Academia de iarnă în achiziții publice 2024 / 12-15 decembrie 2024, Poiana Brașov
Academia de iarnă în achiziții publice 2024
cu tema:
legislație și impactul acesteia asupra derulării achizițiilor publice
12-15 decembrie 2024
Centrul de conferinţe ANA HOTELS, POIANA BRAȘOV
INVITAȚI:
– Reprezentanți ai instituțiilor de reglementare, monitorizare și control, în domeniul achizițiilor publice: ANAP, Autoritatea de Audit, autorități de management, SEAP;
– avocaţi, experţi și consultanți în achiziţii publice.
CERTIFICARE: Certificat de participare și competențe, pentru temele abordate, emis de furnizorul autorizat de formare profesională. La cerere, pentru deţinătorii de certificate de perfecţionare / specializare pentru ocupaţia “expert achiziții publice”, prin completarea formularului de înscriere, se eliberează suplimentul europass în conformitate cu Ordinul comun MMFPS/MECTS, nr. 4469/12 iunie 2012 şi a Deciziei PE şi CE nr. 2241/2004/CE.
Tematică și interpretări privind:
– OUG nr.52/mai 2024 pentru modificarea și abrogarea unor prevederi din acte normative în domeniul achizițiilor publice și achizițiilor sectoriale.
– Ordinul ANAP nr. 840/22.04.2024 privind aprobarea listelor de verificare aferente exercitării controlului de calitate și regularitate.
– OUG 3/2024 privind unele măsuri referitoare la garanţiile de bună execuţie.
– Obligații privind criteriile ecologice aplicabile categoriilor de produse care au impact asupra mediului, conform Ordin ANAP nr. 2.395/2023.
– Estimarea valorii contractelor finanțate din fonduri publice și a celor finanțate din fonduri europene.
– Cumpărarea directă și procedura proprie; praguri, obligații și diferențe.
– Modificarea contractelor, introducerea unor noi subcontractanți și ajustarea prețurilor; Modificări substanțiale vs. modificări nesubstanțiale; înlocuirea contractantului; plata directă a subcontractantului;
– Aspecte practice privind programul anual al achizițiilor publice și strategia de contractare, aplicarea factorilor de evaluare, proporționalitatea și justificarea acestora, precum și formule de ajustare a prețurilor.
– Publicarea în SEAP a planurilor de achiziții publice; Încărcarea în sistemul electronic a documentației de atribuire; Modalități de prezentare a propunerii tehnice și a propunerii financiare; Utilizarea noilor formulare eForms în SEAP;
– Inițierea activității de control ex ante, emiterea deciziei de verificare şi înştiinţarea autorităţii/entităţii contractante;
– Litigii care decurg din procedurile de atribuire a contractelor publice; Soluționarea contestațiilor depuse la CNCSC și a celor formulate în fața instanțelor de judecată.
– Responsabilizarea autorităților contractante privind transmiterea în termenul legal a documentației necesară soluționării contestațiilor;
– Interconectarea și interoperabilitatea SEAP cu baza de date a CNSC astfel încât contestațiile formulate de operatorii economici să devină publice de la data înregistrării la CNSC;
– Măsuri de creștere a integrității, reducerea vulnerabilităților și a riscurilor de corupție în domeniul achizițiilor publice conform strategiei naționale anticorupție 2021-2025.
– La cerere se vor aborda și problemele privind ONAC și îmbunătățirea sistemului de achiziții de produse medicale destinate entităților din cadrul Sistemului național de asistență medicală de urgență și de prim ajutor calificat (SNAMUPAC).
– Aspecte practice și particulare pentru operatorii economici.
10% DISCOUNT LA TARIFUL DE PARTICIPARE PENTRU ABONAŢII REVISTEI DE ACHIZIŢII PUBLICE!
AVANTAJE !!!
– În atenția funcționarilor publici: cursurile corespund art.479 din Codul Administrativ, care prevede condiţiile pentru promovarea în grad profesional.
– Cazarea şi micul dejun pentru însoţitor.