregătirea pentru proba de sinteză,  argumentația și logica juridică, exemple din practica judiciară, tehnici de învățare, sistematizare, înțelegere și asimilare a materiei, managementul timpului, gestionarea emoțiilor, tehnici pentru consolidarea încrederii în sine, rezolvarea spețelor de etică, prezentarea în fața comisiei, simulare și feedback pentru proba de interviu, evaluare psihologică privind potrivirea vocațională pe profilul magistratului, discuții cu feedback asupra evaluarii psihologice, primirea unui raport complet de evaluare, pregătirea aspectelor legate de limbajul verbal și non verbal, în vederea susținerii interviului, prin orele de dicție, pregătirea fișei de prezentare și alegerea modelelor în concordanță cu personalitatea candidatului. 


Cursanții au alaturi, de la înscriere și până la încherierea perioadei de pregătire, un manager de formare dedicat, pentru sprijin, consiliere și îndrumare.

Folosim experiența celor 13 ani de activitate fără întrerupere pentru a vă susține în acest parcurs către cariera de magistrat sau avocat. Echipa noastră este formată din lectori magistrați, cadre didactice universitare, psihoterapeuți și consilieri vocaționali pentru dezvoltarea abilităților de comunicare, toți cu vastă experiență în pregătirea candidaților la INM si Magistratură  Cursul se susține în zilele de weekend, în intervalul orar afișat pe site.

Tematica Generală a Cursului de Pregătire pentru Admitere INM și Magistratură / Avocatură

Lectori Magistrați cu Experiență din practica judiciară​

Procedura de înscriere

:: Click aici pentru detalii