Z4RIGHTS / 10 decembrie 2024
Despre: Ziua Drepturilor Omului, zi simbolică care ne reamintește de ziua adoptării Declarației universale a drepturilor omului, document de referință, bază a construcției sistemului mondial al drepturilor omului.
30 de ani de la aderarea României la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale („CEDO”)
Context: În cadrul conferinței se va analiza, prin lentilă generațională, care este angajamentul generației Z față de schimbarea societății în contextul erei interconectivității și al conștientizării globale.
Care ar fi viziunea și implicarea noii generații față de vulnerabilitățile drepturilor omului în viitor – în raport de utilizările tehnologiilor digitale, încă nereglementate, și ale inteligenței artificiale?
Cum percep riscurile de afectare în special a vieții private, a libertății de exprimare și de întrunire, a egalității, a proprietății – pentru a găsi echilibrul corect între dezvoltarea tehnologică și protecția drepturilor omului?
Unde: Conferința se transmite LIVE ONLINE gratuit pe @homepage juridice.ro, facebook.com/JURIDICE.ro, facebook.com/groups/juridice, youtube.com/c/videojuridice și linkedin.com/company/juridice.ro.
Când: 10 decembrie 2024, 19:00
Speakeri (ordine alfabetică)
Tematica
– Av. drd. Maria Bebec, LIVESCU & ASOCIAȚII, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne: ”Dreptul de a fi uitat – între standardul art. 8 din CEDO și standardul dreptului unional”
– Dara Nestorovici, Studentă anul IV, Facultatea de Drept a Universității de Vest Timișoara: ”CEDO – un instrument viu”
– Av. Andrei Păun, LIVESCU & ASOCIAȚII: ”Tehnologizarea procesului judiciar și garanțiile dreptului la un proces echitabil în materie civilă și penală”
– Av. Elena Sârghi, Baroul Iași, Masterandă Dreptul afacerilor, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași: ”Scena justiției în viziunea CEDO: Actul 1 – Garanții procesuale; Actul 2 – Actorii justiției”
– Nina Vărzaru, Masterandă, Drept Internațional Public, Facultatea de Drept a Universității din București: ”Libertatea de exprimare online și blocarea conținutului în limitele Convenției Europene a Drepturilor Omului”
Contact
Vă rugăm să ne scrieți doar după ce consultați politica de confidențialitate. Datele dumneavoastră vor fi utilizate pentru a menține contactul cu dumneavoastră, nu în scop de marketing. Pentru a fi informați cu privire la evenimente pe care le considerăm interesante pentru juriști, vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru special dedicat evenimentelor.