Amprenta fraudei asupra mediului de business / 27 mai 2021, Online

SPIA România alături de act Botezatu Estrade Partners organizează

Amprenta fraudei asupra mediului de business

27 mai 2021

Online

Cât de mult își pune frauda amprenta asupra mediului de business din România; cum poate fi prevenită frauda ocupațională, comisă de proprii angajați; ce e în mintea unui fraudator de profesie, dar și ce înseamnă o investigație sub acoperire; acestea sunt principalele teme ce vor fi analizate de profesioniști, în cadrul FRAUD SUMMIT by SPIA , primul eveniment dedicat combaterii fraudei corporate din România. SPIA România, liderul noi generații de investigatori privați, alături de act Botezatu Estrade Partners, organizează la București, în data de 27 mai, prima ediție a FRAUD SUMMIT by SPIA, cu scopul de a crește nivelul de conștientizare asupra riscului iminent și efectelor fraudei în mediul de business, dar și pentru a face cunoscute soluții care ajută nu doar la prevenirea și limitarea fenomenului, ci și la reducerea pierderilor financiare ale companiilor.

”Frauda este un fenomen ce afectează viețile tuturor, nu este ceva ce se întâmplă doar altora sau doar celor bogați. Face parte din realitatea cotidiană, chiar dacă nu vorbim despre ea și, din păcate, statisticile arată că este un fenomen aflat pe o tendință ascendentă. Un studiu dedicat, realizat de PwC, arată că, în ultimii 2 ani, una din două companii s-a confruntat cu fenomenul fraudei, al doilea cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani. Una dintre cauze este tocmai problema păstrării tăcerii asupra fenomenului, iar noi ne propunem să facem primul pas pentru schimbare. Ca lider al noii generații de investigatori, intenționăm să înlăturăm percepția negativă, vorbind deschis despre fraudă – de la prevenție la destructurare. Printr-un efort comun de conștientizare, vom reuși să protejăm mai bine interesele companiei și ale stakeholder-ilor”, a declarat Marius Porceanu, CEO și fondator SPIA România.

La primul Summit antifraudă organizat în România, reprezentanți de top din industrii și companii care au reușit să limiteze fenomenul fraudei, dar și specialiști în prevenție, identificare și destructurare a grupurilor ilicite, alături de reprezentanți ai autorităților și ai asociațiilor de profil vor discuta deschis despre frauda în energie și asigurări, frauda corporate și cybersecurity – cele mai expuse sectoare economice. Un investigator sub acoperire va prezenta, sub protecţia anonimatului, un studiu de caz iar un psiholog specializat în negociere din cadrul IGPR va explica mecanismele psihologice care transformă un angajat sau manager în fraudator, dar și implicațiile prezenței unui fraudator în companie sau efectele asupra organizației, în urma unei fraude. Tehnologia blockchain și riscurile de fraudă generate de criptomonede vor fi, de asemenea, discutate la primul FRAUD SUMMIT de la București.

“Fenomenul fraudei în România nu este unul nou. Ce este nou, în schimb, este faptul că, atunci când anchetează o companie, organele de urmărire penală analizează mecanismele de prevenție penală și modul în care acestea au fost implementate intern. Cu toate acestea, mediul de business din România nu este integral aliniat la standardele de combatere a fraudei din statele vestice. FRAUD SUMMIT by SPIA își propune să schimbe asta, iar noi, act Botezatu Estrade Partners, suntem nerăbdători să împărtășim din experiența noastră practică, pe 27 mai, alături de profesioniști, reprezentanți ai unor companii care au înțeles cădetecția, prevenirea și reacția sunt cei trei pași pentru un mediu de business sănătos”, a declarat Ștefan Botezatu, Managing Partner act Botezatu Estrade Partners, partener principal al FRAUD SUMMIT by SPIA.

Printre speakerii prezenți la primul Summit antifraudă din România se numără:
Dan Cîmpeanu – Director General CERT-RO, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică
Teodora Stoian, consilier Ministerul Justiției
Robert Whitaker – Chief Operation Officer, Blockchain Intelligence Group
Nicoleta Mehlsen – Vicepreședinte APCF, Asociația pentru Prevenirea și Combaterea Fraudelor România
Dan Rusu – Președinte World Association of Detectives
Adrian Dragomir – Fondator Termene.ro și consultant de business
Amalia Gogoci – Managing Associate, act Botezatu Estrade Partners
Andrei Croitoru – Managing Associate, act Botezatu Estrade Partners
Adrian Șandru – Associate, act Botezatu Estrade Partners
Alexandru Bălan – Director Cercetare Securitate Informatică, Bitdefender
Gheorghe Chera – Director Direcție CPT, Distribuție Energie Oltenia
Cătălin Bogatu – Head of Investigations Unit, E.ON România
George Enescu – Head of Security Operations, Enel România
Melania Korner – Director Daune Imperial Claims și corespondent Carte Verde
Investigator privat sub acoperire
Roxana Hurducaș – Head of Marketing & Communication, SPIA
Ionuț Neacșu – Psiholog IGPR și negociator în situații de criză

Joi, 27 mai, începând cu ora 09:00 (EEST), FRAUD SUMMIT by SPIA este filmat și transmis LIVE de pe scena Le Chateau București, avându-l în rol de gazdă și moderator pe Marian Hurducaș, fost jurnalist, specialist în comunicare & expert în digital.
Accesul la eveniment este gratuit și se face pe bază de înregistrare, aici: www.fraudsummit.ro.

___________________________________________________________________________

Despre SPIA România
Liderul noii generații de investigatori privați din România, SPIA – Secret Private Investigations Agency, are o vastă experiență în investigații antifraudă și supraveghere privată, atât în plan preventiv, prin identificarea imediată a factorilor generatori de risc, cât și în plan ofensiv, prin intervenția efectivă și
destructurarea grupurilor ilicite identificate.

Peste 80 de membri ai echipei, angajați și colaboratori din toată țara, cu atestat și specializare în investigații informative și supravegheri operative, deservesc companii multinaționale din domenii variate, precum asigurări, energie, agricultură, imobiliare și investiții.

Fondată în 2012 cu capital integral românesc, compania a evoluat constant și s-a dezvoltat nu doar din punct de vedere al numărului de angajați sau al spețelor soluționate cu succes, ci și în ceea ce privește specializările și certificările obținute.

Metodele de lucru și echipamentele utilizate respectă cu strictețe standarde internaționale de calitate, compania având implementate norme privind managementul calității (ISO 9001), securitatea informațiilor (ISO 27001), managementul mediului (ISO 14001) și managementul sănătății și al securității
în muncă (ISO 45001).

Aflată pe un trend ascendent încă de la înființare, SPIA a obținut locul I și II în Topul Național al Firmelor la categoria Servicii, Activități de Investigație, oferit de Topul Național al Firmelor în 2016, 2019 și 2020, și locul II la în Topul Firmelor la categoria Servicii, Activități de Investigație, oferit de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București.

Evenimente conexe