83 citiri

Blitzkrieg versus fortăreață: paradigme strategice în Al Doilea Război Mondial / 22 septembrie 2021, Webinar

Casa Paleologu organizează

Blitzkrieg versus fortăreață: paradigme strategice în Al Doilea Război Mondial

22 septembrie 2021

Webinar

Al Doilea Război Mondial a fost un război dinamic, în care mișcările rapide de trupe și de material au fost decisive. Această transformare revoluționară a artei războiului a venit ca o reacție la ineficiența operațiunilor din Primul Război Mondial, caracterizat de înfruntări între mari corpuri de armată îngropate în tranșee și în buncăre. Publicul și specialiștii sunt de acord în această privință. Dar unde este evidența? În realitate, fortificațiile au jucat un rol central în cel de-Al Doilea Război Mondial. Fonduri imense au fost cheltuite pe linii fortificate. Milioane de soldați și de civili au trudit la ele. Bătălii cruciale au fost date în umbra acestor monștri din beton armat dintre care unii mai supraviețuiesc și astăzi, prin orașele Europei. Strategiile combatanților au fost marcate profund de ideea de fortăreață.

Vom explora dintr-o perspectivă inedită cultura militară modernă pentru a înțelege mai bine cel mai important eveniment al istoriei contemporane.

– Lector: Cătălin Avramescu
– Data începerii: 22 septembrie
– Locul desfășurării cursului: Webinar live
– Numărul întâlnirilor: 1
– Linkul către curs: https://paleologu.com/ro/curs/fortareata%252Frazboi%252Fmondial

* Anunț pentru membrii JURIDICE.ro: Începând cu luna septembrie 2021, membrii JURIDICE.ro beneficiază de acces la orice eveniment cultural organizat de Casa Paleologu, în limita unui voucher de 500 lei. Detalii aici!

Evenimente conexe