902 citiri

#CazulRobertRoșu – întrebări și răspunsuri / 4 iunie 2021, Online

Asociația Studenților în Drept (ASD) și Țuca Zbârcea & Asociații organizează

Dezbaterea

#CazulRobertRoșu – întrebări și răspunsuri

4 iunie 2021, ora: 15:00 – 17:00

Online (platforma Zoom)

Partener media: JURIDICE.ro

Condamnarea avocatului Robert Roșu la 5 ani de închisoare cu executare pentru fapte legate de exercițiul profesiei a stârnit numeroase preocupări în mediul juridic, exprimate adesea prin diverse luări de poziție publice ale unor avocați, magistrați și altor reprezentanți ai profesiilor liberale. De asemenea, UNBR, Baroul București și barourile din țară au adoptat puncte de vedere comune, notând că o asemenea condamnare riscă să afecteze independența profesiei de avocat și eficiența sistemului de justiție, producând efecte grave asupra statului de drept. Organizații internaționale de prestigiu, precum Federația Barourilor Europene (FBE), Consiliul Barourilor și al Societăților de Drept din Europa (CCBE), The Civil Liberties Union For Europe, European Criminal Bar Association (ECBA), American Bar Association (ABA), Uniunea Internațională a Avocaților (UIA) și-au exprimat îngrijorarea privind condamnarea avocatului Robert Roșu, solicitând respectarea Principiilor de bază ale Națiunilor Unite referitoare la rolul avocaților.

Despre #CazulRobertRoșu vom discuta în data de 4 iunie, 15:00 – 17:00 (platforma Zoom) cu av. Florentin Țuca și av. Cornel Popa de la Țuca Zbârcea & Asociații, în cadrul unei întâlniri online în care vom afla mai multe detalii despre acest dosar și impactul pe care decizia de a condamna un avocat la închisoare cu executare îl are asupra exercitării profesiilor liberale, vom analiza elementele ce constituie un precedent periculos pentru sistemul de justiție și vom răspunde întrebărilor adresate, într-un dialog onest și deschis, fie el purtat virtual în contextul epidemiologic actual.

Evenimentul este adresat exclusiv studenților (cu precădere studenților la drept), iar accesul se face pe bază de invitație.

Studenții interesați să vizioneze online această discuție, sunt rugați să se adreseze lui teodor.iancu@asd-ub.ro sau alina.pintica@tuca.ro. Înscrierile sunt deschise până în data de 3 iunie, ora 12:00.

Evenimente conexe